MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ

Suay Karaman
İlk Kurşun Gazetesi
22 Ocak 2018

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na seçtirilen tıp hekimi Canan Şahin Kaftancıoğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündeme oturdu. “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sözünün militarizm koktuğunu söyleyen bu hanımefendi, bunun yerine “Mustafa Kemal’in Yoldaşlarıyız” sözünü kullandı. Bunun üzerine Atatürk ve Kemalizm karşıtlarında, etnikçilerde, mezhepçilerde, numaracı cumhuriyetçilerde, sosyal demokrat ve liberal cephede büyük bir sevinç görüldü.

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sözü, yediden yetmişe Türk ulusuna mal olmuştur ve bu sözü söyleyerek ülkeyi çınlatanların hepsi sivildir. Yapılan büyük devrimin ve ilkelerin askeri olmak hepimiz için büyük bir onurdur. Mustafa Kemal’in askeri olmak; Atatürk’ün izinde gitmektir, yolunda yürümektir, ilke ve devrimlerine sahip çıkmaktır. Mustafa Kemal’in askeri olmak; emperyalizme karşı olmaktır, yurttaşlar arasında ırksal ve mezhepsel hiçbir ayrım yapmaksızın tüm yurttaşları kucaklamaktır, ulusunun çıkarlarını küresel çıkarların üstünde tutmaktır, tam bağımsızlıktır.

Bu yeni il başkanının PKK terör örgütüne karşı savaşım veren askerlerimizi ‘seri katil’ diye nitelendiren, Yunan partizanlarına selam çakan, sözde Ermeni soykırımı savlarına sahip çıkan sosyal medya paylaşımları da bulunmaktadır. Ancak bu paylaşımları her nedense tartışma konusu edilmemektedir. “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganına ‘militarist’ yaftasını yapıştırmaya kalkanların yaptıkları aymazlıktır, sapkınlıktır hatta ihanettir. “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sözüyle sorunu olanların cumhuriyeti kuran CHP’de siyaset yapmaları yerine, görüşlerine uygun bir partiye geçmeleri gerekir, siyasal etik de bunu gerektirir. Arkalarına emperyalist projeleri alanların, etik ile ilgileri bulunmamaktadır.

Siyasi cinayetlerle öldürülen değerli insanların çocuklarının hemen hemen hepsinin Atatürk’e karşı olması, devlete saldıran terör örgütlerine sahip çıkması, ırkçı hareketlere sempati duyması, numaracı cumhuriyetçilerin yanında yer alması bilinç yitimiyle açıklanabilir ve üzerinde düşünülmeye değer bir konudur.

‘Asker’ sözünden rahatsızlık duyarak, “Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız” sözüne sarılmak, Kemalizm’i hafife alan bir fikri temele dayanmaktadır. “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sözü, emperyalizme karşı Atatürk’te somutlaşan mücadele fikrini ateşlemektir ve kazanılan utkunun coşkusudur. ‘Asker’ sözcüğüne karşı çıkmanın ardında, Atatürk’e karşı çıkmak vardır. Atatürk’e karşı çıkanlar, Mustafa Kemal’in yoldaşı değil, ancak yolundaki taş olurlar ve sonları; ezilerek, geldikleri gibi gitmektir.

Barıştan söz edenlerin “Kemalizm militerdir, faşisttir”, “Ermeni soykırımı”, “Dersim soykırımı”, “demokrasi ve barış güçleri”, “eşit yurttaşlık” gibi söylemlere sarılmaları da, emperyalizmin maşaları olduğunu kanıtlamaktadır. İstanbul’un seçtirilen yeni kadın il başkanının, terör örgütünün sempatizanı olduğu gerekçesiyle soruşturulmaya değil, eleştirilmeye ve siyasi etiğinin sorgulanmasına gereksinimi vardır.

Bizler Mustafa Kemal’in Askerleri olmaktan onur duymaktayız, üstelik terhis olmaya da, emekli olmaya da hiç niyetimiz yoktur; hep mücadelenin içinde kalacağız ve yine, yeniden başaracağız…

http://www.ilk-kursun.com/haber/351196/suay-karaman-mustafa-kemalin-askerleriyiz/

This entry was posted in ATATURK, SUAY KARAMAN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *