GENERAL TANTAVİ MURSİ’Yİ BAŞA GEÇİRMİŞTİ..GENERAL EL SİSİ, EL BARADEY’i GETİRDİ! FARKLI KÜRESEL ÇETELERİN ELİNDE, HEPSİNİN İPLERİ!

ÖN NOT ;

Banu Avar’ın aşağıdaki yazısının paylaşımından sonra El Baradey’in başbakanlık adaylığı geri çekildi.Mısırlı avukat ve Sosyal Demokrat Parti’nin kurucu üyesi Ziad Bahaddin, Mısır Başbakanı olarak atandı. Selefilerin başbakanlığına itiraz ettiği Mudammed El Baradey ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı oldu. (Ziyad Bahaddin)

Mısır’da Genelkurmay Başkanı El Sisi’nin yaptığı devrim sonrasında Cumhurbaşkanlığına Anayasa Mahkemesi Başkanı Adil Mansur getirilmişti. Daha sonra Başbakanlığa ise Muhammed El Baradey atanmıştı ancak Selefi El Nur Partisi buna itiraz edince Baradey seçeneği rafa kakmıştı.

Yaşanan bu krizin ardından Başbakanlığa Mısırlı avukat ve Sosyal Demokrat Parti’nin kurucu üyesi Ziad Bahaddin, darbeciler tarafından Mısır Başbakanı olarak atandı. Selefilerin başbakanlığına itiraz ettiği Mudammed El Baradey ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı oldu.

08.07.2013

***

Banu Avar

GENERAL TANTAVİ MURSİ’Yİ BAŞA GEÇİRMİŞTİ..
GENERAL EL SİSİ, EL BARADEY’i GETİRDİ!

FARKLI KÜRESEL ÇETELERİN ELİNDE, HEPSİNİN İPLERİ!

Her dünya savaşında olduğu gibi, Küresel şirketler bir ve bütün olarak görünür ama PAYLAŞIM SAVAŞLARINDA birbirleriyle aktörler üzerinden gırtlaklaşırlar.. 2011’de bir paylaşım savaşı Kuzey Afrika ve Ortadoğu’yu sardı.. Küresel güçler 3. kez dünya üzerinde üzerinde restleşmeye başladı!

Wikileaks devrimi Tunus ve Mısır’da sahneye kondu. bazı aklı evveller
bunları ‘kendiliğinden halk hareketi’ olarak adlandırdı. Oysa Mısır ve Tunus’ta halk liderleri olarak ortaya fırlayanlar, çokuluslu sermaye gruplarının uşaklarıydı.

Tahrir meydanında emperyalizme karşı tek slogan görülmedi. Hedefe konan Mübarek, emperyalizmin değişmesini istediği diktatörlerdi.

Rothschield ailesi dünyanın en zengin bankerlerinden biri. Avrupa ve Amerika’da kolları var… . Kuzey Afrika ve Ortadoğu’yu hedef seçti.. Ve rakiplerini tuzağa çekti..

Pazar paylaşımı için yeni bir düzen gerekliydi.. Sosyal paylaşım ağlarıyla harekete geçirilen aydınlar ve onları izleyen aç ve yoksul halk sokaklara döküldü, darbe tetiklendi.

El Baradey

Tetikçilerden biri bugün Mısır Geçici başbakan’ı seçilen EL BARADEY’di. Rockefeller grubuna rakip Rothshield grubunun adamıydı.

Assange’ın Wiki sızıntıları sürerken EL BARADEY Mısır’da meydanlara çıkmıştı.El Baradey Rothschield’in kurduğu uluslararası kriz grubundaydı. Tahrir olaylarında sahnedeydi ve Mısır cumhurbaşkanlığı için adaydı. Aynı grupta Obama’nın akıl hocası Brzezinski ve Soros da vardir. Bu adamlar Rothschields’in cephedeki adamlarıydı.

Sokaklarda tetiklenen eylemlerini Ahmet Maher ve Vail Gonim gibi Google memurları yürütmekteydi.. Sokaklarda sırtlarında OTPOR gömleğiyle dolaşmış, OTPOR bayrağı sallamışlardı..

OTPOR, Yugoslavya’yı bölen süreci tetikleyen Soroscu örgütün adıdır. O gün bugün, dünyanın her yerine ‘darbe imalatı’ yapmaktadır. Ahmet Maher, Mısır’daki wiki darbesinin hemen ardından soluğu İstanbul’da Bilgi Üniversitesi konferans salonunda almıştı…

General Abdulfettah El Sisi

İşte The New York Times’ın 13 şubat 2011 tarihli yazısı:

“A Tunisian-Egyptian link that shook Arab history”
‘Mısır’da halkı örgütleyenlerden biri Ahmed Maher, ve arkadaşları halk devrimleri konusunda eğitilmişlerdi! Yugoslavya’da Miloseviç’i deviren ünlü OTPOR örgütünden ilham alıyorlardı. Arkalarında merkezi Katar’da olan bir okul vardı. Adı ‘Değişim Akademisi! ’ (Academy of Change).

Değişim Akademisi! Küresel slogan ‘değişim’di. Çeşitli ülkelerden aktivistlere ‘kendi ülkelerindeki liderleri nasıl devireceklerini öğretmekteydi!

Tunus ve Mısır’daki hareket, Değişim Akademisi öğrencilerince yönlendirilmişti. Soros’un Katar’da kurduğu bu okul, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’ya ‘lider’ yetiştirmekteydi..

‘6 Nisan’ hareketi de aynı çevreyle ilişkiliydi.. Soros onlara taktik ve strateji vermekteydi…

Google Kuzey Afrika pazarlama müdürü Vail Gonim ilk kıvılcımı atanlardandı. Sonra dışardan fonlanan sendikalar kervana katılmıştı.Yıllardır aç ve işsiz bırakılmış canından bezmiş mısır halkı da doğal olarak sokaklardaydı….

Amerikanin sesi / Voice of America ‘Mısır’da aktivistler özgürlük için KİFAYA (yeter) ve 6 nisan hareketi etrafında birleşmişlerdir.’ demişti.

Vail Gonim, . Mısır’da Mübarek ülkeyi terkettiğinde ‘Şimdilik işim bitti!’ diye beyanat verdi.E ne de olsa bu bir şirket göreviydi.Basında Ahmet Maher’in yeni parti kurmak için işe giriştiği haberleri yeraldı… Partisine ‘özgürlük’ yada ‘elitler’ adını seçecekti…

Mısır karıştıktan az sonra Maher, İstanbul’da boy gösterdi.. Genç Sivillere demokrasi darbeleri için yol haritası çizecekti.

Kifaya, Otpor, Kmara, Pora! Sorosun küresel ‘devrim ekipleri! Ya da darbe imalat merkezleriydi!

Bu yolla iki RAKİP SERMAYE GRUBU iktidarları değiştiriyor, ordu bağlı olduğu grup için darbe yapıyor, TANTAVİ MUrsi’ye Cumhurbaşkanlığı koltuğunu açıyor, EL SİSİ, El Baradey’i iktidara taşıyor..

Rakiplerin piyonları sahne ışıkları altında sırayla yeralırken Mısır halkı filler sırtlanlar çakallar arasında eziliyor, sürünüyor, ölüyor!

Banu Avar

This entry was posted in BANU AVAR yazıları, DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, ORTADOĞU ÜLKELERİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *