VERGİ KAÇIRMA * PARA AKLAMA *** MAN ADASI BUMERZ LİMİTED tasfiye edildi!

MAN ADASI BUMERZ LİMİTED tasfiye edildi!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Man Adası Belgeleriyle gündeme gelen BUMERZ Limited’in kapatıldığını açıkladı. Man Adası kanunlarına göre kayıtlı şirketlerin yerel bir temsilci atamasının zorunluluk olduğunu belirten Aksünger, Ekim ayında şirketin temsilcisinin istifa ettiğini ve bu tarihten sonra bürokratik sürecin işlemeye başladığını açıkladı.

Aksünger, 9 Ocak’ta Man Adası Ticaret Sicil sistemine yüklenen dokümanların, tasfiye sürecindeki işlemleri içerdiğini belirterek “Yeni yüklenen dokümanlara göre, 9 Ekim 2017’de şirkete tebligat yapılmış, temsilci atanmadığı takdirde şirketin 2 Ocak’ta tasfiye edileceği bildirilmiş” dedi. 2 Ocak’a kadar yeni temsilci atanmaması üzerine yeni bir tebligat hazırlandığını açıklayan Aksünger, şirketin bu tarihte Ticaret Sicilinden silindiğini paylaştı. Aksünger, her iki tebligatın da sisteme 9 Ocak’ta, tasfiyenin kesinleşmesiyle birlikte yüklendiğini, bu belgeleri satın alarak incelediklerini, tasfiyenin bu belgelerle birlikte kesinleştiğini açıkladı.

Şirketin tasfiye edileceğine dair söylentinin bir süredir kendilerine de geldiğini söyleyen Aksünger, “Şirket yetkilileri mevcut temsilcinin görevden ayrılması ve yeni temsilci atanmaması yoluyla kanunen tasfiyeye sebep olduklarını görüyoruz. Bu işlemler sonrasında şirketle ilgili kamuoyunu ilgilendiren banka, hesap ve para transferlerine ait kayıtların yok edilmesini hedefliyorlar.” dedi.

Şirketin her yıl verilen beyannamelerde görünen 18,4 milyon dolarlık varlığının bu işlem sonrasında ne olduğunu merak ettiklerini söyleyen Aksünger, konuyu takip etmeye devam edeceklerini belirtti.

MAN ADASI BELGELERİ SAHTE Mİ?

Hafta başında hazırladıkları videoyu medya mensupları ile paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, “Man Adası Belgeleri’nin sahte olduğunu iddia ederek algı operasyonu yapanlar bu videoyu mutlaka izlesin” dedi. Aksünger, birçok devlet gibi Türkiye’nin de Ticaret Sicil Gazetesi’ni internete açarak temel şirket bilgilerini herkesle paylaştığını ekleyerek, Man Adası Ticaret Sicil Ofisinin bu belgeleri açıklaması suçtur diyenlerin Türkiye’de ücretsiz olan Ticaret Sicil Gazetesi’ne bakmalarını söyledi.

Aksünger, Man Adası’nın Türkiye’deki Ticaret Sicil Gazetesi benzeri bir resmi sisteme sahip olduğunu, bu sistemden şirketlerle ilgili temel bilgilerle belge listesinin ücretsiz olarak sorgulanabildiğini örnekleriyle paylaştı. Bu sistemden isteyen herkesin her biri 2 Pound karşılığında belge de alabildiğini belirten Aksünger, belge almak için bir e-posta adresi ve kredi kartı sahibi olmanın yeterli olduğunu açıkladı.

Aksünger, hazırladıkları bir dakikalık videoda Man Adası Ticaret Sicil sistemine üyelik, belge arama ve satın alma işlemlerinin bulunduğunu, oldukça kolay olan bu işlemleri yapan herkesin belgeleri bizzat alarak inceleyebileceğini açıkladı.

Video adresi: https://iys.chp.org.tr/Public/haricidosyalar/ManAdasi.zip

Ticaret sicil ana sayfa: https://www.gov.im/categories/business-and-industries/companies-registry/

http://www.gercekmuhabir.com/siyaset/aksunger-bumerz-limited-tasfiye-edildi-h64619.html

This entry was posted in YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *