Biz “Haysiyet” diyoruz, onlar “Ticaret”! * Biz, burnumuzun dibinde bir uydu devletçik, beka sorunumuzdur diyoruz.. Yanı başındaki Bakan, beka sorunundan, dolar süzmeye kalkıyor..

Murat İDE
muratide@gmail.com
28 Eylül 2017

Biz “Haysiyet” diyoruz, onlar “Ticaret”!

Barzani petrolünü taşıyan borunun vanası ne vanaymış arkadaş, günlerdir kapanamadı. Vanayı kapatamıyor ama, gerekirse savaştan, kandan söz ediyor, devletin zirvesi..

Biz bunu dert ederken, bakın Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ ne diyor;

Ekonomik ambargo tehlikeli bir söylem.. Diyebilirsiniz ki, ‘Musul-Kerkük kutsal davamız, sen hâlâ ticaret’ diyorsun. Ama benim işim ticaret. 8-9 milyar dolarlık bir ticaretten, Türkiye’nin menfaatinden bahsediyoruz..

Biz, burnumuzun dibinde bir uydu devletçik, beka sorunumuzdur diyoruz..
Yanı başındaki Bakan, beka sorunundan, dolar süzmeye kalkıyor..
Biz, terör hamisinin cüretini, milli gururumuza hakaret sayıyoruz..
Yanı başındaki Bakan, bu hakaretten rant peşinde..

Biz, Cumhurbaşkanlığı korumalarına silah satışındaki saygısızlığı, “Haysiyet” sorunu sayıyoruz..Yanı başındaki Bakan, “Haysiyet” değil, “Ticaret” diyor..

Merak buyurmayın, tarih bunları da not ediyor..

Vanayı geçtim, yeni boru döşüyorlarmış..

Vana kapandı kapanacak diye beklerken, Bölgesel yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani, bakın ne diyor;

Petrol boru vanası Türkiye’nin elindedir. Ama Türkiye ile imzalanan bir anlaşmamız var. Tam tersine, biz doğalgaz borusu döşeme çalışması içindeyiz..Buyur burdan yak.. Biz mevcut borunun vanası kapanacak derken, onlar yenisini döşemek üzereymiş meğer..

Allah aşkına biri çıkıp, şu “Vazgeçilemez ticaretin” sırrını açıklasın artık.. Ortaklıkların farkındayız da, açık olun, mert olun..Bir defalık affedelim, ticaretin değil de “Haysiyetimizin” hesabına düşelim artık..

Silah vermedi, uçak alıyorsun!

Cumhurbaşkanı’nın bir önceki ziyaretinde korumaların başına gelenler galumunuz. O olaydan sonra ne yaptı Amerikalılar? Cumhurbaşkanlığı’nın 1.2 milyon dolarlık silah siparişini iptal etti.. “Ben bu korumalara silah vermem” dedi..

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı’nın güvenliğini ilgilendiren bir alışveriş, herhangi bir alışveriş değildir.. Bu konuda atılacak her olumsuz adım, refüze edicidir, onur kırıcıdır..

Bu gerçek bir köşede dursun..

Geçen haftaki ABD ziyaretinde ne yaptı Cumhurbaşkanı? Bir imza törenine katıldı.. Boeing firması ile Türk Hava Yolları arasında, 40 uçak alımı ile ilgili, 11 milyar dolarlık anlaşma imzalandı..

Adam, Cumhurbaşkanı’nın güvenliğini ilgilendiren bir konuda, onur kırıcı şekilde 1.2 milyon liralık satışı durduruyor.. Sen gidip ABD’li şirketten 11 milyar dolarlık uçak alıyorsun..

Bari “Biz biraz daha bakınalım” falan deseydiniz..Gerçi, elin Amerikalısı, ülkemin Cumhurbaşkanı’nın korumalarına güvenmiyor diye dertleniyorum ama..

Buyrun, aklımdan hiç çıkmayan fotoğraf.Cumhurbaşkanı bir askeri birliği ziyaret ediyor.. Askerlerin beylik tabancaları alınmış.. Ülkeyi öyle bir noktaya getirmişler ki, Erdoğan gelince askerin silahı dolaba kaldırılıyor.

Adam korumalarına güvenmedi diye sitem ediyoruz..
Sen kendi askerine güvenmiyorsun..

Adam silah satmadı, sen gidip uçak alıyorsun..
Dolayısıyla, “Seninki de iş” diyor içimdeki ses..

-Ülkenin Cumhurbaşkanı, ordusuna güvenemeyip, belindeki silahları aldırıyor.. Sen, kendi askerine güvenemeyen Cumhurbaşkanı’nın korumalarına, elin Amerikalısının güvenmesini bekliyorsun..

E haklı vallahi.. Sustum..

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/biz-haysiyet-diyoruz-onlar-ticaret-44396yy.htm

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, DIŞ POLİTİKA. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *