‘AKP hükümeti bize lazım’ * 5 bakan gitti sıra Mursi’de

‘AKP hükümeti bize lazım’

Eski ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey: AKP Hükümeti ABD’ye lazım

Eski ABD Ankara Büyükelçisi ve Washington Enstitüsü Ortadoğu Masası üyesi James F. Jeffrey, ABD Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Suriye sivil savaşında, Irak’ın bölünme tehdidi karşısında ve İran nükleer dosyasında ender ve anahtar müttefiklerimizden biri olan Türkiye’yi istikrarlı ve yeterince güçlü olarak yanımızda bulmalıyız” dedi.

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili görüşlerini belirten Jeffrey, ABD’nin, AKP Hükümeti’ni daha çok kapalı kapılar ardında, kesinlikle tehditler kullanmadan uyarmasını önerdi.***

5 bakan gitti sıra Mursi’de
Mısır’da 5 Bakan istifa etti

Pazar günü Mısır’da sokaklara dökülen milyonlarca insanın protestosu ilk sonuçları vermeye başladı. Devlet haber ajansı MENA’nın verdiği habere göre 5 bakan, istifa ediyor. MENA, bakanların istifalarını yakın zamanda basına açıklayacaklarını duyurdu. Bakanlar Kurulu’nda istifa edenler, Çevre Bakanı Halid Fehmi, İletişim Bakanı Atıf Hilmi, Turizm Bakanı Hişam Zazu ve Hukuk İşleri Meclis Bakanı Hatim Bacatu ve İçme Suları Bakanı Dr. Abdulkavi Halife.

Muhalefetten sine-i-millet

Diğer yandan parlamento konumundaki Şura’daki laik milletvekilleri de istifa etmeye başladı. 5 muhalif milletvekili Pazartesi günü istifa ettiklerini, erken seçim talep ettiklerini basına açıkladılar. Mursi’nin muhalefeti yatıştırmak amacıyla geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı ve televizyonlardan yayınlanan konuşma sonrasında da 15 muhalif milletvekili parlamentoyu terk etmişti.

This entry was posted in DÜNYA ÜLKELERİ, EMPERYALİZM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *