YÖK Başkanı şimdiden 25 Haziran’dan sonrası için kendine iş baksın * GÖREVDEN ALINAN CERRAHPAŞA DEKANI ALAATTİN DURAN İÇİN ÇARPICI İDDİA

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran’ı kutluyorum 

İşte durum budur ; Ülkemiz HUKUK DEVLETİ olmaktan çıkmıştır . Tüm kamu görevlilerinin gelecekleri hiç bir şekilde teminat altında değildir . Reis’in tepesi attığında (ki hep atıyor) Tek bir sözüyle, dekan bile olsanız , belediye başkanı bile olsanız , hatta başbakan bile olsanız reise biat etmedikçe görevinizi , işinizi , geleceğinizi kaybederseniz  Hatta bu kıyım aile bireylerinize bile ulaşır, tüm ailece afaroz edilirsiniz. İşte TEK ADAM REJİMİ bunun için de kötüdür . 

Sayın dekan Alaattin Duran’ı DİK DURUŞU , makamına uygun davranışı nedeniyle bir vatandaş olarak kutluyor , teşekkür ve saygılarımı sunuyorum . Sayın dekanı görevden alan YÖK başkanı Yekta Saraç’ı bu baskıcı faşist davranışı nedeniyle kınıyorum . Dekanına arka çıkmayan , YÖK baskısıyla karşı karşıya bırakan ve hatta Muharrem İnce’yi fakülteye sokmaması için talimat gönderen İstanbul Üniversitesi rektörü Mahmut Ak’ı kınıyorum .Tarih sayın dekan Duran’ı saygın köşesine not ederken YÖK başkanı ve İstanbul Üniversitesi rektörü Mahmut Ak, tarihin karanlık bölümünde , İYİ ANILMAYANLAR köşesinde yerini alacaktır.

Naci Kaptan

***

YÖK Başkanı şimdiden 25 Haziran’dan sonrası için kendine iş baksın.”

Bugün İYİ Parti Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ bölünmesi gündemde olan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini ziyaret etti.

Özdağ ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, “Size yapılan bu hamle baskı rejiminin hangi noktaya geldiğini gösteriyor, size dik duruşunuz için teşekkür etmeye geldik. Tayyip Erdoğan herkesin kendisinden korktuğunu zannediyordu üniversitelerine sahip çıkan bu gençler korkmadıklarını gösterdi. Bizim siyasiler olarak bu gençlerin yanında durmamız gerekir. Korkmayın, cesur olun. YÖK Başkanı şimdiden 25 Haziran’dan sonrası için kendine iş baksın.” ifadelerini kullandı.

Kaynak Yeniçağ: Ümit Özdağ: “YÖK Başkanı kendine iş baksın”

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Alaattin Duran

GÖREVDEN ALINAN CERRAHPAŞA DEKANI
ALAATTİN DURAN İÇİN ÇARPICI İDDİA

25.05.2018

Görevden alınan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran’ın Cumhurbaşkanı Adayı İnce’nin ziyaretinden önce özel güvenlik amiri tarafından tehdit edildiği iddia edildi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran YÖK’ün talimatıyla Rektörlük tarafından görevden alındı. Duran’ın görevden alınma gerekçesinin dün gerçekleşen 13. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin ziyaretine onay vermesinin olduğu öne sürüldü.

Birgün’den Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre; İnce’nin yapacağı ziyaret öncesi Güvenlik Amiri Ali Nergis Dekanlık katına çıkarak Rektörlük tarafından ziyaretin istenmediğini güvenliği tehdit ettiğini Prof. Dr. Duran’a iletti.

İddiaya göre; Dekan Prof. Dr. Duran Cumhurbaşkanı Adayı İnce’nin ziyaretini kabul edeceğini açıklamasının ardından güvenlik amiri Nergis’in’Muharrem İnce’yi buraya sokamazsınız. Sokarsanız gününüzü görürsünüz’ şeklindeki sözlü saldırısına maruz kaldı.

Tartışmaların ardından güvenlik amiri Nergis Dekanlık binasından ayrıldı. Güvenliklerin ziyarete engel olması sözkonu oldu. Ancak İnce’nin ziyaretine öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımı eklenince müdahale imkansız hale geldi.

Bu gelişmelerin ardından Dekan Prof. Dr. Alaattin Duran’ın gece 11.00 sularında telefonla aranarak görevden alındığı bildirildi.

http://www.mynet.com/haber/guncel/gorevden-alinan-cerrahpasa-dekani-alaattin-duran-icin-carpici-iddia-4145986-1
This entry was posted in EĞİTİM, FAŞİZM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *