ARŞİV SANDIĞINDAN GÜNDEME *AKP PKK ile nasıl el sıkıştı ? *Beşir Atalay ; HAKİM VE SAVCILAR AYARLANDI, PKK’LILAR GELDİKLERİ GİBİ GEÇECEKLER !!!

Naci Kaptan / 15.02.2010

HAKİM VE SAVCILAR AYARLANDI
PKK’LILAR GELDİKLERİ GİBİ GEÇECEKLER !!!

Bu cümleyi hafızanıza not edin ;

‘Müsteşarımı Diyarbakır’a gönderdim. Hakim ve savcılar ayarlandı,
gelen PKK’lılar geldikleri gibi geçecekler’

Devlet hiç bir devirde,böylesi duruma düşmemişti !!!
Yukarıdaki dehşet verici sözlerin sahibinin İçişleri Bakanı Beşir Atalay
olduğu eski Milletvekili hatip Dicle tarafından mahkemede açıklanmıştır !!!

Bu sözlerin gereğini , talimatla sınırda kurulmuş olan  mobil mahkemenin savcı ve yargıçları yerine getirdi !!  Türkiye’ye asker üniformalarıyla gelen PKK’lı teröristler , göstermelik bir sorgulamayla ellerini,kollarını sallayarak , zafer işaretleri yapıp,çığlıklar atarak ülkemize girdiler.

Atalay bu sözleri neden ve kime demiş ?
Önce Kürt açılımı , sonra da demokratik açılım olarak topluma sunulan ve PKK’nın siyasallaştırılmasına ve af edilmelerine gidecek olan bu açılımın ilk sahibi Başbakan Erdoğan olup,yükümlenicisi İçişleri Bakanı Atalay’dır.Atalay’ın bu proje kapsamında Türkiye’ye gelecek olan PKK mensupları için gizli gündemini de açıklamış oldu !!!

Dicle şu anda da PKK’nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Toplulukları Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) üyesi olmak suçuyla cezaevinde…Kapatılan DEP’in Diyarbakır eski Milletvekili Hatip Dicle’nin mahkemede sorgulamada yaptığı açıklama Devlet’in nasıl yönetilmekte olduğunun da görüntüsüdür.

Hatip Dicle’nin mahkemede ne demiş ;

“DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk, 15 Ekim’de İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüştü. Bu görüşmede Bakan Atalay, ‘Müsteşarımı Diyarbakır’a gönderdim. Hakim ve savcılar ayarlandı, gelen PKK’lılar geldikleri gibi geçecekler’ dedi. 4 gün sonra Silopi’den gelen 8 kişi, ‘Biz gerillayız. Önder Abdullah Öcalan’ın çağrısı ile barış için geldik’ dedi ve bunlar sürecin olumlu sonuçlanması için söz verildiği gibi tutuklanmayıp serbest bırakıldı.”

Bakan Atalay’ın bu sözleri , Demokratik açılım adı verilen bu projenin aslında PKK ile önceden ve gizlice görüşülerek ,1985 senesinden bu yana 45 bin vatandaşımızı katleden bu kanlı terör örgütüyle AKP Hükümetinin pazarlık masasına da oturmuş olduğunun bir fotoğrafıdır.

***

Bakınız bu konuda gazeteci Mustafa Mutlu “Kürt Açılımı’nın Koordinatörü İçişleri Bakanı’na ağır suçlama ” başlıklı yazısında ne diyor ;

“Hatip Dicle’nin bu sözleri, yürütmenin yargı üzerinde baskı kurduğunu ve İçişleri Bakanı’nın Anayasa’yı ve yasaları çiğnediğini gösterir…Ve sadece onun değil, Habur’da görevlendirilen İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ile sınır kapısında mahkeme kuran hakim ve savcıların da başına iş açar!

Olayı biraz daha “adlı adınca” anlatalım:

PKK’lı militanların suçu ne?
Vatana ihanet, devlete isyan, örgüt halinde adam öldürmek…

İçişleri Bakanı ne yapıyor?

Onların sınır kapısından ellerini kollarını sallayarak girmesi için “ayar” çekiyor! İktidarı adına; bölücü örgüte taviz veriyor…Bu tavizi de; bölücü örgütün kardeşi olmakla övünen siyasi partinin yetkililerine arz (!) ediyor…

Konu mahkeme tutanaklarına geçti… Bundan sonraki süreç belli:
Adı geçen devlet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulacak…
Belki de tarihimizde ilk kez görevdeki bir İçişleri Bakanı için yargı süreci başlayacak…

Her fırsatta “Kürt Açılımı”nı savunan yalaka arkadaşlar:
Çok merak ediyorum; şimdi ne diyeceksiniz? ”

Bu noktada İçişleri Bakanı Atalay’ın geçmişini hatırlamak yararlı olacaktır ;

Beşir Atalay “irtica ve kardrolaşma” iddiasıyla YÖK tarafından Kırıkkale üniversitesi’nde ,Üniversiteden Dekanlık görevinden uzaklaştırılmış bir kişidir. Yani ardında İrtica ve irticai kadrolaşma olayları vardır.Atalay ilk olarak Abdullah Gül’ün kurduğu 58. hükümetin listesinde Millî Eğitim Bakanı olarak yer alıyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer kendisini veto etti. Atalay bu nedenle Devlet Bakanı olarak hükümete girdi .

Millî Eğitim Bakanı ise Erkan Mumcu oldu.Gün oldu devran döndü, Tayyip Erdoğan siirt’ten vekil olunca 59. hükümeti kurmak için kolları sıvadı. Erdoğan’ın da millî eğitim bakanı yine Beşir Atalay’dı.

Atalay yine Cumhurbaşkanı Sezer’den veto yedi ve yine Devlet bakanı oldu.Bu kez de Hüseyin Çelik’in önü açıldı ve Millî Eğitim Bakanlığı ona kaldı.

Cumhurbaşkanı Sezer’in görev süresinin sona ermesinden sonra Beşir Atalay’ın da önü açıldı. İki vetolu Atalay ,Başbakan Erdoğan tarafından İçişleri Bakanlığına getirildi.

Erdoğan böylece hem Atalay’a sahip çıktı hem de 2 vetolu ve üniversiteden irtica nedeniyle uzaklaştırılmış olan Atalay’ı MGK üyesi yapmış oldu.

Naci Kaptan
15.02.2010

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, HUKUK-YARGI-ADALET, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *