AKP DÖNEMİNDE DEVLET İÇİNDEN NASIL ÇÜRÜTÜLDÜ ? * Savcı Zekeriya Öz’ü kirli geçmişine rağmen SAHTE ERGENEKON BALYOZ davalarına kim atadı ? * “Ben AVM’deyim Osman” * Yargının gücünü SOPA olarak kullananlar *

cumhuriyet.com.tr
14 Eylül 2017 Perşembe

Zekeriya Öz 17-25 Aralık sanığına resmen çökmüş: 24 daire, tay tüyünden mont

Mecidiyeköy’deki 24 ofisi Zekeriya Öz’ün avukatı Aktaş’a devreden isme ulaşıldı. Ofisleri devreden kişinin 17/25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonlarında gözaltına alınan işadamı Osman Ağca olduğu ileri sürüldü.

Mecidiyeköy’deki 24 ofisi Zekeriya Öz’ün avukatı Aktaş’a devreden isme ulaşıldı. Ofisleri devreden kişinin 17/25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında gözaltına alınan işadamı Osman Ağca olduğu ileri sürüldü.

Akşam gazetesinden Ercan Öztürk’ün haberine göre, işadamı Osman Ağca’nın FETÖcü eski savcı Zekeriya Öz ve Fikret Seçen’le sıkı ilişki kurduğunu yazdı. Akşam’ın haberinde 17/25 Aralık soruşturmasında 79 kişilik gözaltı listesinin içerisinde inşaat şirketi sahibi Osman Ağca da yer alıyordu. Ancak Ağca gözaltına alındıktan 3 gün sonra 20 Aralık akşamı serbest bırakıldı. Ağca’nın serbest bırakılmasının ardından Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ile bir anda sıkı ilişki kurduğu ortaya çıktı.” ifadelerine yer verildi.

24 DÜKKANI RÜŞVET OLARAK DEVRETTİ İDDİASI

Akşam haberinde şunları aktardı:

“17 Aralık soruşturmasında serbest kalan Osman Ağca, Trump Towers’in hemen yanında bulunan Elbir İş Merkezi’ndeki 24 dükkanını 20 Kasım 2014’te Zekeriya Öz’ün kasası ve avukatı Tayfun Aktaş’a devretti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tedbir konulan dükkanların Zekeriya Öz’e rüşvet karşılığı verildiği değerlendiriliyor.

Ağca’nın 17 Aralık kumpasında şüpheli olarak gözaltına alınıp bırakıldıktan sonra hem Öz hem de Seçen’le adeta ‘kanka’ olduğu ortaya çıktı. Ağca bir müddet sonra Öz’ün avukatı Tayfun Aktaş’la birlikte hareket etmeye başladı. Öz’ün Dubai tatili faturaları için işadamı Ali Ağaoğlu’nun ofisine yapılan baskına Ağca da katıldı.”

ZEKERİYA ÖZ TAY TÜYÜNDEN MONT İSTEDİ

Telefon konuşmalarına da yer verilen haber şöyle devam etti:

“Ağca’nın, Seçen’le konuşması teknik takibe takılmıştı. İşte o konuşma:

Osman Ağca: Saygılarımı arz ediyorum başsavcım öncelikle, çok teşekkür etmek üzere aradım.

Fikret Seçen: Estağfurullah bir şey yapmaya çalıştık. Sevgimiz ve saygımızın üst düzeyde.

Ağca’nın kumpas davalarının başında olan firari Öz’le yaptığı konuşma da teknik takibe takılıyor. Öz, işadamı Osman Ağca ile yaptığı telefon görüşmelerinde şöyle diyor: “Ben A….s’ta baktım, zümrüt yeşili tay tüyünden incecik bir mont var, ona olur. 58 beden olabilir. 419 lira falan…” Bu konuşmadan sonra montun “X Başsavcı” olarak kodlanan kişiye teslim edildiği belirtiliyor.

“BEN ÖDEMESİNİ ALIRIM, ÜCRET ALMAYIN”

Öz, bir başka görüşmede ise “Ben AVM’deyim Osman” diyor. Osman Ağca gözlük satan mağazayı arayıp, “Misafirim geldi mi? Ne lazımsa yapın. Ben ödemesini alırım. Ücret almayın” diyor. Daha sonra Öz’ün istediği gözlük kendisine teslim ediliyor. Ağca’nın Öz ve Seçen’le yaptığı telefon konuşmalarını silen emniyet yetkililerine dava açılmıştı. Ağca, ifadesinde detaylı bilgi vermedi. Ağca ile Seçen’in bu görüşmesi HSYK’ya bildirildi.

DEVLET SAVCISININ 5 MİLYON DOLARLIK REZİDANSLARI

cumhuriyet.com.tr
19 Ağustos 2017 Cumartesi

Firari Zekeriya Öz’ün iskansız plazada 5 milyon dolarlık iki rezidansı çıktı
Şişli’de belediye görevlilerinin dikkati sayesinde eski savcı ve FETÖ firarisi Zekeriya Öz’ün avukatının üzerine görünen iki dairenin darbe girişimi sonrası başkasına devredilmesi önlendi.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın ölümünden ardındaki sır perdenin aralanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Akşam gazetesinden Ercan Öztürk’ün haberine göre, Keten İnşaat’ın sahiplerinin gözaltına alınmasının ardından gözler iskân alınamayan kaçak inşaatlara çevrildi. Şişli’deki kaçak inşaatlardan biri Zincirlikuyu Mezarlığa akasındaki 40 katlı İstanbloom isimli proje. Kaçak katları olduğu için iskân alınamayan projede sürpriz bir ismin iki dairesinin olduğu ortaya çıktı.

DAİRELER AVUKATININ ÜZERİNE

Daire fiyatlarının 1 milyon ila 5 milyon arasında olduğu projede iki dairesi bulunan kişi ise Zekeriya Öz’den başkası değil. Hakkında yakalama kararı çıkarılmadan bir gün önce Türkiye’den kaçan Öz’ün gayrimenkulleri avukatının üzerine yaptığı belirlendi. 8 Kasım 2013 tarihinde alındığı görülen iki daire üçüncü şahıslar üzerine devir yapılmak istenmiş.

BELEDİYE PERSONELİ FARK ETTİ

15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra iki daire Aktaş tarafından başka kişilere devir edilmek istenmiş ama belediye personelinin dikkatiyle bunun engellendiği öğrenildi. Devir dilekçesinde Tayfun Aktaş’ın ismini gören belediye personeli durumu birim müdürlerine bildirdi. Devir işlemlerinin usulsüz olduğu gerekçe gösterilerek iki dairenin başka isimlere devredilmesinin önüne geçildi. Aktaş 26 Ağustos’ta gözaltına alındıktan sonra mallarına tedbir koyuldu. Bu mallardan biri de İstanbloom projesinde bulunan 37-38 numaralı iki daire.

“TATİLİ ÖZ’ÜN ÖDEDİĞİNİN BELGESİNİ İSTEDİLER”

Aktaş son olarak Dubai tatiliyle ilgili 70 bin doların Zekeriya Öz tarafından ödendiğine dair Ali Ağaoğlu’ndan sahte belge isterken şirket kameralarına takılmıştı. Ağaoğlu’nun çalışanı o tarihte şöyle ifade vermişti: Aytaç Ocaklı, Öz’ün Dubai’deki Ağaoğlu tarafından yapılan tatil masraflarının haberi üzerine bulunduğumuz salonda bizden bu durumu yalanlamamızı istedi. Ocaklı ve Aktaş, parayı da Öz’ün ödediğine ilişkin bizden belgeyi istedi. Kendilerine yardımcı olamayacağımızı söyledim. Ağaoğlu da bu talebi kabul etmedi.

KAÇAK KAT CEZASI KESİLMİŞTİ

İstanbul’un en değerli yerleşim bölgelerinden Zincirlikuyu’da bulunan 14 bin 760 metrekarelik yeşil alan 2010 yılında imara açıldı. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı (BJK) Fikret Orman, Metin Esin ve Mehmet Emin Armutçuoğlu ortaklığı tarafından kurulan Esin Yapı, Şişli Belediyesi’nden satın aldıkları araziye 90 milyon dolar yatırımla 44 katlı İstanbloom adlı projeyi dikti.

170 rezidansın yer aldığı projede onaylı projesine aykırı yapılaşma bulunduğu ortaya çımıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyelerinin yazılı soru önergesi üzerine Şişli Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü projede İstanbloom projesinde incelemelerde bulundu. Denetim ekipleri, İstanbloom projesinin çatı arasının çelik profillerle yükseltilerek tam kata dönüştürüldüğünü ve toplam bin 226 metrekare kaçak inşaat yapıldığını tespit etti. Tapu kaydına, “bu binadaki kaçak ilaveler hakkında yıkım kararı bulunmaktadır” şerhini işleten Şişli Belediyesi, proje sahibi ve müteahhidi Esin Yapı’ya 294 bin lira, yapı denetim kuruluşu TEP Yapı’ya da 147 bin lira idari para cezası kesti.

This entry was posted in HUKUK-YARGI-ADALET, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *