POLİTİKA GÜNDEM * CHP’nin SOSYALİST ENTERNASYONAL’DEN ÇIKMASINI isteyen BİLDİRİ yayınlanmalı, KILIÇDAROĞLU karşı çıkarsa İSTİFASI İSTENMELİDİR

Tuncay Erciyes
28.01.2018

Konu: CHP’nin SOSYALİST ENTERNASYONAL’DEN ÇIKMASINI isteyen
BİLDİRİ yayınlanmalı, KILIÇDAROĞLU karşı çıkarsa İSTİFASI İSTENMELİDİR

Alıcı: Ümit KOCASAKAL umit.kocasakal@gmail.com
Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU ofeminagaoglu@gmail.com

ATATÜRKÇÜ Başkan adayları CHP’nin SOSYALİST ENTERNASYONAL’DEN ÇIKMASINI isteyen ORTAK BİLDİRİ yayınlamalı, KILIÇDAROĞLU karşı çıkarsa İSTİFASINI İSTEMELİDİRLER

Bilindiği üzere Sosyalist Enternasyonal, ülkemizi parçalamak isteyen PKK/PYD’Yİ terör örgütüne harekat düzenlememizi haksız bulan, “SE, Suriye’deki Yeni İnsani Felaket Konusunda Uyarıyor” başlıklı bildiri yayınlamıştır. SE’nin bu bildirisi savunduğum, “Sosyal Demokrasi İdeolojisi ve bu ideolojiyi benimseyen partilerin üst örgütü Sosyalist Enternasyonal Atatürk ve KEMALİZM düşmanıdır” görüşünün DOĞRU olduğunun kanıtıdır.

Bilindiği üzere CHP’li Umut ORAN,

“Devlet kuran, devrimler yapan, Türkiye’yi muasır medeniyetlerin ötesine taşıma kararlılığında olan CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN bu haksız ve hukuksuz uygulama karşısında ‘ATACAK ADIMLARININ’ olduğuna eminim” açıklaması eşliğinde üç yıldır sürdürdüğü Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevinden İSTİFA etmiştir.

Bu DOĞRU bir davranıştır.

Sonraki doğru davranış ise, CHP’nin Sosyalist Enternasyonal’den ayrılmasıdır. Fakat Sosyal Demokrat Kılıçdaroğlu bu kararı veremeyecektir. Bu ise, AKP’nin eline KOZ vermek olup Erdoğan’ın BAŞKAN SEÇİLMESİNE yol açacaktır.Bu sonuç istenmeyeceği için tek çare Kılıçdaroğlu’nun İSTİFA ettirilmesidir.

Bu nedenle KOCASAKAL ve EMİNAĞAOĞLU vakit kaybetmeden BİRBİRLERİYLE ve CHP’deki diğer ATATÜRKÇÜLERLE irtibat kurmalı, Partide ATATÜRKÇÜ GÜÇBİRLİĞİ oluşturmalı ve CHP’nin SOSYALİST ENTERNASYONELDEN AYRILMASINI isteyen ORTAK BİLDİRİ YAYINLAMALIDIR.

Fakat bunu başarılacağından pek de umudum yok.

Çünkü iki Başkan adayının birbiriyle iletişimi olmadığı gibi, taraftarları karşı tarafı suçlayan yayın yapmaktadırlar.

Ayrıca KEDİYE KEDİ DİYEN de YOKTUR.

Kocasakal “Türkiye’de Sosyal Demokrasi” isimli kitabın yazarı Dr. Hasan İleri’yi şahsen tanıyan, onun açıkladığı bilgi ve belgelerden haberdar olan bir insandır. Ama buna rağmen TV’lerdeki konuşmalarının hiçbirinde rakibinin ideolojisinin ne olduğunu açıklamamıştır. Kılıçdaroğlu ve ekibindekileri “VİRÜS ve YABANCI YAZILIM” kelimeleriyle tanımlamayı tercih etmiştir.

“Kılıçdaroğlu SOSYAL DEMOKRATTIR. ‘İktidara geldiğimiz zaman AB’nin Özerklik Şartına Türkiye’nin koyduğu itiraz, şerhi kaldıracağız’ demesi bu sebepledir” DEMEMİŞTİR.

Tahminimce,

“DELEGELERİN ÇOĞU SOSYAL DEMOKRAT veya sempati duyanlardan oluşuyor. Eğer “Sosyal Demokrat” diyerek Kılıçdaroğlu’na muhalefet edersem, antipatik olurum. Yeterli sayıda Delegenin imzasını alamam, aday olamam” şeklinde düşünmektedir.

Ben böyle düşünmeyi DOĞRU BULMUYORUM.

Çünkü yeterli sayıda Delege imza verip onu aday adaylığından adaylığa terfi ettirse dahi seçimi kazanıp CHP’ye başkan olması imkansızdır. Herkesin bildiği bu gerçeği Kocasakal’ın bilmemesi imkansızdır. Atatürkçü bir adayın Başkan olabilmek için bir kampanya başlatıp KILIÇDAOĞLU’NU İSTİFA ETTİRMEK dışında seçeneği yoktur.

2016 Ocak ayında CHP Kurultayı yapılmadan önce 2015 Aralık ayında Bedri Baykam bir toplantı düzenlemişti. Bu konu o zaman da tartışılmış ve ONUR ÖYMEN şöyle demişti:

“BU SİYASİ PARTİLER KANUNU yürürlükteyken 16-17 Ocak’ta yapılacak CHP Kurultay’ında KILIÇDAROĞLU’NUN tekrar Genel Başkan olması ÖNLENEMEZ”

(Aradan 2 yıl geçti. Bence durum halen aynıdır) Sonra da şöyle devam etti:

“YAPILACAK 3 ŞEY VAR:

1- GÜÇLÜ bir RÜZGAR estirip Kılıçdaroğlu’nun İSTİFA ETMESİNİ SAĞLAMAK,

2- YENİ bir PARTİ KURMAK, (O zamanlar Akşener yeni bir parti kurma çabası içinde değildi. Şu an böyle bir seçenek yoktur)

3- İlk iki seçenekte başarısız olunursa SİYASETLE UĞRAŞMAKTAN VAZGEÇMEK, bir köşeye çekilmek.

Sayın Öymen’in bu önerileri üzerinde pek konuşulmadı.

Konuşma sırası bana geldiğinde:

“Sayın Öymen’e katılıyorum. Başarılı olup Parti Meclisine birkaç Atatürkçüyü soksanız dahi bunun kayda değer bir önemi olmaz. Çünkü karşımda oturan saygın Atatürkçü Prof. SÜHEYL BATUM bir zamanlar CHP’de GENEL SEKRETER İDİ. Sonra ne oldu? Kılıçdaroğlu’na karşı çıkmasıyla birlikte görevinden alındı sonra da Partiden İHRAÇ edildi. Bu nedenle delegelerden çok CHP TABANINI ve HALKI bilinçlendirici, harekete geçirici bir strateji uygulanmalı ve yoğun baskı oluşturup KILIÇDAROĞLU İSTİFAYA ZORLANMALIDIR. Bundan başka seçenek yoktur” dedim.

Halen aynı görüşteyim.

Üstelik şu an 2016’daki Kurultay’ına göre, Kılıçdaroğlu’nu istifa ettirebilme ihtimali daha yüksektir. Çünkü Kılıçdaroğlu, o hain bildirisine rağmen Sosyalist Enternasyonal’den çıkmaya yanaşmayacak, mazeretler üretecektir.

Yapılacak iş şudur:

ATATÜRKÇÜ Başkan adayları BİRBİRLERİYLE ve partideki diğer Atatürkçülerle irtibat kurup Partide ATATÜRKÇÜ GÜÇBİRLİĞİ oluşturmalı ve CHP’nin SOSYALİST ENTERNASYONELDEN AYRILMASINI isteyen ORTAK BİLDİRİ yayınlamalıdır. KILIÇDAROĞLU isteğini yerine getirmeyeceği için İSTİFAYA davet edilmeyi hak edecektir. Sonunda dayanamayacak ya istifa edecek ya da Kurultayda tekrar aday olmayacaktır. Böylece Atatürkçü adayların önü açılacaktır.

Bence başka bir seçenek yoktur.
Sizler de düşüncelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Sevgilerimle.

Tuncay Erciyes

Not: “Hem ATATÜRKÇÜ hem SOSYAL DEMOKRAT OLUNMAZ” başlıklı yazımı, https://www.facebook.com/terciyes1/posts/10213900361095453

Adresinde okuyabilirsiniz.

This entry was posted in Politika ve Gundem, SİYASİ PARTİLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *