EKONOMİ * ORGANİZE İŞLER * Bu PLANLANMIŞ KRİZ Mİ?

Tuncay Erciyes
08/10/18 23:05:56

Bu PLANLANMIŞ KRİZ Mİ?

Her krizin bir karakteri vardır. Bu krizin de karakteri var ama bu planlanmış bir kriz. Daha doğrusu önlenmesi mümkün olmayan bir krizi SİYASİ İKTİDARIN bilerek derinleştirip bir PLAN DAHİLİNDE kendini güçlendirmesi senaryosu.

Aynı 15 TEMMUZ darbe girişiminin önceden BİLİNMESİNE KARŞIN bir şey yapmayıp sonra da bunun FIRSATA ÇEVRİLMESİ gibi.

Yani KONTROLLÜ KRİZ.

Sonra EKONOMİK OLAĞANÜSTÜ HAL”

Bu tezin savunulduğu aşağıdaki yazıyı okuyup üzerinde düşünmekte yarar var.

Sevgilerimle.
Tuncay Erciyes

*****

Paranızı Dolara veya altına çevirin dediği için birisi Eylem’e bencil dedi. Ben de şöyle,
*
“Bir kişinin bencilliği ile ülke batıyorsa batsın zaten, çünkü öyle bir yer ülke değil ancak KABİLEDİR.”

DEVALÜASYON ENFLASYONU TETİKLER,

ENFLASYON FAİZLERİ TETİKLER.

Bu ikisi hızla Ülkede yaşayan insanları fakirleştirir, ŞİRKETLERİN değeri paçavraya döner, sonra kenarda bekleyen yerli yabancı aç kurt sürüleri saldırıp bu ŞİRKETLERİ ELE GEÇİRİR.

Bir Hükümet bu kadar hızlı değer kaybeden ulusal para birimi için adım atmıyorsa, o zaman AÇ KURT SÜRÜSÜ BİZZAT BU HÜKÜMET ve YANDAŞLARIDIR. Bunların yurt dışına çıkardığı inanılmaz büyük paralar, TL iyice zibil olunca -ki çok kalmadı buna- sanki yabancı sermaye ve yatırımcı gibi gelip bu şirketleri ele geçirecekler. Bu da servet transferinin bir başka şeklidir.

SADECE REJİM DEĞİŞMİYOR, mevcut Türk iş dünyasından bu adama biat etmeyenlerin her şeyini ele geçirmek ve EKONOMİK SİSTEMİ de DEĞİŞTİRMEK bu planın parçası.”

*
Demiştim, şimdi devam ediyorum teorime:

Bugün itibarı ile BORSA ŞİRKETLERİNİN toplam değeri 781 milyar TL. Bugün de bu 144 Milyar dolar filan. (Her gün milyar dolar azalıyor)

Bu İKTİDARIN HEDEFİNDE çok önemli bazı şirketleri ele geçirip kendi yandaşlarına dolayısıyla KENDİ KONTROLLERİ altına alma planı var.

Sadece yönetimini değil TURKCELL ve kayyum şirketlerinde olduğu gibi. MÜLKİYETİNİ ELE GEÇİRME.

Ama paranız olsa bile bunu yapamazsınız, çünkü çoğunun BORSAYA AÇIKLIK ORANI DÜŞÜK, bir de pahalıya gelir böyle.

Peki nasıl yaparsınız?

Şirketlerin hepsinin borcu var, büyük krediler. Hem TL hem de yabancı paralarla.

Önce TL değerini düşürmeye başlarsınız, yabancı para borcu olan şirketler bir anda zora girerler. TL kredi faizlerini yüksek tutup likiditeyi de kısarsanız bu şirketler TL kredi çekip döviz pozisyonlarını kapatamazlar.

Zaten bankacılık sistemi bu kadar krediyi de veremez. Bu arada enflasyon arttığı için de satışlar düşmeye, şirketler nakit krizine girmeye başlar. Nakit krizi demek, önce İŞÇİ ÇIKARMALAR, ardından VARLIKLARINI NAKİTE ÇEVİRMEYE yol açar. Ama büyük krizlerde varlık satışı zordur, çok ucuza gider. Bankalar sıkıştırmaya başlar, sonunda default olursunuz yani KREDİLERİ ÖDEYEMEZ duruma düşersiniz ve bankalar teminatları kullanır. Nedir bu teminatlar? Şirketin tüm varlıkları, hisse senetleri, malları, gayrimenkulleri filan. Her şey gider, bunların değeri bir anda çöp olur. Fakat, çok sayıda şirket bu duruma düşünce bu kez de BANKALAR NAKİT KRİZİNE girerler ve merkez bankasından, hazineden yardım isterler. Tabi efendim hemen veririz. Ama bunun sonu acıdır. Bir sonraki adım TMSF BANKALARA EL KOYAR, YÖNETİMLERİNE KAYYUM ATAR, arkasından Bankaların el koyduğu ŞİRKETLERİ SATIŞA ÇIKARIR.

Bilin bakalım bunları KİM ALIR?

Fazla mı komplo teorisi oldu?

Ama bunun teori olmadığını ne yazık ki çok geçmeden göreceğiz.

Şu kadarını söyleyeyim:

Hedefte TÜRKİYE”NİN EN BÜYÜK ÖZEL HOLDİNGİ başta olmak üzere onlarca dev şirket ve yine Türkiye’nin çok önemli birkaç BANKASI var.

Eğer bu adamın iş yapma şeklini hala anlamadıysanız ben ne yapayım.

Medyayı nasıl ele geçirdiklerini görmediniz mi? Ama medya ucuzdu, bu şirketler çok değerli ve pahalı. O yüzden ÖNCE DEĞERLERİNİN ÇÖP EDİLMESİ gerekli. Bu plan, bunun başlangıcı işte.

1991 yılından beri her krizde iş hayatındaydım ve her krizin bir KARAKTERİ vardı. Ama bir planı yoktu. Bu krizin de karakteri var ama bu PLANLANMIŞ bir KRİZ. Daha doğrusu önlenmesi mümkün olmayan bir krizi siyasi iktidarın BİLEREK DERİNLEŞTİRİP bir plan dahilinde kendini güçlendirmesi senaryosu.

Aynı 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN önceden bilinmesine karşın bir şey yapmayıp sonra da bunun fırsata çevrilmesi gibi. Yani kontrollü kriz. Sonra ekonomik olağanüstü hal.

LÜTFÜ ERTUĞRUL YEŞİLALTAY’dan alınmıştır.

https://m.facebook.com/vselale/posts/10156467292702170

This entry was posted in DIŞ POLİTİKA, Ekonomi, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *