The Economist * “ROTHSCHİLD’lerin sahibi olduğu dergi doğru bildi” * Ayrıca İsrail de iktidarın arkasında! Esas kabahat; bu şartları kabul ederek seçime girmekti! * “SEÇİMİN KAYBEDENİ KİM “

BİRİNCİ TURDA KAZANACAK

24 Haziran seçiminden önce, Londra merkezli ve dünyanın en zengin ailesi olarak bilinen Rothschild’lerin sahibi olduğu dünyanın bir numaralı dergisi The Economist’in İstihbarat Direktörü Robin Bew şöyle diyor; “Ekibimiz Erdoğan’ın seçimi birinci turda kazanacağını düşünüyor.”

Kamuoyu yoklamaları bile seçimin bıçak sırtı olduğunu gösterirken, nasıl olurdu da dünyanın bir numaralı dergisi sonuçtan bu kadar emin olabilirdi? Bu durumu Singapur’da çalışan siyaset ve ekonomi stratejisi uzmanı bir dostuma sordum.

“Tüm dünya Türkiye’de eşit olmayan şartlarda seçime gidildiğini biliyor. Seçimlerde iktidarın çok yaygın hile yaptığını da! Bu şartlar altında muhalefetin kazanamayacağını da biliyor! Ayrıca İsrail de iktidarın arkasında! Esas kabahat; bu şartları kabul ederek seçime girmekti! Şartların değiştirilmesi için mücadele etmeliydiniz. İktidarın seçimi kaybetmesi durumunda devir teslim töreni yaparak görevi devredeceğini düşündüysen, çok safsın” dedi bana.

KİM BU ÇAĞDAŞ DÜNYA?

Seçimlerden sonra, ABD Kongresinin Demokrat Partili Kaliforniya Eyaleti temsilcisi Adam Schiff; “Erdoğan’ın bu hafta sonu Türkiye’de muhaliflere yönelik şiddet, tutuklama, baskı ve basın özgürlüğünün azaltılması suretiyle seçimi kazandığını, Türkiye’nin otokrasiye yönelmesinin, genel olarak demokrasinin tüm dünyada saldırıya maruz kaldığının başka bir göstergesi olduğunu” söylemiş. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın buna yanıt vermiş ama bilimsel ve kayda değer değil!

“Pis Amerikalının sözüne mi inanıyorsun! Bunlar emperyalist!” diyorsanız; üç aşağı beş yukarı tüm çağdaş dünya böyle düşünüyor ve değerlendiriyor. “Kim bu çağdaş dünya?” diyorsanız dincilerin dahi başı sıkıştığında kaçıp saklandığı ve sığındığı dünyayı kastediyorum!

Odatv.com Türker Ertürk’ün “SEÇİMİN KAYBEDENİ KİM ”
başlıklı yazısından bölüm alıntısı

https://odatv.com/secimin-tek-kaybedeni-kim-29061845.html

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Politika ve Gundem, SEÇİM - SEÇSİS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *