AFRİN OPERASYONU * Zeytin Dalı harekâtı 9. gününde… Burseya Dağı’na Türk bayrağı çekildi * Şehitlerimize rahmet , ailelerine başsağlığı , Gazilerimize şifa diliyoruz * Şanlı askerimizin arkasındayız .

Akşam 28 Ocak 2018

Cumhuriyet
28 Ocak 2018 Pazar

Zeytin Dalı harekâtı 9. gününde…
Burseya Dağı’na Türk bayrağı çekildi

TSK tarafından Suriye’nin Afrin kentine düzenlenen ‘Zeytin Dalı’ harekâtı 9. güne girdi. Yağmur ve sisin kalkmasıyla taarruza geçen TSK, Kilis sınırından YPG mevzilerini vurdu. TSK’nin yaptığı açıklamada “Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında bugüne kadar toplam 484 terörist etkisiz hale getirildi. Gece boyunca 7 uçağın katıldığı hava harekatıyla PYD hedefleri vuruldu” ifadelerine yer verildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da operasyonda şehit sayısının 20’ye yükseldiğini açıkladı. Burseya Dağı TSK ve ÖSO tarafından ele geçirildi ve dağa Türk bayrağı çekildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 20 Ocak’ta saat 17.00’de 72 savaş uçağının hava saldırısıyla başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’ sürüyor. Aşırı yağış ve sis nedeniyle güçlükle ilerleyen operasyon, havanın düzelmesiyle hız kazandı. Gece boyunca Kilis ve Hatay sınır hattından topçu atışları yapıldı. Kilis’in karşısındaki YPG mevzileri sınıra konuşlu topçu bataryaları tarafından fırtına obüsleriyle karadan, jetler tarafından da havadan hedef altına alındı. Havadan ve karadan bombalanan bölgelerden yükselen dumanlar Kilis’ten de görüldü. YPG mevzilerinden ateşlenen roketlerin hedefi haline gelen Kilis’te kent merkezindeki iş yerleri ile belediye hoparlörlerinden Mehter Marşı çalındı. Tüm kentten duyulan Mehter Marşı’yla, Kilisliler moral bulurken, 11 yaşındaki Sait Kılınç da omzuna Türk bayrağı takıp harekata destek verdi. Kilisliler, Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla ev ve arabalarına da Türk bayrağı astı.

“MEHMETÇİK VE ÖSO’DAN 20 ŞEHİDİMİZ VAR”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il kongresine katılmak için bulunduğu Çorum’da yaptığı konuşmada “Mehmetçik ve ÖSO’dan 20 şehidimiz var” dedi.

Yazının tamamı
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/914668/

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, BOP, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *