PERDE ARKASI *** Sana Hrant’ın değil FETÖ’nün avukatı olmak yakışır

Aydınlık
Hikmet Çiçek
19.1.2018 21:56

Sana Hrant’ın değil FETÖ’nün
avukatı olmak yakışır

Hrant Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, Dink’in 11. ölüm
yıldönümünde yaptığı konuşmada FETÖ’yü aklamaya çalıştı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin açıklanan üçüncü iddianamede cinayetin FETÖ ile bağlantısı öne seriliyordu. İddianamede, “Dink cinayetinin, Gülen’in sapkın dini inançları referans alınarak başka bir düzen getirmek için başlangıç eylemi olduğu” belirtiliyordu.

Ayrıntısını Aydınlık’ta çok yazdık. Dink cinayetine ilişkin ilk iddianamede Ergenekon tertibinin, İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer tarafından C-2 Büro Amirliği içinde 2006 yılı Haziran ayında kurulan C-5 Bürosu’nda kotarıldığı belirtilmişti. Neyse konumuz o değil. Konumuz Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin.

FETÖ’YÜ AKLADI

Fethiye Çetin, Hrant Dink, katledilişinin 11. yılında bugün yaptığı konuşmada FETÖ’yü akladı! Çetin, tüm suçların FETÖ’nün “üstüne yıkmaya” çalışıldığını iddia etti. Ergenekon tertibinde yargılanan yurtseverlerle Fethullahçı Terör Örgütününün “aynı makine” olduğunu iddia eden Çetin, “Bakmayın bugün zıt kutuplardaymış gibi göründüklerine, birbirlerinin gözlerini oyduklarına; aynı düzlemin, aynı aygıtın parçalarıdır onlar” dedi.

Fethiye Çetin, “Bir dönem, FETÖ’lerle saf tutup harcadıkları ‘ETÖ’ler, sonra ‘ETÖ’lerle birlik olup tüm suçları üstüne yıkmaya çalıştıkları FETÖler” diye konuştu.

Çetin şunları söyledi:

“İnanmamızı istedikleri yeni bir senaryo yazdılar ve artık peşlerini bırakmamızı istiyorlar. Bu yeni senaryoya göre, Hrant’ın katilleri, dün birlikte oldukları ancak bugün aralarında giriştikleri iktidar savaşını kaybeden gruptur.”

GÜNAHLARI BÜYÜK

Aralarında Çetin’in de blunduğu kendilerine “Hrant’ın arkadaşları” diyen grubun günahları büyüktür. Hrant suikastını azmettirenlerle işbirliği yapan kendileridir. Fethiye Çetin kitabına “Utanç Duyuyorum” adını vermişti. Doğrudur. Yaptıklarından utanmalıdır. Ergenekon savcısı şimdi firari Zekeriya Öz’ün kapısından ayrılmayan kendisiydi. Çetin’in bugün yaptığı konuşmadan anlaşılıyor ki, o kapının, Hrant’ın katillerini gizleyen kapı olduğunu hala anlayamamıştır.

O ŞEMA

Dink suikastının üzerinden (19 Ocak 2007) daha on gün geçmişti. Emniyet İstihbarat Dairesi tarafından hazırlanan iki şema dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Şemalar, sözde suikast sanıkları arasındaki “telefon trafiğini” gösteriyordu. O şemalarda yer alan bazı isimleri hatırlatalım:

Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Doğu Perinçek, Ferit İlsever, Levent Göktaş, Kemal Kerinçsiz, Şener Eruygur, Tuncay Özkan, Mustafa Özbek, Behiç Gürcihan, vb…

Bu şemalarda Ergenekon dalgalarında tutuklanacak ve hüküm giyecek olan tam 25 kişinin adı vardı!

ÇYDD’den ADD’ye, İşçi Partisi’nden Yeniçağ gazetesine kadar birçok kurum ve sayıları yüzden fazla Atatürkçü- ulusalcı olarak bilinen kişiler bu şemalarda yer alıyordu

Hani o, “Her şey 12 Haziran 2007’de Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan 27 adet el bombasıyla başladı” denilen olaya daha 5 ay var!

Örgütün adının “Ergenekon” olarak açıklanmasına ise (Ocak 2008) daha bir yıl var!

Ama tutuklanacak olanların listesi çıkarılmış, “Dink şemasına” yerleştirilmiş ve Başbakan Erdoğan’a sunulmuş bile!

Kimdir bu şemayı hazırlayanlar? Ne amaçla hazırlamışlardı? Fethiye Çetin ve benzerleri bunu hiç sorgulamadılar. Doğru kabul ettiler ve saçma sapan senaryolarını bu şemalar üzerine inşa ettiler. Bu şemalar, emniyet içindeki bir “örgüt” tarafından hazırlanmıştı. Dink suikastına kimler “yol verdiyse” onların örgütü!

ERGENEKON İDDİANAMESİ

Ergenekon iddianamelerinde Hrant Dink’in adı yüzlerce kez geçti. Başta emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Avukat Kemal Kerinçsiz olmak üzere, çok sayıda sanık Dink suikastıyla ilgili suçlandı.

Tüm bunlar yaşanırken Fethiye Çetin ve “Hrant’ın arkadaşları”, Zekeriya Öz’ün ağzıyla “Ergenekon” çığlığı atmayı sürdürdüler. Çetin ve benzerleri “Ergenekon” diye yırtınırken İlhan Selçuk, Engin Aydın, Prof. Dr. Uçkun Geray, Prof. Dr. Türkan Saylan, Erhan Göksel, Kuddusi Okkır ve Kaşif Kozinoğlu davada kendilerini savunamadan hayatlarını kaybetti.

Fethiye Çetin Ergenekon tertibi üzerinde o kadar tepindin. Ama şu FETÖ davalarına müdahil olmak hiç aklına gelmedi. Sana FETÖ’nün avukatı olmak yakışır!

https://www.aydinlik.com.tr/sana-hrant-in-degil-feto-nun-avukati-olmak-yakisir-turkiye-ocak-2018
This entry was posted in ERGENEKON - BALYOZ, FAŞİZM, Fetullah Gülen, HUKUK-YARGI-ADALET. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *