BİLİM TEKNOLOJİ İLETİŞİM – ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ *** Akıllı çocuk telefonu Wiky Watch

19 Ocak 2018 Cuma

Akıllı çocuk telefonu Wiky Watch

Karne zamanı yaklaşıyor. Siz karne hediyesi olarak ne alacağınıza karar verdiniz mi? Oyuncak, kitap, giyecek bunlar mı? Ben uzun zamandır incelediğim ve Bade’nin de çok istediği akıllı saatlerden aldım. Akıllı saatimizin markası Wiky Watch

Neden akıllı saat / akıllı çocuk telefonu?

Haberleri izledikçe ya da çocuklarımızın güvenliği hakkında konuştukça tüylerim ürperiyor. Çocuklarımızı tehlikelerden korumak, onların güvenliğini sağlamak hepimizin önceliği! Tabi ki bizim de… Cep telefonu ve akıllı saat arasında pek çok fark var. Akıllı saat Wiky Watch ile çocuğunuz sadece sizin belirlediğiniz numaralarla iletişim kurabiliyor ve cep telefonunu kapatma imkanı varken Wiky Watch sizin onayınız olmadan kapanmıyor. Aslında çocuk telefonu olduğu için mutlu iken siz onu takip edebildiğiniz ve görüşeceği kişileri belirleyebildiğiniz için içiniz rahat oluyor. Bunlar wiky watch seçmemdeki en önemli faktörler.

Bade bazen arkadaşının evine oynamaya gidiyor ya da okul gezilerine gidiyorlar. Arkadaşının annesini veya öğretmenini sürekli arayamıyorum haliyle. Üstelik büyüdükçe böyle ayrı kalmalarımız artacak gibi görünüyor. Henüz 8 yaşında iken! bir telefon alamayacağıma göre bizim için en uygunu akıllı çocuk telefonu oldu.

Saat ile ilgili ayrıntıları yazarken belirteyim; yazının sonunda Wiky Watch toplantısı canlı yayın ve youtube videosu linklerini aşağıya ekliyorum. Sormak istedikleriniz ve aklınıza takılanlar için önce videoları izlemenizi tavsiye ederim.

Wiky Watch ile neler yapabilirim?

Gizlilik ve güvenlik
Setracker uygulamasını telefonunuza indirerek akıllı saate istediğiniz zaman ulaşabiliyor, onumu takip ediyor, telefonla arayabiliyor ya da sesli mesaj gönderebiliyorsunuz.

Setracker uygulaması
Uygulamayı indirdikten sonra 2 kişi daha bu uygulamayı indirerek sizin saatinizi takip edebiliyor. Aynı kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılıyor. Hem anne, hem de baba eş zamanlı uygulamayı kullanabiliyor. Uygulama ücretsiz. Wiky 2 modeli için uygulama aracılığıyla saati sessize alma özelliği var. Sessiz modunda titreşim devreye giriyor. Okulda kullanım için harika bir özellik bence.

Hangi hattı almalıyım
Akıllı çocuk telefonu için tüm operatörler uyumlu. Siz dilediğiniz operatörü tercih edebilirsiniz. 1 GB internet paketi, konuşma ve sms olması yeterli. Faturalı ya da kontörlü sistemi seçebilirsiniz.

Kimlerle görüşebilir
Wiky Watch 2 model saatte 15 kişiye kadar numara kaydedebilirsiniz. Çocuğunuz sadece sizin kaydettiğiniz kişilerden çağrı alabilir.

Dokunmatik Ekran
Dokunmatik ekran sayesinde kullanımı çok kolay. Hem de eğlenceli. Uygulama sayesinde saatin ne kadar şarjı kaldığını siz görebiliyorsunuz.

Harita
GPS, WIFI, LBS sayesinde çocuğunuzun konumunu anlık olarak görebilirsiniz.

Geriye dönük takip etme özelliği / Güvenli alan belirleme
En az 500 metre bir alan için oluşturacağınız çit sayesinde çocuğunuz belirlediğiniz alandan dışarı çıktığında bildirim alıyorsunuz.Geçmişe dönük hareket alanını kontrol etmek istediğinizde saat ve tarih aralığı seçmeniz yeterli oluyor. Son 15 gün kayıtlı oluyor.

Karşılıklı Arama Özelliği
Çift yönlü görüşme özelliği sayesinde çocuğunuz akıllı saatiyle listesindeki kişilerle telefon görüşmesi yapabiliyor. Saatin listesindeki kişileri siz belirliyor ve sınırlıyorsunuz.

Sesli Mesaj Özelliği
15 saniyelik sesli mesajlarla çocuğunuzla haberleşebiliyorsunuz. Uygulama üzerinden çocuğunuzun Wiky Watch saatine 15 karaktere kadar yazılı mesaj gönderebilir ya da 15 saniyelik ses kaydı iletebilirsiniz.

Acil durum uyarıları
Eğer çocuğunuz saati kolundan çıkartır ve 3 dakika içinde geri takmazsa uygulama sayesinde telefonunuza bildirim geliyor. Acil durum listesine 3 kişi eklenebiliyor. Wiky Watch saatte ”SOS” tuşuna basılı tutulduğunda sırasıyla bu 3 numara aranıyor. Aynı zamanda sms yollanıyor.

Şarj konusu
Saati direk prizde değil de usb girişi ile tv ya da bilgisayar aracılığıyla şarj edebiliyorsunuz.

Yetişkinler için
Alzheimer hastaları ya da ihtiyaç durumuna göre yetişkinler için de akıllı saatler süper bir fırsat. Wiy 2 siyah renk özellikle bu gibi durumlar için düşünülmüş.

Modeller ve fiyatlar
Wiky 1 modeli tuşlu ve 10 numara kayıt ediliyor. Fiyatı 499 TL
Wiky 2 modeli dokunmatik ekran ve 15 numara kayıt ediliyor.
Uygulama ile sessize alma imkanınız var. Fiyatı 599 TL
Wiky 3 modeli kamerası var, fotoğraf gönderebiliyor. Turkcell bayilerinde satılıyor. Fiyatı 649 TL

Bade akıllı saati yani telefonu ile çok mutlu. İlk gün bol bol beni ve babasını aradı tabi ki ama okula giderken tembihliyorum onu; lütfen acil bir durum olmadıkça SOS tuşuna basma diye… Karnesini aldığında telefon rehberindeki herkesi arayarak karne haberini verecekmiş. Bizim de anne baba olarak içimiz rahat… Bol gezmeli bir sömestr tatili için hazırız…

en güzel karne hediyesi

Wiky Watch toplantısı canlı yayın kaydı ve Wiky Watch modelleri
Wiky Watch modelleri videosu izleyebilirsiniz.
Markanın internet sitesi: www.wikywatch.com.tr  Telefonla da arayarak
alışveriş yapabilir, sorularınızı iletebilirsiniz.
Telefon numarası: 0216 348 93 93
Eğer siz de bir wiky watch edinmek isterseniz
www.bi10.com
sitesinden size özel indirim kodunu kullanabilirsiniz. ndirim kodunuz: W22018
This entry was posted in Bilim ve Teknoloji, BİLİŞİM - İNTERNET -. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *