SUN SAVUNMA – BİLİM TEKNOLOJİ *** DRONLARIN FAYDALARI

By Ercan Caner
on 16 Ocak 2018

DRONLARIN FAYDALARI

Hayat Kurtarma

Doğal ve insan kaynaklı felaketlerde dronlar hasar tespiti, dağılmış ve yaralı kurbanların yerlerinin belirlenmesi ve mevcut tehlikelerin değerlendirilmesi maksatları ile kurtarma tim personeli ve olaylara müdahale edenlerin hayatlarını riske atmadan emniyetli bir şekilde kullanılabilir.

Kasırga Avcılığı

Dronlar, insan hayatını ve uzuvlarını riske atmadan, araştırmacılara oluşmakta olan fırtına üzerinde inceleme yapmak ve doğal felaketleri önceden tahmin etmek maksatları ile bilgi toplamak üzere bir bulutun tam merkezine gönderilebilirler.

Altyapı Bakımları

Bir köprünün alt kısmını, gökdelenlerin çatılarını ve yüksek gerilim hatlarını kontrol etmek gerçekten zor, maliyetli ve riskli işlerdir. Bu kontrol ve muayeneler dronlar ile yapıldıklarında; iskele, vinç ve başka ekipmanların kullanımına kesinlikle gerek yoktur. Dronlar kullanılarak altyapı sistemleri uzaktan emniyetli bir şekilde kontrol edilebilir.

Tarım Uygulamalarını Kolaylaştırma

Bir ürün yönetim sistemi kullanarak çiftçiler her bir ürünü takip edebilir ve gereken ölçümleri yaparak gereken müdahalelerde bulunabilirler. Bakım gereken alanların belirlenmesi sadece buralara müdahale edilerek maliyet etkin bir bakım, ürün kalitesinin artırılması, kaynakların korunması ve tasarruf sağlamaktadır.

Güvenlik Güçlerini Destekleme

Dronlar kayıp çocukların aranması, taktik seviyede gözlem yeteneği ve şüphelilerin izlenmesi gibi görevlerde etkin olarak kullanılabilirler. Yüz tanıma sistemleri ile donatılan dronlar, kalabalıkların izlenmesi ve suçluların yakalanmasında kullanılabilir. Kaza incelemeleri ve büyük kalabalıkların kontrolünde de etkin bir şekilde kullanılabilirler.

Hava Fotoğrafçılığı ve Film Çekimi

Dronlar medya çalışanlarının ulaşılması zor yerlere kolayca nüfuz etmelerini sağlamaktadır. Haber için havadan fotoğraf çekimleri etkin ve ekonomik bir şekilde yapılabilir. Dünyanın birçok yerinde film çekimlerinde dronlar yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Kargo Dağıtımı

Dronlar, özellikle doğal ve insanın neden olduğu felaketlerden etkilenen uzak mesafelerdeki insanlara çeşitli paket, ilaç ve gıdaların gönderilmesi maksadıyla kullanılabilirler. Evlere servis ve acil tıbbi yardım gereken hastalara müdahale edilmesinde çok süratli ve avantajlıdırlar.

Doğal Yaşamı Koruma

Dronlar, orman alanlarının yok olması, kaçak avcılar, suç çeteleri gibi hayvanlara tehdit oluşturan olayların kontrol ve takip edilmesinde kullanılabilirler. Bunun yanı sıra yok olma tehdidi altında olan hayvan ırklarının yerlerinin belirlenmesi ve izlenmesi maksadıyla da kullanılabilirler.

Üç Boyutlu (3B) Haritalama

Dronlar geniş arazi kesimlerinin araştırılması ve yüksek kalite ve ayrıntıda, sonradan bir araya getirilerek üç boyutlu haritalara dönüştürülen binlerce fotoğraf çekme faaliyetinde etkin bir şekilde kullanılabilirler.

Rehber Hizmeti

Dronlar rehberlik hizmetlerinde de maliyet etkin çözümler sunarak işin geliştirilmesine katkı sağlamaktadırlar. Turizm, emlakçılık gibi iş sektörlerinde dronlar geniş alanlarda etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Reklam

Dronlar iş geliştirme ve gelire katkı sağlamak maksadıyla kullanılabilirler. Örneğin bir spor müsabakasını izlemekte olan Halkın üzerine kuponların havadan atılması veya üzerinde firmanın adı olan reklam afişi taşınması tanıtımda oldukça maliyet etkin bir çözümdür.

Envanter Yönetimi

Dronlar kullanıcılara, masalarından ayrılmadan çok geniş depolama alanlarını görmelerini sağlarlar. Birçok araba satıcısı için bu imkan ve kabiliyet depolarında bulunan bütün parçaların envanterinin tutulması için çok faydalıdır.

3B Haritalama, Altyapı Bakımları, Doğal Yaşamı Koruma, Dronlar, Envanter Yönetimi, Film Çekimi, Güvenlik, Hava Fotoğrafçılığı, Hayat Kurtarma, Kargo Dağıtımı, Kasırga Avcılığı, Rehber Hizmeti, Reklam, Tarım

added by Ercan Caner on 16 Ocak 2018

DRONLARIN FAYDALARI

This entry was posted in Bilim ve Teknoloji, SUN SAVUNMA NET. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *