GÜNDEMİ KARARTMAK * SİS BOMBASI

engin uçar
16.03.2018

SİS BOMBASI

Erdoğan’ı kutlamak lazım(!).. Ülkenin sinir uçlarını iyi biliyor. Oraya dokunup, bir sis bombası patlatıyor. Ortalık bir anda toz-duman. Ve muhalif(!) olduğunu sananlar bu sis bombaları içinde kayboluyor.Yeni gündem, daha doğrusu sahaya fırlatılan top veya toplar;…

1-Dinde güncelleme;
Bu konuda birtaraf, “evet, güncellenmeli” diyor. “Diğer taraf, dinde güncelleme olmaz” diyor. Yani, tam da istenildiği gibi. Ya geceyi tartışacaksınız, ya gündüzü. Oysa bir TAN YERİ AĞARMA vakti vardır ki, birçok mistik tanımların konusu olmuştur. Bedenlerin dinginleştiği, bütün doğanın uyandığı bir vakit… Beyinlerin dingin, bedenlerin güne hazır olduğu vakit… Yani 3. tanım. Birdahaki yazımın konusu bu değişiklik yorumu olacaktır.

2- İstiklal Marşı’nın bestesinin tartışmaya açılması.(Ülkemin hassas sinir uçları… Ve Anayasa’nın değiştirilemez ilk dört maddesinin konusu.)

3-Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dili olan ve gene Anayasa’nın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez, ilk dört maddesiyle korumaya alınmış TÜRKÇEMİZ…

SAHAYA ATILAN BU ÜÇ TOP, işlev açısından “SİS BOMBASI” görevi yapan yeni gündemimiz oldu…Sahaya koşan koşana… Yani, hedef yerine ulaştı. Gündem karardı…Alkış!!…. Alkış….

Cevap vermeyelim mi diyebilirsiniz. Verin de, akıllı olun.Dinde değişimi zaten doğru anlamadınız. Tartışmak için size gösterilen iki yolda tuzağa düşüp, 3. yola çıkamadınız.

İstiklal Marşımız ve Türkçe konusu için yapacağınız yorum, söyeyebileceğiniz cümleler çok basittir. Diyeceksiniz ki;

Bu iddialar; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, “İslam Federe Devletine dönüştürme hazırlığıdır.” Bu iki konu, “Anayasa’nın değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilemez ilk dört maddesinin” konusudur.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN ANAYASASI herkesi bağlar.

Kimse Anayasal suç işleme özgürlüğüne sahip değildir. O nedenle, bu konuyu daha fazla tartışmaya gerek yoktur. Biz ülkenin dağ haline gelen sorunlarına odaklanmalıyız. Şeker pancarı fabrikalarının satışı gibi… Bu konuların gündem değişikliğine kurban edilmesine izin vermemeliyiz.

Beyler ve bayanlar;
İşte konu bukadar basittir.

Zahide UÇAR

This entry was posted in Politika ve Gundem, Zahide Uçar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *