DESTEK VER * SOYKIRIM BAŞLANGICI * Hindistan’da 7 milyon müslümanın kimlikleri inançları nedeniyle VATANDAŞ LİSTESİNDEN siliniyor

Sevgili arkadaşlar,

Birkaç gün içinde Hindistan yanlış dili konuştukları ve yanlış Tanrıya ibadet ettikleri için Assam Eyaletinde sayıları 7 milyona varan Müslüman halkı “vatandaş” listesinden ana silecek.

Hindistan birkaç gün içinde 7 milyona kadar Müslümanı vatandaş listesinden çıkarmayı, ardından da hepsini esir kamplarına atmayı planlıyor. Soykırımlar böyle başlar. Ne yazık ki bundan neredeyse hiç kimsenin haberi yok! Eğer yeterince kalabalık bir biçimde bu tehlikeye dikkatleri çekebilirsek Birleşmiş Milletler’in ve kilit ülkelerin ağırlıklarını koymalarını ve bu zulmü durdurmalarını sağlayabiliriz. Hemen katıl:

DİLEKÇEYİ İMZALA

Eşler ve çocuklar birbirlerinden koparılıp esir kamplarında çürümeye terk edilebilir.

Soykırımlar böyle başlar – Rohingya kabusu da böyle başlamıştı. Her şey çok sessiz sedasız gelişiyor — eğer BM Genel Sekreteri’nin ve kilit ülke hükümetlerinin dikkatlerini bu tehlikeye çekerek müdahale etmeleri talebiyle sesimizi yükseltirsek bu dehşeti başlamadan durdurabiliriz:

Tehlike Çanlarını Çal

Assam hükümeti şimdiden yeni bir esir kampı inşa etmeye ve birlikleri konuşlandırmaya başladı.

Aynı Rohingyalara saldıran Burma rejimi gibi, Assam hükümeti de Bangladeş’ten gelen yasadışı göçmenlere karşı tedbir aldıklarını iddia ediyor. Oysa hedef alınan insanların büyük çoğunluğu yalnızca yoksul, eğitimsiz ve “uygun” belgeye sahip olmayan Müslüman vatandaşlar. Bu belgeye daha önce hiç ihtiyaçları olmamıştı!

BM Genel Sekreteri António Guterres mücadele edemeyenlerin yerine kendisinin mücadele edeceğine söz vermişti: “Sesimi yükselteceğim. Harekete geçeceğim. Sizin haklarını savunma hakkımı kullanacağım.” Onu verdiği sözün arkasında durmaya zorlamamız lazım çünkü şu anda Hindistan’da yaşayan Bengalli Müslümanların dünya sahnesinde adlarına konuşacak kimseleri yok — bizim dışımızda. Aşağıdaki dilekçeyi imzala; hep birlikte Assam’da soykırıma giden bu yolu engelleyelim:

Milyonlarca Müslümanı vatansız ve savunmasız bırakacak bu agresif hamlenin arkasında Hindistan’da her gün biraz daha yükselen kötücül Hindu milliyetçiliği var. Tarih bize bu tür hareketlerin sınır tanımadığını öğretti – tanıdıkları tek sınır, vatandaşların belirlediği sınır oluyor. Assam’da çizgiyi çekelim ve dünyanın dört bir yanındaki hükümetlere şu mesajımızı iletelim: gözümüz üzerinizde!

Umut ve kararlılıkla,

Emma, Nate, Ricken, Antonia, Flora, Alice, Wissam, Danny ve tüm Avaaz ekibi

Not: Size daha fazla Türkçe kaynak sunabilmek isterdik ama sorunun bir parçası da bu! Uluslararası basın bu konuda haber yapmıyor; imzanıza o yüzden ihtiyacımız var! Ama aşağıda birkaç İngilizce haber bulabilirsiniz.

Daha fazla bilgi:

Hindistan Müslümanları vatansız statüsünde sınır dışı edecek (Asya’nın Sesi)
http://asyaninsesi.com/hindistan-muslumanlari-vatansiz-statusunde-sinir-disi-edecek/

İngilizce kaynaklar:

Geniş çaplı bir uygulamanın parçası olarak, 2,9 milyonu evli kadın olan 7 milyonu aşkın kişiden vatandaş olduklarını kanıtlamaları istendi (Al Jazeera)
https://www.aljazeera.com/indepth/features/assam-counts-citizens-muslims-fear-left-180530080633948.html
Assam’daki vatansızlar (The Indian Express)
https://indianexpress.com/article/opinion/national-register-of-citizens-5030603/
NRC tests Assam Başbakanı: Ulusal Vatandaş Kaydı testini geçemeyenlerin temel hakları tanınmayacak (Times of India)
https://timesofindia.indiatimes.com/india/assam-cm-no-fundamental-rights-for-those-failing-nrc-test/articleshow/62344296.cms?from=mdr
İnsanlığın ve yasallığın karanlık yüzü: Assam’ın ‘yabancılar’ için gözaltı merkezlerine bir bakış (Scroll.in)
https://scroll.in/article/883936/assam-citizens-register-detention-centres-for-foreigners-offer-a-glimpse-of-the-looming-tragedy
Ulusal Vatandaş Kaydı 20 gün içinde yayımlanacağı bilgisiyle Assam’da intiharlarda artış (NewsClick)
https://newsclick.in/final-nrc-draft-be-released-20-days-assam-witnessing-rise-suicides
Yeni UVK’nin yayımlanması öncesinde Assam merkezi hükümetten 150 bölük güvenlik gücü istiyor (The Economic Times)
https://economictimes.indiatimes.com/news/politics-and-nation/assam-seeks-150-companies-of-central-forces-ahead-of-next-nrc-publication/articleshow/64394147.cms
This entry was posted in DİN-İNANÇ, DUYURULAR, FAŞİZM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *