AKP DEVLETİ 15 YILDA ÇÖKERTTİ ! * Ağbaba 15 yıldaki gerçekleri yüzlerine vurdu

Ağbaba 15 yıldaki gerçekleri yüzlerine vurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “AKP, sadece milletvekillerinden ya da saraydaki paralel hükûmet ve danışmanlardan oluşmuyor. Yandaş kalemi, besleme akademisyeni, şaklaban televizyoncusu, yalaka topçusu, yağcı popçusu, ensesi kalın patronu, uzaktan kumandalı hâkimi,fedai savcısı, kadrolu mafyası, külahlı, feslisiyle bütün bir yapı” dedi. Ağbaba’nın konuşmasından rahatsız olan AKP Milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak, sık sık laf atarak konuşmayı kesip kürsüye yürüdüler. Meclis başkan vekili tarafından verilen 5 dakikalık arada Ağbaba’nın oturduğu yere doğru yürüyüp fiili ve sözlü saldırılarına bulundular.

TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, örneklerle AKP’nin zikzaklarını sıraladı. AKP’nin ülkeye çok haksızlık yaptığını belirten Ağbaba, “Yetişmiş tiyatrocuları görevden aldınız, yerlerine güreş hakemini şehir tiyatrolarına müdür yaptınız. Hayvanat bahçesi müdürünü TÜBİTAK’a atadınız, Tenis Federasyonu Başkanını Danıştay’a atadınız. Kendiniz gibi düşünmeyen herkesi yok ettiniz ”ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba, AKP sadece bir siyasi parti değil, on beş yılda ülkeyi bir parti devleti hâline getiren bir yapı olduğunu belirterek “AKP kendisine on beş yıldan bu yana bazen devşirme yoluyla, bazen transferle geniş bir kadro oluşturmuş durumda. Bu kadro yani AKP, sadece burada oturan milletvekillerinden ya da saraydaki paralel hükûmet ve danışmanlardan oluşmuyor. Yandaş kalemi, besleme akademisyeni, şaklaban televizyoncusu, yalaka topçusu, yağcı popçusu, ensesi kalın patronu, uzaktan kumandalı hâkimi, fedai savcısı, kadrolu mafyası, külahlı, feslisiyle bütün bir yapı” dedi.

HANGİ AKP?

“AKP deyince akla bir siyasi çizgiden fazlası gelir. AKP tam anlamıyla zikzakların partisidir” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Kim ne demiş, kim AKP’yi tarif ediyor, gelin bakalım; soralım, hangi AKP?

**Saray sofrasının başında oturup Atatürk’ün annesinin namusuna dil uzatanlar mı? Yoksa Anıtkabir defterine “Aziz Atatürk” yazanlar mı?

**Haram medyasına çıkıp Atatürk’ün manevi kızına “Çankaya’nın nikâhsız ‘ diyen mi yoksa “Gazi Mustafa Kemal” diyenler mi?

**Sarayın resmî tarihçisi olup Atatürk heykellerine “Köpek leşi gibi sürükleyeceğiz.” diyenler mi darbe sonrası genel merkeze Atatürk posteri asanlar mı?

**Büyükşehir Belediye Başkanı iken “10 Kasımda sap gibi durmaya gerek yok.” diyenler mi iktidara gelince Anıtkabir’e saygı duyanlar mı?

**“Kahkaha atan iffetsizdir.”, “Hamile kadın sokağa çıkamaz.”, “Makyaj yapan kadının kaportası bozuktur.” diyen, bir gece yarısı Mecliste tecavüz yasası getiren mi yoksa Türkiye ayağa kalkınca bu yasayı geri çekenler mi?

**Şortlu kadına tekme atanları salıveren, Kadıköy vapurundan inen kızları dikizleyen, kafede sigara içen gencin üzerine yürüyen mi “Biz kimsenin hayat tarzına, giyim kuşamına karışmayız.” diyenler mi?

**Ayder’i, Fırtına Vadisi’ni rant uğruna talan edenler mi “Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka. Biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik.” diyenler mi?

AKP’LİLER ÇILDIRDI, KÜRSÜYE YÜRÜDÜ

Ağbaba’nın konuşmasından rahatsız olan AKP Milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak sık sık laf atarak konuşmayı kestiler. kürsüye yürüdüler. Meclis başkan vekili tarafından oturuma 5 dakik ara verildi.5 Dakikalık arada Ağbaba’nın oturduğu yere doğru yürüyüp fiili ve sözlü saldırılarına bulundular. Ara boyunca devam eden saldırının ardından oturum tekrar başladı.

5 Dakikalık aranın ardından tekrar kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konuşmasını bir kurgu içerisinde yaptığını, AKP’lilerin söylediği sözleri dile getirdiğini, yapılan tezatları ortaya koyduğunu belirtti. Gerçekleri söylediği için saldırıyı gerçekleştiren milletvekillerini kınadığını belirtti.

KALİTEMDE DEĞİLSİN DEDİKLERİNİ
KIRMIZI HALIYLA KARŞILADILAR

Ağbaba, AKP’nin çelişkilerini sıralamaya devam ederek yaptığı konuşmada, ”Çözüm sürecinde meydan meydan gezip Devlet Bahçeli’yi yuhalatanlar da var, daha sonra Devlet Bahçeli’yle ilgili “Devlet adamlığının simgesidir, örnek muhalefet yapıyor.” diyenler de var. Bu hem Sayın Devlet Bahçeli’ye eleştiri hem size eleştiri. “Kuşkusuz, İsrail devleti bizim dostumuzdur.” diyen de var, “İsrail bir terör devleti.” diyen de var.

İbadi’ye “Kalitemde değilsin.” deniyor, sonra İbadi kırmızı halıda da karşılanıyor. Şimdi diyorsunuz ki: “PYD’yi kabul etmiyoruz.

” PYD’yi muhatap kabul edip Salim Müslim’i Ankara’da ağırlayanlar da var, şimdi “PYD bizim kırmızı çizgimizdir.” diyenler de var. Bunda küfür mü var, hakaret mi var, bilmiyorum ki. Daha çok örnek verebilirim; Rusya’yla ilgili, Esad’la ilgili ABD’yle ilgili, İran’la ilgili, Libya’yla ilgili saatlerce bu tezadı anlatabilirim.” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET DÖNEMİNDE BİR SANATÇI
ÇIKMADI DİYENLERE CEVABIMIZDIR

“Siyasi anlayışınız olabilir, anketlere bakarak davranıyor olabilirsiniz ama Laik demokratik cumhuriyetle ilgili problemleriniz konusunda tutarlılığınız var. Hakkınızı yemeyeyim” diyen Veli Ağbaba, “Cumhuriyet değerleriyle kazanımlarını yıpratmak için uğraşıyorsunuz. 2023 hedefi cumhuriyetle hesaplaşmanın, onu yok etmenin hedefidir. Atatürk Kültür Merkezinin yıkımıyla ilgili bir toplantıda Cumhuriyet Dönemi kastedilerek Batılılıktan söz edenler soralım “Dünya çapında bir aktör, bir gitarist yetiştirdi mi?” diye Cumhuriyet Dönemi’yle ilgili soru sormuşlar.

Ben de size belki bilmiyorsunuz, belki hatırlamayabilirsiniz Cumhuriyet Dönemi’nde yetişenleri söyleyeyim: Berlin’de, Tokyo’da, New York’da, Viyana’da salon balkon dakikalarca alkışlanan Fazıl Say bu cumhuriyetin çocuğudur. Dünyanın her yerinde ödül almış piyanist İdil Biret, Suna Kan bu cumhuriyetin eseridir. Adana’nın yoksul bir köyünde doğup romanlarıyla dünya dillerine çevrilen Yaşar Kemal cumhuriyetin ta kendisidir. Posterleri İtalya’nın binalarına asılan Leyla Gencer Türkiye’dir. Mardin’in bir köyünden çıkıp bütün Türkiye’nin gururu olan Nobel ödüllü Aziz Sancar cumhuriyetin ta kendisidir. Cumhuriyetin yetiştirdiklerinden belki sizin haberiniz yok ama bizim haberimiz var. Bunlara sahip çıkıyorsanız, seviyorsanız sizi tebrik ediyorum, Zülfü Livaneli’yi, Orhan Kemal’i seviyorsanız tebrik ediyorum, bir sözüm yok“ dedi.

BİR CUMHURİYET DÖNEMİNE BAKIN BİR AKP DÖNEMİNE BAKIN!

‘KADINLA TOKALAŞMAK ATEŞ TUTMAKTAN KORKUNÇ’
DİYEN REKTÖRÜ BEN Mİ ATADIM?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Yandaş medya dediğimiz kanallara çıkıp konuşanları söyleyeceğim yine kızacaksınız. “Deve sidiği şifadır.” diyen hoca var, “Ülkeyi ayakta tutan cahil halktır.” diyen rektör yardımcısı var. “Müziğin icrası, dinlenmesi haramdır.” diyen fetvacı var. ”6 yaşında çocuk evlenebilir.” Diyen hoca var. “Kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunç.” diyen rektör var. Bu rektörü ben mi atadım?

“Dünyanın yuvarlak olması mason uydurması. Dünya düzdür.” diyen Gençlik Kolları benim mi? “Kızını pantolonla okula gönderen babalar kızınızı cehenneme atın.” diyen bir hoca var. “Sakalsız erkek yakınına gelene kadar kadın zannedersin, Allah muhafaza bir sürü düşünceye girersin.” diyen hoca var.”

HAYVANAT BAHÇESİ MÜDÜRÜNÜ TÜBİTAK’A ATADINIZ

“Bu ülkeye çok haksızlık yaptınız ama kültür alanında yaptığınız haksızlık çok daha büyük” diyen Ağbaba, “Bu ülkeyi resmen çoraklaştırdınız. Herkes benim gibi düşünsün, herkes benim gibi olsun istediniz. Bu ülkede ne kadar yetişmiş değer varsa aşağıladınız. Yıllardır Türkiye’yi hem dünyada hem de Orta Doğu coğrafyasında itibar sahibi yapan diplomatları “monşer” diye aşağıladınız. Bu insanlar ki, bu “monşer”ler ki ASALA terör örgütünün önünde eğilmedi, canlarını verdiler.

Yargıdaki liyakat sahibi yargıçları “Vesayet odaklarıdır.” dediniz, onların yerine FETÖ’cü yargıçlar atadınız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yetiştirdiği generalleri darbecilikle suçladınız, “İyi ki bunların döneminde savaşa girmedik.” dediniz, onların yerine gelenler bu Meclisi bombaladı, 250 şehidimiz var.

Yetişmiş tiyatrocuları görevden aldınız, yerlerine güreş hakemini şehir tiyatrolarına müdür yaptınız. Hayvanat bahçesi müdürünü TÜBİTAK’a atadınız, Tenis Federasyonu Başkanını Danıştaya atadınız. Kendiniz gibi düşünmeyen herkesi yok ettiniz. 81 ilin emniyet müdürünün 74’ü FETÖ’cü çıktı. Kaymakamların valilerin yarısı, generallerin üçte 2’si FETÖ’cü çıktı. Bunun sorumluluğu bizde değil, bunun sorumluluğu sizde” şeklinde konuştu.

http://yenisoluk.com/agbaba-15-yildaki-gercekleri-yuzlerine-vurdu/

This entry was posted in İrtica, Politika ve Gundem, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, VANDALLIK, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *