SEÇİM ÜZERİNE DEĞERLENDİRME * FİNAL – Bu seçim de geride kaldı…

Aydogan Kekevi
25.06.2018

FİNAL?..

Bu Seçim de geride kaldı, seçimden geriye kalan ise “suçlama,yalan, hakaret, küfür, hile, hırsızlık” ve ne yazık ki “kan”!

Hicap ve kızgınlıkla söylüyorum: bunlar git gide “seçimlerin aksesuarı” oldular; böyle devam ederse “olmazsa olmazı” da olacaklar.

* * *

Şimdi herkes kendi durduğu yerden bakarak seçimleri yenilgisiyle, utkusuyla tutkusuyla değerlendirecek: Herkes mutlaka suçu bir başkasına yükleyecek; bir suçlu bulunacak; “benim dediğim oldu” diyenlerden “benim dediğim olsaydı” diyenlere kadar bir çok görüş çevreyle paylaşılacak. Kimse kendi “suçlusu” dışında “başka suçlu” kabul etmeyecek; yani bir tür “benim suçlum en hakiki suçludur” da israr edecek; kimse de “ya o da var ama bu da var, şu da var; bunların bir araya gelmesi bu sonucu doğurdu” falan demeyecek; herkes doğruluğuna inandığı kendi doğrusunu “ölümüme” savunacak.

* * *

Ben ise suç ve suçlunun “tümen tümen” olduğu; tozla dumanın birbirini önüne kattığı bu durumda yenilginin suçlusunu veya yapılan hataları nedenlerini aramak, onları sıralamak yerine ortam içinde hatasız veya en az hatalı olarak gördüğüm iki partiyi söyleyeceğim; “İYİ parti/Meral AKŞENER” ve “Saadet Partisi/Temel KARAMOLLAOĞLU”.

* * *

Yenilgili günün gereği mutlaka “hata” “suç” ve “suçlu” aramak gerekirse; şahsen bugün yaşananların suçunu da suçlusunu da hatasını da bugün de değil dünde yani bir önceki CB seçiminde buluyorum:

1. Ekmelettin’i aday gösteren Kemal Kılıçdaroğlu ve çevresi:

2. O süreç içinde yeni CB adayı gösterme/değiştirme süresi bittikten, Ekmelettin’in adaylığı artık kesinleşip başka secenek kalmadıktan sonra bile eleştirilerine son vermeyip, yapılan hatayı en az zararla atlatmak yerine;

“Biz bilinçli yuttaşlarız (seçmenleriz, demokratlarız, Cehepelileriz vb.) tıpış tıpış gidip oy vermeyiz” diyerek seçime katılmayıp Erdoğan’a bir de dokunulmazlık zırhı hediye eden; her şeyi protesto etmeyi demokratlık, ilericilik CHP’lilik fikir özgürlüğü olarak gören sayıları 3 milyonla 5 milyon arasında olduğu söylenen ve büyük bir bölümü CHP’li olan “bilinçli” seçmenlerdir.

(Bunlar o günlerdeki düşüncelerimin tekrarıdır)

* **

Özetle bugün yaşananların tohumu o gün ekilmiştir: O ağızlarından düşürmedikleri “Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır” sözünü basit bir söylemden öteye götüremeyip kişisel ve haklı “kızgınlıklar”ını “tefferuat” olarak göremeyip “ben”ciliklerine teslim olanların eseridir..

Aydoğan Kekevi 25.6.18

This entry was posted in DURUM VAZİYETİ, Politika ve Gundem, SEÇİM - SEÇSİS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *