İrticanın ayak sesleri * Diyanet, SMS ,internet, fax ve telefon ile boşanılabilir fetvası verdi * Diyanet kendi alanından çıkarak ve MEDENİ HUKUKU hiçe sayarak Devlet işlerine karışırsa kadınlar mağdur olacaktır *

 

Cumhuriyet
07.12.2017

Diyanet, SMS ile boşanma fetvası verirken bilim insanları,
kanamayı 15 saniyede durduran krem geliştirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu telefon, faks, mektup, SMS ve internet ile eşlerin boşanabileceğine dair bir fetva yayınladı.’Boş ol’ demekle boşanmanın gerçekleşeceği hakkında bir fetva yayınlayan Diyanet, bu sefer de farklı iletişim araçlarıyla da boşanmanın gerçekleşebileceğini belirtti.

Din İşleri Yüksek Kurulu (DİYK) internet sitesinde “Telefon, mesaj ve internet yoluyla boşanma geçerli midir?” sorusuna şu yanıtı verdi.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün aktardığına göre:

“Bir kimse, yüzüne karşı ‘seni boşadım, benden boş ol’ gibi boşamayı ifade eden sözleri şifahî olarak söylemek suretiyle, eşini boşayabileceği gibi, bu sözleri telefon, mektup, mesaj, internet ve faks yoluyla bildirerek de boşayabilir. Söz konusu iletişim vasıtalarıyla boşamak, sözlü olarak yüz yüze boşamak gibi geçerlidir. Ancak, bu durumda kocanın, boşamış olduğunu inkar etmemesi gerekir. Boşamanın yazılı olması halinde ise boşanan kimse, yazının veya mesajın eşinden geldiğinden emin olmalıdır. Bu durumda boşama hükümleri, kadının mektubu okuduğu andan itibaren başlar. Fakat koca eşini daha önce gıyaben boşamış da bunu mektupla haber veriyorsa, boşamanın hükümleri, kocanın boşadığı andan itibaren başlar.”

TWITTER’DA TARTIŞMA YARATTI

Diyanetin bu kararı sosyal medyada tartışma yarattı. Konuyla ilgili atılan tweetlerden bazıları şöyle:

Diyanet: ‘SMS, faks ve mektup ile boşanma gerçekleştirilebilir’ fetvasını verirken, ABD’li doktorlar 15 saniyede kanayan yeri durdurup kapatan krem geliştirdi…!

  •  

@aliarslan3460

Diyanet: “SMS, faks ve mektup ile boşanma gerçekleşebilir” açıklaması yapmış.Eğer doğruysa o zaman nikahı niye müftü kıyıyor.? SMS veya Maille kıydırsak ya

Serpil Gürün‏ 
Diyanet boşanma olayında “3 kere boş ol” dan sonra çağ atlamış! SMS, faks ve mektup ile de boşanılabilir fetvası vermiş. “Benim tercihim mektup tabii, romantik olur”

Metin Feyzioğlu‏
Nedir bu rezalet? Diyanetin sayfasında kocanın karısını faksla boşayabileceği var.Utanmıyor musunuz orada kadınların da vergileriyle oturan memurlar.Sizin dinle imanla ilginiz yok.İşiniz gücünüz kadını nasıl ikinci sınıf yaparız!Kafanızı güzel ahlaka, gerçek imana çalıştırsanıza!

@UkAlAcAdI_
Ne demek iletişim araçları boşanma olur demek. 
O zaman 
Telefonla gerdeğe girilir.
Faksla çocuk yapılır.
Mesajla herkese duyurulur 
Bu arada
Kadın da boşayabiliyo mu SMS’le ?????

@tulayberkem1907
Sms’le faksla vs boşanma mı olurmuş. İnsanlar üç günlük sevgilisinden bile ayıp olmasın diye yüz yüze konuşup ayrılıyor. Yani şu olabilirlere biraz da insani açıdan baksalar.

@44sahra
sms,faks ve mektupla boşanma oluyorsa evlilikte olur ben faksla evlenmeyi düşünüyorum

This entry was posted in DİN-İNANÇ, İrtica, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *