Akp Şakşakcısı Sözde Generalin Eyleminin Hukuki Boyutu * TSK, daha doğrusu TSK’nın yönetici kadrosu olan başta Gen.Kur.Başkanı olmak üzere  generaller hakkında böylesi ağır eleştirileri içeren yazıları paylaşmak zorunda kaldığımız için üzüntü duyuyorum.

YazıyaYORUM

TSK, daha doğrusu TSK’nın yönetici kadrosu olan başta Gen.Kur.Başkanı olmak üzere  generaller hakkında böylesi ağır eleştirileri içeren yazıları paylaşmak zorunda kaldığımız için üzüntü duyuyorum.

Hepimizin bildiği gibi Türk Halkı ordusuna çok bağlı ve güven,ve sevgi duyan bir topluluk idi . Bu nedenle de Ordusunu PEYGAMBER OCAĞI olarak isimlendirirdi .  Anadolu’da askere gidecek gençler köy veya kasabanın muhtarlığında bulunan Türk sancağını alarak temiz giyimli ve traşlı olarak davul zurna eşliğinde en önde bulunan bayrakçının peşinde bir düğün havasında köyün/kasabanın içinde dolaşır ve helallik alırlardı . Analar ise çocuklarının ellerine kına yakarlardı.

O günlerden bugünlere geldik !  AKP iktidarı Ülkemizin tüm kuruluş düzenini bozdu . Bu bozulmadan ne yazık ki TSK da nasibini aldı. Omuzları birsürü yıldızlı komutanlar en başta Gen.Kur.Başkanı Akar olmak üzere siyasetin tam göbeğine düştüler . TSK peygamber Ocağı olmak niteliğini kaybettti. Hulusi komutan AKP’li Cumhurbaşkanının dizi dibinden ayrılmaz oldu. En sonunda da Erdoğan adına Gül’e tehdit kokan haber ileterek ulaklık yaptı. Henüz bunun buharı tüterken şimdi de 2.ordu komutanı Temel siyasi nitelikli bir konuşma toplantısında Üniforması ile boy gösterdi . Erdoğan’ı hararetle katkı vererek ,Türkiye’yi siyaseten ve ekonomik bağlamda tüketenlerle aynı masada yer aldı. Yıldızlarını ve madalyalarını parlatarak Erdoğan’ın siyasi konuşmalarına alkış tuttu.

Beklendi ki ; TSK bu konuda bir açıklama yapsın !!!
A dostlar TSK bu konuda nasıl açıklama yapsın ki ?

Gen.Kur.Başkanının ulaklığı söz konusu iken ,
Bunu savunacak bir sözü olmayan ordu üst yönetimi
Temel komutanı hangi gerekçe ile savunabilir ki ?
Ne yazık ki AKP tüm devlet kurumlarıyla birlikte ,
TSK’nın da ayarlarını bozarak , ilkelerini silmiştir.

Altı okkalı Yurtsever komutanlar sütre gerisine itilmiştir.
İşte bu nedenle Yunanistan Ege Denizinde adalarımız işgal etmektedir,
Kıbris’ı da elimizden almak üzeredirler.

Erdem ve liyakat , böylesi ağır eleştiren komutanların bir özür deklarasyonu ile görevlerinden ayrılmalarını ve emekli olmalarını gerektirir . Böylesi onurlu davranışları görebilmek aklı başında Yurtsever toplumun en büyük isteğidir. Unutulmasın ki ASKERLİK ONURU ve MUSTAFA KEMAL PAŞANIN ordusunun bir komutanı olmak şerefi , Türkiye’yi bölen , parçalayan , yoksullaştıran , değerini düşüren bir siyasi akımın parçası olmaktan çok, çokk, çokkk daha değerlidir.

TSK’nın saygın yapısını bozan , siyasete karışan tüm komutanları kınıyorum. Devran dönünce bu komutanlar da hukukun gereği ile toplum vicdanında daha da ağır sorgulanacaktır.

Naci Kaptan

05/06/2018
Güner YİĞİTBAŞI-Hukukçu

Akp Şakşakcısı Sözde Generalin
Eyleminin Hukuki Boyutu

2. Ordu Komutanı Korgeneral’in yediği haltı bilmeyen kalmadı. Orduya politika bulaştıran ordunun temeli olan askeri disiplininin temeline dinamit koyan bu kendini bilmezin; AKP’nin siyasi toplantısında hem de resmi kıyafetiyle hazır bulunması ve de konuşmacının siyasi rakiplerine yönelik haksız eleştirilerine alkış tutması bir askerin kendi mensubu olduğu Türk Ordusuna karşı yaptığı bir darbedir. Belki de bu darbe bir ilktir ve böyle giderse arkası da gelecektir.

Bu generale sorsanız ”ben ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanının konuşmacı olduğu bir toplantıya katıldım konuşmasını dinledim ve sonunda alkışladım bu siyasi bir toplantı değildir. Cumhurbaşkanı benim de bir mensubu olduğum Türk Silahlı Kuvvetlerinin; savaşta Türkiye Büyük Millet Meclisini temsilen başkomutanıdır ben başkomutanımı alkışladım bu nedenle benim bu toplantıya katılmamda ve alkışımda yadırganacak suç teşkil edecek hiçbir şey yoktu. ” diye kendisini savunmaya çalışacaktır.

Ama işin aslı hiç de öyle değildir. İşte görüyor musunuz partili ve taraflı Cumhurbaşkanının ülkeye ve Türk Silahlı Kuvvetlerine verdiği büyük zararı.

Bu haddini ve sorumluluğunu bilmeyen general böyle bir savunmaya kalkışsa da işin aslı öyle değildir. Bu general Cumhurbaşkanının siyasi kimliği ile AKP Genel Başkanı sıfatıyla siyasi bir konuşma yaptığı siyasi rakiplerini ağır bir şekilde eleştirerek yerden yere vurduğu siyasi bir toplantıya resmi kıyafetiyle katılmış ve ERDOĞAN’ın Cumhurbaşkanı sıfatıyla alakası olmayan siyasi bir konuşmasına alkış tutmuştur.

Bu general bu eylemiyle askerliğin ve askeri başarıların temelini oluşturan askeri disiplini ağır şekilde ihlal etmiş ve Askeri Ceza Kanununun 148 maddesine göre askeri disiplini bozan siyasi faaliyette bulunma suçunu işlemiştir.

211 Sayılı TSK İç Hizmet Kanununun 13. maddesinde askeri disiplin tarif edilmiş ve disiplin’in; Kanunlara nizamlara ve amirlere mutlak bir itaat olduğu ve askerliğin temelinin disiplin olduğu açıkça vurgulanmıştır.

Askeri Ceza Kanununun onuncu faslında askeri disiplini bozan sair fiiller başlığı altında siyasi faaliyetlerde bulunanlar alt başlığında yer alan 148. maddesinin (D) fıkrasında; askeri şahıslardan Siyasi toplantılara resmi veya sivil kıyafetle katılanlar fiil daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde bir aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar hükmü yer almaktadır.

211 Sayılı TSK İç Hizmet Kanununun askeri disiplini tarif eden 13. ve askeri Ceza Kanununun 148/D maddesinde yer alan bu hükümler karşısında AKP’nin siyasi toplantısına resmi kıyafetiyle katılarak bir de alkış tutan bu general kisveli zat; askerliğin temeli olan askeri disiplini ihlal ettiği gibi askeri disiplini bozan suçlar arasında yer alan ve bir aydan beş yıla kadar hapis cezası öngörülen bir suç işlemiştir.

Bakalım bu general hakkında hukuk işleyecek ve hakkında yasal işlem yapılacak mıdır? Muharrem İNCE’nin Cumhurbaşkanı seçilirse bu general hakkında yapacağını vaat ettiği şeyler haklı ve yerindedir. Hiç kimsenin; bu tür davranışlarla askerliğin temeli olan ordunun disiplinini bozmaya ve ordumuzu yıpratmaya hakkı ve haddi yoktur.

https://haberguncel.blogspot.com/2018/06/akp-saksakcisi-sozde-generalin-eyleminin-hukiki-boyutu.html
This entry was posted in Politika ve Gundem, TSK, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *