EMPERYALİZM – BOP – SURİYE *** Rusya: ABD, YPG bölgesine 20 askeri üs kurdu

Cumhuriyet
01 Mart 2018 Perşembe

Rusya: ABD, YPG bölgesine 20 askeri üs kurdu

Rus basınına göre, Rusya Güvenlik Konseyi, ABD’nin Suriye’de terör örgütü YPG’nin kontrol ettiği bölgede şimdiye kadar 20’ye yakın askeri üs kurduğunu açıkladı. Rus Konsey, ABD’nin YPG’ye modern silahlar vererek Türkiye’yi Afrin operasyonunu başlatmaya zorladığını ifade etti.

Russia Today’in haberine göre Rusya Güvenik Konseyi ABD’nin şimdiye kadar terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin kontrol ettiği noktalarda 20’ye yakın askeri üs kurduğunu açıkladı.

Rusya Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, “Suriye’de barış ve istikrarın geri dönüşü, Suriye krizine sürekli dış müdahaleler tarafından baltalanıyor” ifadesi yer aldı.

“SURİYE-ÜRDÜN SINIRI ABD’NİN İŞGALİ ALTINDA”

Venediktov, “Ayrıca ABD’nin Şam’ın onayı olmadan Suriye-Ürdün sınırındaki El Tanf’ta yaklaşık 55 kilometrelik alanı işgal etmesi de hayret verici. Bölgede kötü anlamda ünlü Rukban sığınmacı kampı var. Burada, ABD’nin burnunun dibinde silahlı örgütlerden militanlar serbestçe hareket ediyor” sözleriyle devam etti.

Militanların serbestçe hareket edebildiği El Tanf’ın, Suriye’den Rukban kampına gitmek BM insani yardım konvoyları için kapalı olduğunu vurgulayan Venediktov “Bu durum ile Washington’ın terörle mücadeleye dair açıklamalarının ne derece uyumlu olduğu bir muamma” dedi. *1*

Rus Dışişleri:
ABD, Suriyeli Kürtlere silah göndermeye devam ediyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Suriyeli Kürtlere silah sevk etmeyi sürdürdüğünü söyledi. Zaharova ayrıca Suriye’de koalisyonun gerçekleştirdiği saldırıda onlarca veya yüzlerce Rus askerinin öldüğü iddialarının Şam karşıtı güçler tarafından ortaya atılmış klasik bir dezenformasyon olduğunu söyledi.

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Zaharova, ABD’nin Suriyeli Kürtlere silah sevk etmeyi sürdürdüğünü ve Türkiye’yi provoke ettiğini belirtti.

‘TÜRKİYE’Yİ PROVOKE EDEN ABD’LİLER IRAK ÜZERİNDEN
KÜRTLERE YENİ SİLAH KONVOYLARI GÖNDERDİ’

Zaharova, “Türkiye’yi provoke eden ABD’liler, Irak toprakları üzerinden Kürtlere yeni silah konvoyları gönderdi. Buna karşılık Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de Kürtlere yönelik askeri eylemlerde bulunmaya devam etti” dedi.

Zaharova, Türkiye ile Suriyeli Kürtler arasındaki çatışmaların şiddetli olduğunu da belirtti.

‘ABD, KÜRTLERLE BİRLİKTE SURİYE ORDUSUNA KARŞI CEPHE ALIYOR’

Öte yandan Zaharova, ABD’nin Kürt müttefikleriyle birlikte Suriye ordusuna karşı neredeyse açık bir cepheleşme içinde olduğunu kaydetti.

Zaharova, “ABD’li birlikler, IŞİD militanları için güvenlik bölgesi haline gelen Tanf kırsalındaki 55 kilometrelik güvenlik bölgesinde işgale devam ediyor. Fırat’ın doğu kıyısında Kürt müttefiklerine bağlılığını sergileyen ve Kürtlerle birlikte Suriye ordusuna karşı neredeyse açık cepheleşme içinde olan ABD’nin eylemleri endişe verici” ifadelerini kullandı.

“YÜZLERCE RUSYA VATANDAŞININ ÖLDÜĞÜ İDDİALARI DEZENFORMASYON”

Zaharova “Onlarca veya yüzlerce Rusya vatandaşının öldüğü iddiaları klasik bir dezenformasyon. Ne 400 ne 200 ne 100 ne de 10 kişi öldü. İlk verilere göre, nedeni belli olmayan silahlı çatışmada 5 kişi öldü, bunlar tahminen Rusya vatandaşı. Ancak bu bilginin doğrulanması gerekiyor. Özellikle de Rusya vatandaşı olup olmadıkları. Bir kez daha altını çiziyorum, Rus askerleri ile bir alakası yok” ifadeleri kullandı.

‘MARS’IN FOTOĞRAFINI KULLANMIŞLAR’

Bu iddiaların hükümet karşıtı güçler tarafından yayıldığını vurgulayan Zaharova “Bu bilgileri kanalları üzerinden yayan ilk taraflar arasında Suriye hükümeti güçlerine bağlı milisler de vardı. Her nedense Mars yüzeyine ait bir fotoğrafı alıp üzerine imha edilmiş bir askeri teçhizat koymuşlar. Hatta bu teçhizat Ukrayna’ya ait olabilir. Fotoğraf 2014 tarihli” dedi.

‘SURİYE’DE BİRÇOK MİLLETTEN KİŞİ VAR’

Suriye’deki çatışma bölgelerinde Rusya dahil birçok ülkeden insanın olduğunu belirten Zaharova “Bu kişiler farklı nedenlerle savaş bölgesinde, çatışmaların içinde. Ancak bu kişilerin hepsini takip etmek zor” ifadelerini kullandı.

ABD öncülüğündeki koalisyon 7 Şubat’ta Fırat Nehri’nin doğusunda Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) mevzilerine saldıran hükümet yanlısı güçlere karşı hava saldırıları gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Basında da ABD’li bir yetkili kaynak gösterilerek saldırılarda bu güçlerden en az 100 kişinin hayatını kaybettiği öne sürülmüştü. Daha sonra bazı basın kuruluşları saldırılarda çok sayıda paralı Rus askerinin öldüğünü iddia etmişti. *2*

Kaynak: Sputnik

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/927411/

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/935621/

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, BOP, DIŞ POLİTİKA, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *