MUHARREM İNCE NELER OLUYOR

Ümran Ünlü

MUHARREM İNCE NELER OLUYOR

Seçimin şokunu atlatmadan
duygularımı hemen yazmak istedim…

Bu sefer kararlıydık,kazanacağımıza ve Muharrem İnce ‘ye öyle çok
inanmıştık ki o yüzden hayatımızın en büyük şokunu yaşadık…

Gencinden yaşlısına sokaktaki adamın köylünün çiftçinin,öğrencinin,öğretmenin, iş adamının demokrasi adına umudu olmuştu Muharrem İnce…. Kendimi göçük altında kalan depremzedeler gibi hissediyorum şu an,o duyguyu biliyorum çünkü.

Ben ve benim gibi düşünen pek çok insan bu yenilginin gerçek olmadığını,yine her zamanki gibi bir senaryo yazılıp oynandığını biliyoruz…

50 günde milyonları miting alanlarına toplayan,bir günde iki üç miting yapan,bir zamanların “Karaoğlanı gibi Cesur Yürek” diye isimler taktığımız bir adamdan bahsediyorum.

Genci-yaşlısı,hamilesi-çocuklusu,açığı-kapalısı,Kürdü-türkü sabahın köründe,gecenin karanlığında bu adamın peşinden meydanlara yığıldı mı yığılmadı mı!Yanında olamayan biz hasta ve yaşlılar bilgisayar başında parmaklarımız tutmayıncaya kadar kendimizce sosyal medyadan yardımcı olmaya çalıştık mı çalışmadık mı…

Doğuştan CHP li birisi olarak özeleştiri yapmamız gerektiğinin de farkındayım.

Daha ilk adaylığını koyduğunda Kemal Kılıçdaroğlu koltuğa sıkı sıkı yapışmayı bırakıp,Muharrem ince’ye devretmiş olsaydı CHP başkanlığını ve seçim meydanlarında yanında olsaydı,sayım işini güvenmediği halde AA na bırakacağına CHP bir ajans kurup,sayım işlemlerini doğrudan yapıp karşılaştırsalardı bugün sonuç çok daha farklı olur muydu,yoksa yine bu senaryolar oynanır mıydı!

Çok güzel ve çok zengin bir ülkeye sahibiz.O senaryolar dış düşmanların iç işbilikçileriyle her zaman oynanacak,bize düşen her zaman uyanık olup,onlardan bir adım önde giderek bu oyunları bozmak…

Bu nasıl olacak?En küçük yenilgide hemen pes edip,davadan ve yol arkadaşlarından vazgeçerek küsüp arkamızı dönüp giderek değil tabiki. Birbirimize inanarak,birbirimize güvenerek çözülmeden hatalarımızdan ders alarak,sımsıkı sarılarak başaracağız demokrasiyi yaşatmayı. Traş edilen sakal misali her yenilginin ardından daha güçlü olarak döneceğiz sahalara..

Daha bir gün önceden prova yapıyoruz deyip RTE nin %52 yle seçimi kazandığını ilan etti mi etmedi mi Anadolu Ajansı…

İstanbul’da sandıkların %20 si açıldığında Muharrem İnce %43.3 ü gösteriyordu. Sonuçlar bir süre üç aşağı beş yukarı birbirini takip ederken birden bire Halk TV ve fox TV nin yayını nasıl aynı anda gitti.

Haberlerinin doğruluğuna inandığımız ve güvendiğimiz Fox TV de Haberleri Fatih Portakal-İsmail Küçükkaya’dan dinlerdim.Birden ikisinin de yüzü asıldı ve ağız değiştirdiler.Sosyal medya hemen yüklenip eleştiriye başlayınca da “Ne yapalım biz bu sonuçları AA dan alıyoruz”demeleriyle inandırıcılıklarını iyice kaybettiler.

Ne demek elimizde AA sonuçları var Fox TV nin kendi haber kaynakları yok mu?Eğer kendi haber kaynağınızı oluşturamadınız sa niye oradasınız? deyiverdim birden…O zaman bir tek televizyon verseydi sonuçları…Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya nedir birden sizdeki rüzgarın yönünü değiştiren şey?Türk Halkından ne saklıyorsunuz….

Diğer kanallar zaten tek tip hizmet verdiğinden bu iki kanal da susturulmuştu. Sonra birden bire sonuçların dengesi değişti ve her ne hikmetse AA nın önce yayınladığı ve sonra denemeydi dediği anket sonucu birebir aynı çıktı. Benim anlamadığım başka bir şey daha vardı TV de gördüğüm.

”Milletvekilliği: açılan sandık %21
Cumhurbaşkanlığı: açılan sandık %39.

“iki seçim pusulasını aynı zarfta atmadık mı sandığa?Nasıl başarmışlardı acaba ayrı ayrı açmayı…Biliyoruz aklımızla alay etmeye alıştıklarını da bunun farkına niye çok az insan varıyor.

Sonra;Muharrem Ince:sandıkların %37’si açıldı,sandıkları terk etmeyin! derken,TV lerde AA sandıkların %85’inin açıldığını söylüyordu…Türk halkı heyecanla seçim sonuçlarını beklerken,pek çok sandığın açılmadığını bilirken, daha YSK sonuçları açıklamadan RTE kendisinin seçimi kazandığını ilan etti ve halk sokaklarda kutlamaya başladı.

Bu bende iki şeyi çağrıştırdı nedense…15 Temmuz ve Referandum….Bu arada muhalefet liderleri ortadan kayboldu ve çok uzun bir süre haber alınamadı. Halkı korku sardı ve çeşitli senaryolar üretilmeye başlandı. Oldukça sanatçı bir toplum yapısına sahibiz farkındaysanız. Her durumdan bir senaryo çıkarmayı başarıyoruz.

Bir ara YSK Başkanı” RTE çoğunlukla Başkandır,sisteme girilmeyen oyların sonucu etkileyeceğini sanmıyoruz,kesin sonuç hafta içinde ilan edilir”deyiverdi kısaca.Sandıkların hepsinin sayımı yapılmadan bilemezsiniz sonucu etkileyip etkilemeyeceğini…

Ne gariptirki Muharrem İnce de basın toplantısında aynı cümleyi kurdu”,sisteme girilmeyen oyların sonucu etkileyeceğini sanmıyorum”

Gel de şimdi hatırlama şu Stalinin Tavuğu hikayesini;

1917’de, Sovyet Devrimi’ni yapan Lenin’in ölümünden sonra iktidarı ele geçiren Sovyetler Birliği diktatörü Stalin, en katı uygulamaları planladığı çalışma odasına, yakın çalışma arkadaşlarını toplamış sohbet ederken, bir ara ayağa kalkıp ellerini havaya kaldırarak herkesi susturur ve söze başlar:

“Saçını ihtilalde, halk içinde, devlet yönetiminde, bürokraside ağartmış dostlarım… Söyleyin bakalım, halkın yönetime baş eğmesi, kayıtsız şartsız itaat etmesi için yöneticiler ne yapmalı? Böyle güçlü bir idare tesis etmek için nasıl davranmak gerekir?”

Her kafadan bir ses çıkar. Kimisi adaletten, haktan, hukuktan söz eder.
Kimisi demokrasiden, insan haklarından bahseder. Kimisi sertlikten yana tavır alır.Kimisi sürgünden, sehpadan, hapisten dem vurur.

Kitlesel baskı ve korku yaratmanın deha çapındaki diktatörü Stalin, adamlarının açıklamalarının hiçbirini beğenmez. Masadaki votka şişesi yarı yarıya boşalmıştır… Bir kadeh daha içki yuvarlayıp soğuk ve ürpertici bir sesle şöyle der:

“Yönetimi ele geçiren hükümdarın ya da o güçteki bir liderin Tanrı’dan pek farkı yoktur. Halk onu öyle görür. Önce bunu bilin… Sonra, insanların karşınızda baş eğip durması için ne yapmanız gerektiğini bırakın da ben, şu beyinsiz kafalarınıza çivi gibi çakayım!”

Hakaret ağır olmasına rağmen herkes memnun memnun sırıtır. Stalin’den hakaret işitmek bile onlar için önemli bir iltifat gibidir.Stalin, hizmetkárlardan birini çağırıp emreder:

“Çabuk bana bir tavuk getirin!”
Aceleyle bir tavuk kapıp getirir uşaklar…

Stalin, adamlarının gözleri önünde tavuğun tüylerini canlı canlı yolmaya başlar.Diktatör, bütün tüyleri yolunup cascavlak kalan tavuğu odanın ortasına salıverir:

“Şimdi izleyin bakalım nereye gidecek bu şaşkın tavuk?”
Zavallı tavuk içine düştüğü azaptan kaçıp kurtulayım diye aralık kapıdan dışarı kaçar, soğuktan tir tir titrer, dönüp masaların altına girer, köşeli masa ayakları canını yakar, duvar diplerine koşar, tüysüz kanatları yara bere içinde kalır, şömineye yaklaşır, tüysüz derisi kavrulur…

Sonunda çaresiz, tüylerini yolan Stalin’in bacakları arasına sığınıp saklanır.
O zaman Stalin, cebinden bir avuç yem çıkarıp yolunmuş tavuğun önüne tane tane atar. Yemlenen tavuk bundan sonra, Stalin nereye yönelse peşinden koşar!
Ağızları bir karış açık kalan dostlarına bakan Stalin, alaycı bir gülüşle şöyle der:

“Gördünüz mü? Halk dediğiniz topluluk bir tavuk gibidir. Tüylerini yolup aldıktan sonra onu serbest bırak. O zaman yönetmek o kadar kolay olur ki…”

Muharrem İnce “oyunuza sahip çıkacağım,oyumu kullanır kullanmaz YSK nın önüne gideceğim ,gerekirse beş milyon insanı kapısına yığacağım “diyen bir adam;

YSK nın önüne bile varamadan ortadan kaybolursa ve kendisini seven halkına bir mesajla sonuç bildirir ve basın toplantısını ertesi güne ertelerse,insanlar doğal olarak kapalı kapılar ardında birtakım pazarlıkların yapıldığını düşünür ve çeşitli senaryolar üretir.

Eğer tehdit edilseydi gözünü kırpmazdı.Ben
tanıyorum onun nasıl bir Cesur Yürek olduğunu…

Başka bir açıdan baktığımızda dış güçler her istediklerini yaptırmaya ve her alanda kullanmaya alışkın oldukları argümanlarını kaybetmemek için her yola baş vuracaklardı.Herkes de biliyor bunun AKP ve RTE nin başarısı olmadığını, sadece herkes üç maymunu oynuyor kral çıplak dememek için….

Muharrem İnce Türk Halkı adına sana teşekkür ederim .Ülken için halkın sesi oldun…Kaybetmedik seni kazandık..Sen hiç kaybetmedin Türk Halkının sevgi ve saygısını kazandın..Ayrıca kazansan da kaybetsen de seninleyiz…

Muharrem İnce…Sen yüreklerimize umut tohumlarını ektin bir kere…
Durmak yok… Demokrasi kaybetmedi sadece ara verdi….Türkiye senin gibi herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı olabileceğini gördü…

#yürüÖnümüzden@vekilince

MUHARREM İNCE NELER OLUYOR

This entry was posted in Politika ve Gundem, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER. Bookmark the permalink.

One Response to MUHARREM İNCE NELER OLUYOR

  1. ümran says:

    Kaleminize sağlık , teşekkürler bizden .

    Selam ve saygılarımla

    Naci Kaptan

    yazımı değişik yerlerde görmek beni mutlu etti.teşekkürler..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *