KARANLIĞIN AYAK SESLERİ * EĞİTİM İMAMLARA TESLİM * Tüm okullar MEDRESE eğitimine geçiyor *** Çıraklık Diyanet’te ustalık Milli Eğitim’de * ‘Şeytanla mücadele edecek’ akademisyen aranıyor! *

BirGün
HÜSEYİN ŞİMŞEK
03.11.2017

Çıraklık Diyanet’te ustalık Milli Eğitim’de

Üniversite mezunu yüz binlerce genç işsizlik sorunu ile boğuşurken, kadrosu Diyanet’te olan binlerce kişi çeşitli kamu kuruluşlarına atandı. İtiraf, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Başbakanlık Merkez Teşkilatı ile Başbakanlığa bağlı kuruluşlardan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nin 2018 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı’nın görüşmeleri sırasında konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ;

AKP’nin iktidarda bulunduğu 15 yıl boyunca 9 bin 318 Diyanet personelinin, çeşitli kamu kuruluşlarında çalışmak üzere Diyanet’ten ayrıldığını ifade etti. Bozdağ, atama bekleyen yüz binlerce öğretmenin yerine 5 bin 50 kişinin de Diyanet’teki görevini bırakarak öğretmen olduğunu anlattı.

İmam hatip mezunluğu referans kaynağı
BirGün’e konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, laiklikten son hızla uzaklaşıldığını ifade ederek, dini personelin kamuya ve özellikle okullara yayılmasına tepki gösterdi. Usluer, “Bu atamalar, dogmatik bilgilerle insan yetiştirme arzusunun, AKP’nin insan mühendisliğinin, kurumların laiklikten kökten uzaklaştırılmasının bir göstergesidir” dedi.

Son eğitim müfredatının da bu girişimlerin bir parçası olduğunu aktaran Usluer, “Okul müdürleri ve müdür yardımcılarının büyük bir kısmı din dersi öğretmeni. Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere yaşamın her alanında kurumların içerisine Diyanet’ten belirlenen personelin aktarılması, mezhep dayatmasının bir göstergesidir” diye konuştu.

İmamları derslere sokuyorlar
HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ise Hatay’da Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile müftülük arasında imzalanan protokolü hatırlattı. Bu protokole göre imamların öğretmenlere ve öğrencilere ders verebileceğini dile getiren Botan, “Okullarda çok sayıda dini zorunlu ve seçmeli ders var. 400 bine yakın öğretmen atama beklese de MEB, bu soruna çözüm bulmak yerine derslere imamları sokuyor” ifadelerini kullandı. Botan, “Pedagojik formasyonu olmayan hiç kimse okullarda görevlendirilmemelidir. Cemaatlerin sınıflara sokularak çocukların istismara açık hale gelmesine neden olabilirler” dedi.

https://www.birgun.net/haber-detay/ciraklik-diyanet-te-ustalik-milli-egitim-de-188139.html

BirGün
MUSTAFA KÖMÜŞ
03.11.2017

‘Şeytanla mücadele edecek’ akademisyen aranıyor!

Karaman’daki Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ne “Şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerine çalışmaları bulunan” yardımcı doçent alacak. Üniversitenin web sitesinde yayımlanan ilanda, çeşitli dallarda öğretim üyesi alınacağı belirtildi. Yayımlanan ilanda istenen özelliklere bakıldığında açılan kadroların adeta kişiye özel açıldığı görülüyor.

Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü için açılan ilanda şu özellikler isteniyor: “Pervane Bey Mecmuası, Harputlu Mahmut Bahreddin Divanı, Arapça- Farsça-Türkçe manzum sözlük konularında çalışmaları olmak.” Sosyoloji Bölümü için açılan ilanda ise “Toplumsal cinsiyet bağlamında sağlık ve hastalık; Karaman örneğinde bir sağlık sosyolojisi çalışması alanında araştırmaları olmak” özelliği aranıyor. Aranan özelliklere bakıldığında ilanların kişiye özel açıldığı yorumları yapılıyor.

İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü için açılan Yardımcı Doçentlik kadrosunda ise üniversitenin akademide bilimsel çalışmayı rafa kaldırdığı gözlemleniyor. Bu bölüm için açılan ilanda istenen özelliklerde şu bilgiler yer alıyor: “Kur’an ve Sünnet rehberliğinde şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerine çalışmaları olmak.”

Öte yandan Rektörlük, ilanı siteden kaldırdı. Siteye koyulan duyuruda kadro için bir komisyon kurulacağı ve ‘konunun tekrar değerlendirileceği’ belirtildi. Öte yandan Rektörlük, yardımcı doçentlik başvuruları için açtığı ve içinde ‘şeytanla mücadele edecek’ ifadesi yer alan ilanı kaldırdı. Siteye koyulan duyuruda kadro için bir komisyon kurulacağı ve ‘konunun tekrar değerlendirileceği’ belirtildi.

https://www.birgun.net/haber-detay/seytanla-mucadele-edecek-akademisyen-araniyor-188137.html

This entry was posted in EĞİTİM, İrtica, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *