EMPERYALİZM – BOP – ORTADOĞU * AFRİN(ZEYTİN DALI) HAREKATI

Milliyet 25 Ocak 2018

engin uçar
22.01.2018

AFRİN(ZEYTİN DALI) HAREKATI

Türk Ordusu PYD’yi temizlemek için Afrin’e girdi.PYD Öcalan’ın Suriye’de iken kurduğu PKK terör örgütüdür.Harekat için bir kesimin tereddüt ettiğini görüyorum. AKP’nin siciline bakarak tereddüt edenler var.

Evet, Suriye sorununu başımıza saran AKP politikalarıdır. AKP Suriye Kürtleri ile bağlantıya geçerek onları rejime karşı kışkırtmıştır. Türkiye bir dönem teröristlerin geçiş güzergahı ve tedavi üssü olmuştur. Bunların hepsi doğrudur. Yalnız, bu doğrular üzerinden bugün yanlış yapma şansımız yoktur. Bizler ne söylediysek, ne yazdıysak ülkemizin çıkarları için söyledik. Bugün de aynı gerekçelerle, bu operasyonu destekliyoruz. Çünkü;

AKP demek Türkiye demek değildir. Konu vatan olunca, iç meseleleri buzdolabına kaldırmak gerekir. Afrin’de savaşan Ordu bizim ordumuzdur. Ve biz Ordumuzun yanında olacağız. Bu konu iç siyasete malzeme yapılamaz. Çünkü;

Milletini yanında hissetmeyen Ordu SAVAŞAMAZ!!.
Peki hiç yorum yapmayacak mıyız?

Tabii ki yapacağız ama yıkıcı değil, yapıcı yorum yapacağız. Karanlık köşelere ışık tutacağız. Operasyon devam ederken, yüreği avuçlarında, ülkesini yaşatmak için canını ortaya koyan Mehmetçiklerimizin kazandıklarının bir başka yerde kaybedilmemesi için, hükümeti bazı yaptırımlara zorlamamız gerekiyor.

DSP+MHP+ANAP Koalisyon hükümetinin hazırlayıp, AKP’nin CHP ile birlikte yasalaştırdığı “İKİZ YASALARIN” kaldırılması için bir kampanya oluşturmalıyız. İkiz yasalar ülkemizi yasal çerçevede bölmek için kurulan bir tuzaktır. Gördüğünüz gibi, Türk Milletine kurulan bu tuzağa, mecliste olup da, bulaşmayan bir parti yoktur. Türkiye ateş çemberi içinde bir ülkedir. Ve o ateş sık sık ülkemizin içine de düşüyor. BOP çerçevesinde bölünmesi planlanan bir ülkede “ikiz Yasaların çıkartılması”, DEVLETİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR GÜVENLİK SORUNUDUR. DERHAL KALDIRILMALIDIR.

Süleyman Şah Türbesi ve içinde bulunan arazi, BM tarafından kabul edilmiş Türkiye toprağıdır. Toprağımız mutlaka geri alınmalı, Süleyman Şah Türbesi eski konumuna getirilmelidir.

Önceden Türkiye ile örtülü olarak savaşan ABD, ülkemize açıktan savaş açmıştır. Türkiye’ye savaş açan bir ülkenin, ülkemizde bulunan üsleri kullanması akıl dışıdır. İncirlik, Kürecik ve diğer üsler ABD’nin kullanımına acilen kapatılmalıdır. Aksi takdirde, hükümet edenler düşmana yardım ve yataklık suçu işlemiş olur.

Türkiye Suriye’ye girmek için Rusya’yı razı etmek gibi garabet bir duruma düşmek yerine;

SURİYE DEVLETİ’NİN MEŞRU HÜKÜMETİYLE ACİLEN BAĞLANTIYA GEÇMELİDİR. AKP Kendi hatalarını kibir yaparak ülkeye yükleyemez. Esad’ı kimse sevmek zorunda değildir ama, Esad Suriye Devleti’nin meşru Başkanıdır. Bu gerçeği yok sayarsan, gidip Putin’e yalvarırsın.

AKP Türkiye değildir!! Türk Milleti AKP’nin yanlışlarının bedelini ödemek mecburiyetinde değildir. Milletçe, AKP’yi Suriye Devletiyle birlikte hareket etmeye zorlamalıyız. Bizi AKP’lilerin kompleksi değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çıkarı ilgilendirir. … Türkiye’nin bölge devletleri ile birlikte hareket etmesi kendi çıkarınadır.Suriyeli sığınmacıların kendi ülkesine dönmesi için gereken şartlar acilen oluşturulmalıdır.

Yalnız;
Suriye’de soydaşlarımız var. Türkiye’de çok bilinmiyor ama,
Eskiden Golan Tepelerinde bile Türk köyleri vardı. Geçmişte AKP siyaseti, Suriye’de buluna n Türkleri, “Alevi-Sünni” diye ayırdı. Türkleri söylemleriyle hedef yapıp, Suriye Ordusu’nun bombalamasına neden oldular. Suriye’de Türklerin derdi bir ise, şimdi bin oldu. AKP Hükümetinin kullandığı Türkler devletin hedefinde olacaktır. Bu konu hakkında da çözüm üretmek gerekir. Bu hükümetle mi diyeceğinizi biliyorum. Bizler bu talepleri SÜREKLİ GEREKLİ YERLERE İLETİP, KAMUOYU OLUŞTURMALIYIZ.

Yazdığım konular hakkında bir bildiri hazırlamalıyız. Sayfamızda hukukçular, konuların uzmanı emekli askerler varsa, bildiriyi yazmamızda yardımcı olmalarını rica edelim.

Zahide UÇAR
22.01.2018

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, BOP, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ, Zahide Uçar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *