SÖYLENMEYEN GERÇEKLER..

Prof.Dr.Coşkun Özdemir
02.02.2018

SÖYLENMEYEN GERÇEKLER..

Bizim kuşak istiklal savaşımızla şehrimizin kurtuluş savaşı ile doyasıya övünürdük. 1923 de cumhuriyet kurulmuştu. Modern, çağdaş bir Türkiye cumhuriyeti vücut buluyordu. Her alanda eğitimde,sanatta,kültürde sanayide büyük gelişmeler gerçekleşiyordu.. Atatürk çalış,öğün,güven diyordu.Türk milleti çalışkandır, zekidir, güzel sanatlara düşkündür diyordu.

Asıl düşman memleketimin üstünü örten orta çağ karanlığıdır,aklımızın süngüleri ile yurdumun üzerinden kaldırılacaktır diyordu. Türkiye şeyhler müritler meczuplar memleketi olamaz diyordu.Hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyordu.Yaşadığı 15 yıl içinde Türkiye dev adımlar attı.Çağdaş bir bilim toplumu olmak yolunda idik.Gelişmiş,refaha ulaşmış, laik,özgür,sosyal bir hukuk devleti olacağımıza emindik.

Aradan 80 yıl geçti .Umutlarımız gerçekleşmedi. Büyük düş kırıklığı yaşadık.Demokrasiyi başaramadık 40 lardan başlayarak bu millete ağır darbeler vuruldu.Ateşi ve ihaneti gördük. Halkımız iyi bir eğitimden, yurdunu sevmesini bilen bilinçli yurttaşlar olmaktan yoksun bırakıldı. .Nasıl bir 80 yıl.Seçimle gelen hiçbir iktidar Atatürkün o aydınlık yolunu izlemedi. Yineliyorum .halkın çağdaş laik eğitim hakkı, halkın aydınlanması ve bilinçlenmesi engellendi.

Bu günkü iktidarın cumhuriyet ve laiklik karşıtı iki lideri birbiri ardından Türkiyenin cumhurbaşkanı oldular.Onlar kendileri için kutsal bir misyonla siyasete girdiklerini ve iktidara gelerek bu misyonu gerçekleştireceklerini övünerek iftaharla ifade ettiler.Bakınız önceki cumhurbaaşkanı şöyle diyor.”Cumhuriyet miadını doldurmuştur.Artık islami esaslar getirilecek islama aykırı yasalar değiştirilecektir.

Samimi içtenlikli düşünceleridir bunlar cumhurbaşkanının. Öyle yetişmiş Necip Fazılın müridi olmuştur.Bugünkü cumhurbaşkanı görüşleri şöyle; Aramıza kanı bozuk sütü bozuk insanlar girdi.650 yıllık muhteşem bir imparatorluğa darbe vuruldu,onun yerine küçük itibarsız bir devlet kurdular.Biliniz ki biz nasıl üç kıta 7 iklime hükmetti isek yine Allahın izniyle yine 3 kıtaya hükmedeceğiz.Şimdi fetih zamanıdır. Dindar ve kindar gençler yetiştireceğiz.Onlar bizim kutsal misyonumuza hizmet edecekler. .Böyle büyük hayalleri büyük hedefleri ve kendine güveni var cumhurbaşkanının.Atatürk engelini kaldırmayı gözüne kestiriyordu.Şimdilik bunda yanıldığını anladı Ama o yılmayan, yorulmayan ve vizyonundan vazgeçmeyecek bir liderdir.

İhanete uğramış dogmaları, hurafeleri geride bırakamamış halktan gördüğü ilgi ve sevgi kuşkusuz ona güç veriyor.Başta 90 yıllık enkaz kaldırıyoruz diyen eşi olmak üzere onu yücelten amacını hedefini paylaşan, şeriattan bir islam ülkesi yaratmaktan vazgeçmemiş onu aşkla destekleyen çok sayıda insan var.Bu şeriat özlemi yer yer öylesine kuvvetli ki sarayında yer alan bir tarihçi keşke Yunan kazansaydı saltanat hilafet devam ederdi diyebiliyor.Ona dokunmayı sevap sayan ,onu üzmek Allahı üzmektir diyen,Allahın vasıflarını taşıyor diyen yurttaşlarımız var.Şunu anlatmak istiyorum.

Türkiyenin aydınları, cumhuriyetçileri laikleri solcuları Atatürkçüler Kemalistleri ile hiçbir ortak tarafı yok ErdoğanınBu gerçeği iyi görmeli .Onlarla uzlaşması hiçbir şekilde olası değil.Onun islam, inanç ağırlıklı bambaşka bir dünyası var ,ve şuanda Türkiyenin en güçlü insanı.Şu 16 yıl içinde yaşadıkları ile bunlardan vazgeçebilirdi .Ama öyle olmadı.Atatürkü ve onun yolundan onun öngördüğü modern dünyadan nefret ediyor.Allahın yolunda olduğuna ve en doğru tek yolun o olduğuna inanıyor.

Şimdi Türkiyenin en güçlü adamının dünyasını görmezden gelemezsiniz.Tüm tartışma ve sorunlarımızda TV daki konuşma ve çözüm arayışlarında bu gün bu AKP iktidarının kayıtsız şartsız itaat ettiği BAŞYÜCE’nin niyet ve düşünce ve kararları en önde gelen faktör olacaktır Yandaş ve muhalif konuşmacılar bu gerçeği ortaya koyarak tartışmalıdırlar.Bence bu ihmal ediliyor.O gücünü korudukça başka fikirlerin alternatif görüşlerin yeri olmayacaktır.Büyük bir mücadeledir bu.ne sonuç vereceğini, Türkiyeye neye mal olacağını yaşayanlar hep birlikte görecektir.Benim bu yaşımda teknolojinin çok ileri giderek öteki dünyadan olup bitenler izleme olanağı yaratılacağı gibi bir umudum var.

Prof.Dr.Coşkun Özdemir

This entry was posted in AKIL FİKİR YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *