ŞERİAT EĞİTİMİ de GELDİ * MEB yazı gönderdi: Okullarda dini eğitimi dışarıdan gelenler verebilecek * Ayrıca TEOG kaldırıldı ya herkes çocuğunu en yakın okula gönderecek ! O okul da İMAM-HATİP okulu zaten …

Halktv.com
30 Eylül 2017

MEB yazı gönderdi:
Okullarda dini eğitimi dışarıdan gelenler verebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara gönderdiği bir yazı, tarikat ve cemaatlerin okullarda ders verebileceği endişesini yarattı. MEB tarafından okullara gönderilen yazıda belirli dini konuların dışarıdan gelen uzmanlarca anlatılabileceği ifade edildi.

Birgün’den Çağlar Ballıktaş’ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) okullarda “Değerler Harekatı” olarak isimlendirdiği değerler eğitiminin içeriğine ilişkin ayrıntıları belirledi.

Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullara yolladığı yönerge ile değerler eğitiminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verirken okullarda artık dini bilgiler içerisinde yer alan şehitlik, gazilik, merhamet, kanaatkârlık, manevi temizlik, gıpta-haset, tevazu gibi konuların dışarıdan getirilecek kişiler tarafından öğretileceğini bildirdi.Okullara dışarıdan uzman getirterek eğitim verme konusunda hassas olan hükümetin böyle bir karar almış olması dikkat çekici. Çünkü YÖK, geçtiğimiz yıl aldığı bir kararla, üniversiteleri dışarıdan ders vermek için öğretim görevlisi getirme konusunda uyarmıştı. Bu kararın ardından pek çok üniversitenin dışarıdan eğitim vermek için gelen öğretim elemanı sayısında ise azalma yaşanmıştı.

Eğitimi okul dışından gelenler verebilecek
Bugüne kadar Değerler Eğitimi olarak isimlendirilen faaliyetin Değerler Hareketi olarak belirtildiği yönergeye göre, eğitimi okul dışından isimlerden oluşacak kurullar yürütecek.İl milli eğitim müdürlüğünce kurulacak Üst Kurul konuları belirleyecek ve eğitim için Yürütme Kurulları’nı görevlendirecek. Yürütme Kurulu okullarda okul müdürünün başında olduğu Yürütme Ekibi’ne talimat vererek okullardaki faaliyetleri denetleyecek. Üst kuruldaki koordinatör tarafından belirlenen yazar, akademisyen ve uzmanlardan da bir Danışma Kurulu oluşturulacak. Dini ağırlıklı bu eğitim sırasında dini yazar, uzman ve akademisyenler okullarda seminer ve konferans vererek değerler eğitimine rehberlik edebilecek.

Müdürler rapor edecek
Değerler eğitiminin okullarda uygulanmasına ilişkin bilgilere de yer verilen yönergede, okullarda yürütülecek faaliyetlerin hazırlanacak afişlerle duyurulacağı bildirildi. Okullara değerler eğitimi için ayrı pano hazırlanması talimatı verilerek panolarda resimler, yazılar, güzel sözlerin yanı sıra gezi, münazara, yarışma ve konuşmacı olarak gelecek kişilerin duyurularına yer verilmesi istendi.

Yapılan faaliyet, her dönem sonunda okul müdürü tarafından raporlaştırılarak il milli eğitim müdürlüğüne iletilecek.Kamuoyunda, yapılan düzenlemenin tarikatların okullarda ders vermesinin önünü açacağı yorumları yapıldı.

http://halktv.com.tr/on-binlerce-kadin-232265

This entry was posted in DİN-İNANÇ, EĞİTİM, İrtica, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *