DİN EĞİTİMİ ÇAĞDAŞ EĞİTİMİN KOLTUĞUNA OTURDU * DİYANET OKULLARDA * Urfa’da MEB ve Diyanet ortaklaşa yaz okulu yapıyor

Birgün – MUSTAFA KÖMÜŞ
19.07.2018 – EĞİTİM

Urfa’da MEB ve Diyanet
ortaklaşa yaz okulu yapıyor

Urfa’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Diyanet ve İl Müftülüğü’yle ortaklaşa imam hatip öğrencilerine yaz okulu kampı düzenlendi. Eğitim uzmanlarının çocukların tatilde okuldan ve derslerden olabildiğince uzak durmalarını tavsiye etmelerine rağmen yapılan bu uygulama dikkat çekti.

Kampta, Kuranı Kerim okuma ve ezberleme, fıkıh, hadis, siyer dersleri, yüzme, ata binme ve tekvando gibi etkinlikler bulunuyor. Kampı geçen günlerde Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü ve Şerafettin Turan ile İl Müftüsü İhsan Açık ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden şu açıklama yapıldı: “İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında düzenlenen protokolle hayata geçirilen ve Nureddin Mahmut Zengi İmam Hatip Ortaokulu tarafından organize edilen Şehit Onur Kılıç İmam Hatip Lisesindeki Yaz Eğitim Kampını ziyaret etti. İl Müftüsü İhsan Açık ile birlikte yaptıkları ziyarette kampta Kuranı Kerim okuma ve ezberleme, fıkıh, hadis, Siyer dersleri, yüzme, ata binme ve tekvando gibi çeşitli etkinliklere katılan öğrencilerle birlikte olan İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, uzun yaz tatili boyunca öğrencilerin tümüyle eğitimden kopmamaları gayesiyle farklı etkinliklerin yapıldığı yaz eğitim kaplarının bu anlamda önemli olduğunu belirterek, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.”

Ziyaret sırasında kamp hakkında bilgi veren Nureddin Mahmut Zengi İmam Hatip Ortaokul Müdürü Sait Payan, eğitmenliği Diyanetin hocalarının yaptığını belirtti. Payan kampta, yiyecek hizmetlerinin İl Müftülüğünün üstlendiğini, temizlik hizmetlerini İş-Kur elemanlarının karşıladığını söyledi.

https://www.birgun.net/haber-detay/urfa-da-meb-ve-diyanet-ortaklasa-yaz-okulu-yapiyor-223817.html
This entry was posted in DİN-İNANÇ, İrtica, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *