ALİ’NİN KATİL ZANLISI POLİS * KARANLIKTA PUSUYA YATAN GİZLİ ” BALYOZ TİMİ TÜRKİYE ÇAPINDA İLLEGAL OLARAK KURULDU

POLİSİN KARANLIKTA PUSUYA
YATAN GİZLİ “DARP TİMİ”
SÖZLÜ EMİRLE KURULMUŞ…

Eskişehir’de Ali İsmail’i döverek öldüren tim içinde polis memuru da var.

TEM’de görevli polis memuru Mevlüt Sağalman’ın mahkemeye verdiği ifadeyle gözler polisin kurduğu Balyoz Timi’ne çevrildi. Sağalman, Çevik Kuvvet’ten ayrı görev yaptıklarını açıklarken, fırıncı İsmail Koyuncu da eli sopalı polislerin Ali İsmail’i darp ettiğini açıkladı.

ALİ’NİN KATİL ZANLISI POLİS BALYOZ TİMİ’NDEN
Cuma, 09 Ağustos 2013 – AYDINLIK

Ali İsmail Korkmaz’ı öldüren polisleri koruyan Vali ne zaman istifa edecek?

Ali İsmail Korkmaz’ın öldürüldüğü olay yeriyle ilgili Jandarma’nın kurtardığı görüntüler ve önceki gün tutuklanan TEM’de görevli polis memuru Mevlüt Sağalman’ın mahkemeye verdiği ifadeyle gözler polisin kurduğu Balyoz Timi’ne çevrildi. Sağalman, Çevik Kuvvet’ten ayrı görev yaptıklarını açıklarken, fırıncı İsmail Koyuncu da eli sopalı polislerin Ali İsmail’i darp ettiğini açıkladı. Jandarma’nın çözdüğü görüntülerde tespit edilen ve tutuklanan TEM’de görevli polis memuru Mevlüt Sağalman’ın ifadesinde “Emri yazılı değil sözlü aldık” demesi dikkat çekti. Sağalman ayrıca kendilerinin Çevik Kuvvet’ten ayrı görev yaptıklarını itiraf etti. İfadede, Aydınlık’ın daha önce duyurduğu ve Çevik Kuvvet’ten ayrı Balyoz Timi’ne işaret eden bölüm şöyle:

“Olay günü olan 2 Haziran’da Gezi Parkı eylemleri nedeniyle sözlü talimat üzerine ilimiz Yunus Emre Caddesi sağ kısmında çevik kuvvet güçlerinin arkasında beklerken zaman zaman eylemcilerle çevik kuvvet karşı karşıya geldi. Biz, gerektiğinde yardımcı oluyorduk.”

Sağalman, Ali İsmail’e tekme attığını da kabul ederek, “Bir süre sonra yerde yatan şahıs bize hitaben ‘Hepiniz o. ç.’ dedi. Tekrar tekrar sövme eylemini sürdürünce ben de kendisinin karın bölgesine doğru tekme attım” diye konuştu.

‘Polis’ten talimat aldık’

Görüntülerde tespit edilen ve yakalanan fırıncı İsmail Koyuncu ifadesinde, Ali İsmail Korkmaz’ı kendisinin ve akrabalarının yakaladığını söyleyerek “Beşik Otel’in orada bulunan ve polis olduğunu bildiğim şahıs bize doğru gelen kişiyi yakalamamızı söyledi” dedi. Koyuncu, “Bize talimat veren, elinde sopa benzeri bir cisim olan ve tahminimizce polis olduğunu düşündüğüm kişi koşarak geldi ve tekmeyle rasgele vurdu” diyerek polislerin Korkmaz’ı darp ettiklerini dile getirdi.

Halk hareketine karşı Balyoz Timi

Aydınlık 19 Temmuz’da sürmanşetten “Polisin Balyoz Timi” başlığıyla Eskişehir Emniyeti bünyesinde, halk hareketine müdahale için gayri resmi bir tim kurulduğunu duyurmuştu. Haberde, Aydınlık’a konuşan Eskişehir’de görevli bir polis, bu timin özel ve gayri resmi bir emirle kurulduğunu ve timde görevli polislerin çoğunluğunun Güvenlik ve Terörle Mücadele (TEM) şubelerinden seçildiğini söylemişti.

Güncelleme: Cumartesi, 10 Ağustos 2013 18:15

BALYOZ TİMİ TÜRKİYE ÇAPINDA KURULDU

Cumartesi, 10 Ağustos 2013
Aydınlık

Polis içinde kurulan Balyoz Timi’nin sadece Eskişehir’de değil, 2006 yılında büyük illerde kurulduğu ortaya çıktı

nAydınlık, Balyoz Timi’ne ilişkin yeni bilgilere ulaştı. Görevi ara sokaklarda Gezi eylemcilerine saldırıp dağıtmak olan sivil kıyafetli polislerden oluşan Balyoz Timi’ne ilişkin Aydınlık’a konuşan Emniyet kaynakları, Balyoz Timlerinin sınırsız yetkiye sahip olduğunu, belirtti.

Üst düzey Emniyet görevlisi timi şöyle anlattı: “Sivil araçlarla gezerler. Araçların plakaları sahte olur. Polisin kullandığı materyalleri kullanmazlar. Sopa, muşta, zincir, demir cop ve göz yaşartıcı sprey bulunur. 1-2 ay sonra yerlerini başka polislere bırakırlar.”

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, FAŞİZM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *