Değerli araştırmacı eğitimci yazar MAYANA (Mahiye Morgül) FİLİSTİN’i anlatıyor ; Filistin’in eski başkenti Palmira şehri bir bilim şehri idi ve Palmira kraliçesi bizim Urfalı Leyla Zeynep Sultan idi

Filistin Kraliçesi Azize (Gazze) Zeynep Sultan 

“Mahiye Morgul”
mahiye@gmail.com
08 Ara 2017

Filistin’e bin selam

18.1.2017 tarihinde Filistin Kraliçesi Azize (Gazze) Zeynep Sultan’ı anlatan bir TV programı yapmıştım. Programı birlikte yaptığımız sunucu Esra Yıldız o tarihte Bengü Türk TV’deydi. Bu programdan kısa süre sonra bu kanaldan ayrılmak durumunda kaldı.

Şu anda tam da Filistin tarihine yeniden bakmamız gerektiği bu hafta, o programın ekranlarda yeniden gösterilmesinde fayda görüyorum, ancak sunucu Esra Yıldız kanaldan ayrıldığı için onun programları arşivden kaldırıldı, yeniden gösterilmesi imkansızdır.

Bu nedenle, kendime ait “mayana1950” youtube video arşivime koymuş olduğum o programı dostlarımıza gönderme ihtiyacı doğmuştur. Lütfen siz de dağıtıma destek olunuz.

Filistin tarihi aynı zamanda Türk tarihidir, İran tarihidir, Sasani tarihidir, İslamiyetin doğuşunun tarihidir. Kudüs için tüm dinlerin doğduğu yerdir demeleri ortak koruma bilinci oluşturması bakımından elbette önemlidir. Ancak bizim için çok daha fazla önemlidir.

Filistin’in eski başkenti Palmira şehri bir bilim şehri idi ve Palmira kraliçesi bizim Urfalı Leyla Zeynep Sultan idi. Esir götürüldüğü Roma’da öldürüldü, onun acısıyla en dertli türkülerin yapıldığını unuttuk, bilmiyoruz. Bugün hala Filistin deyince içimizin titremesi o zamanlardan kalmadır.

O acıları bir daha yaşamamak için hep gözümüz Filistin’in üzerinde oldu. Hala böyle olması sevindiricidir, ama sebebini de anlatmak gerek.

Erzurumlu Emrah’ın “Felek çakmağını üstüme çaktı, Vücudum şehrini odalara yaktı” türküsü, “Badı Saba selam selam söylen o yare” türküsü, ona yakılmış görünüyor; “Badı Saba” Leyla Zeynep Sultan’ın imza atarken kullandığı isimdir, ona ulaşamamayı anlatan çok acıklı sözleri vardır.

Biraz da MS.60 yılında Kudüs’e saldıran Romalı (Venedikli) Yahudi tüccarların yerli Yahudi tüccarlara yaptığı zulmü anlatmak lazım. O tarihte Doğu Akdeniz’de yerli Yahudi tüccarlarla birlikte hareket eden Oğuz beyleri vardı, Kastabala Oğuz Beyi Tarkun di Mete gibi, Komagene Anası Oğuz (Antikos) beyleri gibi. İlk Yahudi kralı diye adı geçen Harod Kıbrıs bakır madenlerini işletiyordu, Roma’ya vergi vermemekte direniyordu. Bu yüzden Venedik korsanlarıyla geçinemiyordu. Onun da içinde olduğu halk 4 yıl Mazada dağına çekilip direndiler, orda çoluk çocuk hepsini öldürdü Romalı Yahudi korsan tüccarlar. Bu direniş tarihe geçti.

Bush adlı ABD başkanı 2001 yılında “Bir daha Mazada olmayacak” dediği zaman ben tam da 1.yüzyılda Anadolu’da ve Batı Asya’da neler yaşandı, onu araştırıyordum, hatta Milet kralı VI.Mithridates ile o zaman karşılaşmıştım. MÖ.88’de Anadolu’daki bütün Romalı tefeci köle taciri Yahudi bankerleri kölelerine öldürtmüştü ve bunu Doğu Akdeniz’in yerli tüccarları Yahudilerle ittifak halinde yapmıştı. Roma saldırılarına karşı birlikte direnme kültürünü eken bir “Birliğimiz dirliğimizdir” şiarı o dönemde doğmuştu.

Roma’ya karşı direnenlerin içerisinde kaya başlarıyla tanıdığımız Komagene krallarının tamamı Mitridate’in kızı zeynep’in kolundan geliyordu, adları Anası Oğuz (Anati-Kos) diye geçer. Filistin Palmira kraliçesi Zeynep de bu aileden II.Anatikos’un torunuydu.

Şimdi, 3.bin yılın haçlı seferi başlatıldı, Kudüs’ten sonra sırada Nemrut heykellerinin yıkılması var, ipuçlarını 2017 6.sınıf Kuranı kerim ders kitabında görüyoruz; Nemrut dağındaki heykelleri put olarak gösteriyorlar. Demek ki Talim Terbiye Kurulu içerisinde heykel kırıcıların kolları var.

Heykel kırıcı deyince aklımıza hemen Palmira heykellerini kıran IŞID geldi değil mi? Buradan da anlaşılıyor ki, Filistin’i bugün yeniden ateşe yakanlar, bin yıl önceki saldırganlarla aynı koldandır.

Araştırmaya meraklı olanlar için bir önerim var. Türkçe 1.sınıf kitabının yazarlarını çizerlerini internette araştırın; Yahya Alakay’ın bu kitapta yer alan karikatür çizimlerine bakın, EDAM şirketinin elemanı olduğu yazıyor. Çıkardığı derginin Filistin özel sayısını görün, çok enteresan gelecek.

https://tr.scribd.com/doc/11524410/Birdirbir-Filistin-Ozel-Say%C4%B1s%C4%B1

Türkçe 1 kitabına alınmış bir şiiri, “Beni de vur İsrail beni de bombala” diye başlıyor, uzun uzun İsrail vahşetleri anlatılıyor. Bu yaşta çocuğun okuyacağı kitaba bunlar nasıl girebiliyor? Dahası bu kadar aleni Yahudi nefreti ders kitaplarına nasıl giriyor?

Galiba bu yıl dünya kıyamete hazırlanıyor. Kıyamet de Filistin’de kopartılacak, öyle görünüyor. Dünyanın ortası Kudüs. Orada Romalı Venedik korsanlarının saldırısı sırasında birlikte direnen Oğuzlar , Araplar ve yerli Yahudiler vardı.

Hatırlatma: Hz.Muhammed peygamberimizin ailesi Oğuzların Kuruş kolundandır. Mescidi Aksa antik bilimevi olup Oğuzlara aitti. Oğuz ile Aksa sesdeştir, yerel telaffuz farkı nedeniyle yazımda fark oluşmuştur. Oğuza, Huzza, Aksa, Kos, gibi farklı ünlemeleri vardır.

Biz yine birliğimizi bozmayalım, hatta İsrail’de yaşayanların da Filistin halkıyla bir olmaları için çalışalım. Tarihten alacağımız ders budur. Dikkat edelim, İsrail aleyhtarlığını Yahudi düşmanlığına çevirmeyelim, Türk vatandaşı Yahudilerin bunda hiç bir günahı yoktur, hatta onlar da burada risk altındadırlar. Dinler savaşı çıkartmanın programcıları ABD lobileridir. Hatta diyebilirim ki Çin ticareti büyüttü, ortaklar buldu, doğudan yeni İpek Yolu yükseliyor, onları durdurmak için bizim topraklarımızda ateş çıkartmaktan başka çaresi kalmayan ABD elitleri şimdi son kozlarını kullanıyor, onlara araç olmayalım.

Değerli okurlarım, önce ek dosyayı açıp okuyunuz, sonra aşağıdaki Bengü Türk TV Leyla Zeynep Sultan videosunu sabırla sonuna kadar izleyiniz.

Savaşsız bir dünya için, ışıkla sağlıkla…

M.Morgül 8.11.2017

 

This entry was posted in EĞİTİM, ORTADOĞU ÜLKELERİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *