PERDE ARKASINDAN * Kirli politika/cılar * URFA SURUÇ OLAYI * markaj

Mahir Tan
LondraPosta-Londra

Markaj

Urfa- Suruç’ta yaşananlar, yakın gelecekten bir kesit gibi. ‘HDP yi Markaj’a Alın’ talimatının ilk uygulaması olarak değerlendirebilecek olayda markaja alan ve alınanlardan 4 ölü var.

Kanlı çatışmanın nedenleri,gelişimi ve sonuçlarının tam olarak anlaşılabilmesi, muhtemelen seçim sonrasına kalacak. Zira failler,soruşturma yürütecek olanlar ve medyada olayı yansıtanlar büyük ölçüde ‘talimatlarla’ hareket eden guruba bağlı.

Başta Merkez Medya olmak üzere tüm haber kaynaklarında ‘AKP Seçim propaganda heyetine PKK saldırısı’ olarak yansıtılan olayda, sırasıyla Cumhurbaşkanı,Başbakan, Bakanlar ve AKP Suruç İlçe Başkanı’nın açıklamaları ve yorumları yer alıyor.

Olaydaki taraflar AKP Milletvekili Yıldız ve ailesi ile dükkanına propaganda amacıyla girildiği belirtilen Şenyaşar ailesi üyeleri olduğu biliniyor.

Olayların, ağırlığı giderek daha fazla hissedilen Medya çarpıtmaları ve özellikle haber ajanslarının yokluğu nedeniyle anlaşılması, imkansız hale geliyor.

BBC Türkçe, yine boşluğu doldurarak, bir muhabir imzasıyla yerinden haber üretiyor.

Ölenlerin İkisi hastane saldırısında

Olayları belli bir ‘resmi yorum’ altında yurttaşlara aktarmaya çalışan ve AKP ye karşı PKK saldırısı biçiminde sunmaya çalışan haber kaynakları dışında , CHP ilçe başkanı Servet Gören ve iki kişinin öldürüldüğü Suruç Devlet Hastanesi yetkililerine dayanan TTB açıklamaları önem kazanıyor.

Suruç’ta Şenyaşar ailesine ait bir dükkana giren Milletvekili Yıldız,aynı soydını taşıyan AKP İlçe Başkanı, kardeşleri ve korumalardan oluşan gurup, dükkan sahiplerinin ‘biz HDP liyiz. Buraya neden geldiniz’ itirazıyla dışarı çıkarılıyor. Bazı yerel medya organlarına yansıyan şahit ifadelerine göre, dışarı çıkarılan gurup bir süre sonra Şenyaşar ailesinin bulunduğu dükkana dışarıdan ateş açıyor. Dükkan içinden de ateşle cevap verilen çatışmada Milletvekili Halil İbrahim Yıldız’ın kardeşi ve Şenyaşar ailesinden bir kişi vurulur. Çevrede bulunan yurttaşların çektikleri amatör videolardan anlaşıldığı gibi, çoğunluğu korumalarda bulunan klaşnikof ve yer yer tabanca ateşi sesleri, çevrede gezinen polislere rağmen sürer.

Suruç olayının daha ciddi bir bölümü ise, saldırıya uğrayan Şenyaşar ailesine bağlı dükkandan hastaneye kaldırılan yaralılardan Şenyaşar soyadı taşıyanların başlarına gelenler. Yıldız ailesine bağlı 50 kişilik silahlı bir gurubun Suruç devlet hastanesini basarak Şenyaşar ailesi üyesi iki yaralıyı öldürdükleri iddiası çok sayıda görgü tanığı ve TTB tarafından vurgulanıyor.Amatör Videolarda silah sesleri duyulurken çevrede gezinen polislerin hastanede neden tedbir almadıkları önemli bir soru olarak ortaya atılıyor. Zira hastanede öldürülenlerden biri Dükkan daki çatışmada bulunmayan ancak hastanedeki oğullarını görmeye gelen baba Esved Şenyaşar.

Suruçta neler olduğunu tam olarak bilemiyoruz. Ancak ‘neden olduğunu ‘ biliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘AKP Parti Başkanı’ şapkasıyla yaptığı ‘HDP ye Markaj yapın’ talimatı bir gün sonra uygulamaya konuluyor. Üstelik seçime daha 9 gün var. Tehlikeli olan bu …

This entry was posted in FAŞİZM, HABER GÜNDEM, HUKUK-YARGI-ADALET, SEÇİM - SEÇSİS, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *