YETKİLER TAMAM MI? * “24 Haziran seçim propagandası sırasında AKP yetkilileri hep şunu söylediler; “Enflasyon, faiz, döviz artışı, hayat pahalılığı gibi konuları halledecektik ama, yetkilerimiz eksik. Bizi tekrar seçin, hele bi Cumhurbaşkanlığı sistemine geçelim

Rıfat Serdaroğlu
06.07.2018

YETKİLER TAMAM MI?

24 Haziran seçim propagandası sırasında AKP yetkilileri hep şunu söylediler;
“Enflasyon, faiz, döviz artışı, hayat pahalılığı gibi konuları halledecektik ama, yetkilerimiz eksik. Bizi tekrar seçin, hele bi Cumhurbaşkanlığı sistemine geçelim yetkilerimizi tamamlayalım, siz görün bunlarla nasıl mücadele ediyoruz!”

TBMM kürsüsünden defalarca Fethullah Gülen’i savunan ona bağlılığı ile ünlü, memleketinde “Kız imam” diye anılan AKP’liye gazeteciler sordu; “Hangi yetkiniz eksik?” Sıkılarak dedi ki;

“Valla bir eksiklik var ama ne olduğunu bir türlü bulamadık. Bir bulsak işi çözeceğiz ama, eksik neymiş bilmiyoruz ki!”

Neyse, seçim geçti ve Türk Milletinin %52,5’u (Hormonlu oylarla) al sana yetki, dedi. Erdoğan da çıkardığı KHK ile tüm yetkileri kendinde topladı.

698 sayılı KHK’yı inceledim;
Çeltik ekiminden- maden hurdalarının dışarı çıkarılmasına, zeytinciliğin ıslahından- ispirtolu içkiler inhisarına kadar her şey tamamen kendisine bağlanmış!Demek ki, yetkiler artık tamam. Bundan sonra, “yapacaktık ama dış lobiler,iç hainler fırsat vermedi” mazereti geçerli değil.Aha sana yetki, çöz bakalım problemleri!

Hangi problemleri mi;

-Enflasyon oranı Tüketici fiyatlarında %15,9 Üretici fiyatlarında %23,7 arttı. Düşüreceksin!

-Türkiye’nin 10 yıllık tahvil faizi %17,70’e, 2 yıllık gösterge faizi %19’u geçti ama alan yok! Bulacaksın!

-Yılın ilk 6 ayında sıcak para girişi 383 milyon dolar oldu. Geçen yıl ilk 6 ayda bu rakam 17,7 Milyar Dolar idi! Yani geçen yılın %2’sine düşmüş. Sıcak para da bize gelmiyor, Güney Afrika Randı’na gidiyor! Bize döndüreceksin!

-Dolar, 4.64 Avro 5.43 (dün itibariyle) Düşüreceksin!

-TL’nin Ocaktan bu yana değer kaybı %20’den çok daha fazla! Kazandıracaksın!

-Servetler eridi, Türk Milleti fakirleşti! Zenginleştireceksin!

-Mutfak enflasyonu %30’u geçti. Kuru Soğan geçen aya göre %82,53 arttı! Ağlamayacaksın, çare bulacaksın!

İşin özü;
Yetkileri yeni tamamladığınız şu anda, sizi daha fazla üzmeyelim.Şimdiye kadar bizlerden sakladığınız “yeni beyinlerden” oluşacak Bakanlar Kurulunu görelim.Sarayın yeni üst yöneticilerini tanıyalım, nasılsa daha çok konuşuruz.

Bir öneri;
Sayın Erdoğan’ın eski şoförü yeni Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın İstanbul-Perpa’daki konuşmasını izledim! Böylesine bir kıymeti lütfen harcamayın. Bakanlar Kurulunda bu kişinin bulunması bence şarttır. Çok pratik biri! 5 dakikada, tarihi matematiği coğrafyayı siyaseti hitabet sanatını birbirine kattı. Böyle kıymet her zaman bulunmaz, meğer ki rast gele…

Sağlık ve başarı dileklerimle 06 Temmuz 2018
Rifat Serdaroğlu

URL: https://wp.me/p3DAx3-sL

This entry was posted in Rifat SERDAROĞLU yazıları. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *