AKIL FİKİR YAZILARI * DİLEMMA *** Şimdi sen hala modası geçmiş, kıyıda yedek parçası bile kalmamış, demode ve çağların gerisinde unutulmuş o zındık kafayla, Osmanlı, hele de din Devleti safsatalarına mal bulmuş gibi hala yapışıyorsan, bil ki sonunda kendi kıçını evirilmiş Engizisyona kaptırmaktan başka da hiç bir yere varamazsın.

Serendip Altındal
18.08.2017

DİLEMMA..

İslam neden son dindi? Çünkü epistemolojik geleceğinin farkındaydı ve artık tarihsel uyanış döneminin içinde olduğunun da bilincindeydi zamanın Dünya insanı. Dolayısıyla da uhrevi dönemi geride bırakmış ve hep birlikte yeni zamanların aydınlığı ve Tengri’nin özlemi içinde, Güneşe doğru yolculuğa başlamıştı o artık.

Yani bilimselliğin tek ihtiyacı ve varlığının da geleceği olduğunu artık öğrenmişti ve bundan sonra ne bu dünyada ne de başka dünyalarda hiçbir zaman ispat edemeyeceği uhrevi hilkatler peşinde koşmaya, kısıtlı yaşam süreci içinde vakit ayıracak zamanı olmadığını da biliyordu artık. Gelirken kendisine sorulmadığının, giderken de sorulmayacağının ve bunu hiçbir gücün değiştiremeyeceğinin de bilincindeydi. O halde acilen gelişmeliydi, belki de bir şeyler yapabilirdi, bu çaresizliğe karşı. Yani biran önce evirilmeliydi.

Şimdi bu hususu kavrayabilmiş insanların oluşturduğu devletlerle kavrayamamış olanlar arasında ki radikal sapmaya baktığımızda, iki kategori arasında kalkınma ve kalkınamama bağlamındaki müthiş fark, derhal gözler önüne seriliyor. Ve mental olarak hala Asrı Saadet döneminde yaşadığını sanan İslam dünyasının acınası durumu, daha bir belirginleşiyor. İşte tam bu noktada artık daha fazla bir yoruma da gerek kalmıyor esasen.

Şimdi sen hala modası geçmiş, kıyıda yedek parçası bile kalmamış, demode ve çağların gerisinde unutulmuş o zındık kafayla, Osmanlı, hele de din Devleti safsatalarına mal bulmuş gibi hala yapışıyorsan, bil ki sonunda kendi kıçını evirilmiş Engizisyona kaptırmaktan başka da hiç bir yere varamazsın.

Sen ana muhalefeti susturmak için liderini kapatmayı kurguluyorken, aslında çoktan kapatılması gereken kendi partin, olmuş dutlar gibi evrensel periyodu içinde bir anda silkelenince (evirilince), o dutların eziğinde ihtiyacın olan panzehrini de daha önce bulacaksın demektir kuşkusuz, hiç merakın olmasın.

Eyvah, ABD de Nazizm yeniden havalanıyor. Konu yine Hitlerse o halde yine Aryanlara iş düşecek demektir. Öyleyse Trump hemen Türkleri askere almaya başlasın. Hazır bu kadar işsiz de varken memlekette. Pekiyi neden Hitler, neden Aryan Türkler. Avrupa’ya uygarlığı getirmiş, Devlet geleneğini öğretmiş Kıpçak Türklerinin (Hunlar) Aryan ırk olduğunu, gamalı Tengri bayraklarına kadar sahiplenen Hitler, kendi atalarının da Türkler olduğunu elbette biliyordu. Öyleyse bunu ABD Başkanının bilmiyor olması düşünülemez.

Bu perspektifte olmasa da Aytun(ç) Altındal’ın ‘Bilinmeyen Hitler’ kitabını okursanız, İstanbul’da başlayan Hitler hikayesinin içyüzünü okurken, Aryan Türklere de empati oluşturabilmeniz muhtemelen kolaylaşacaktır. ABD deki rasist kalkışmanın sempatizanlarının genelde Suriye’de Esad rejimini destekliyor olması, Trump’a göre acaba yeni bir dilemma mıdır? Yoksa bunun meşru bir açıklaması var mıdır acaba kendince.

Neo Nazileri desteklercesine iki tarafı da suçlu ilan ederek Nazizmi neredeyse legalize etmesi Trump’un başını daha çok ağrıtacak, muhtemelen de Başkanlık ömrünü kısaltacaktır. Çünkü 1945 de Nürnberg’de kapanmış bir dosyayı sıfırlamak, Dünyayı yeniden bir ateş topuna çevirecektir. Şayet Trump bu kadar gaflet içinde ise, ABD vatandaşlarının da ayakta uyuyor olmaları gerekir. Ne ki tepkilerinden durumun böyle olmadığı anlaşılıyor.

O zamanlarda da Von Braun’un V2’leri ABD’ni derin uykusundan uyandıracaktı ki Normandiya çıkarması yapıldı ve harp bitti. Almanlar kaybetti ve yeni Dünya lideri harp zengini ABD oldu. Unutulmasın ki bu seferki Dünya Savaşı, öncesinde Okyanus ötesinde mışıl mışıl uyuyan sonra da harp zengini olarak Dünya ekonomisine el koyan ABD’ni bu defa ilk önce vuracaktır. Bakalım bu sefer uyumaya vakit ve/veya fırsat bulabilecekler mi? Haydi, var mısınız bahse…

Kuzey Kore’den bir Dünya Savaşı çıkmaz. Çıksaydı iki atom bombası yemiş Japonya’dan çıkardı. Çin, Rusya, AB karışmadan yeni bir Dünya savaşı nedeni doğmaz. Ne ki Çin’in ‘bizim bölgede Ortadoğu oyunları oynamaya kalkma’ uyarısını ciddiye almalısın. Bak bundan bir Dünya savaşı doğar işte.

İngiltere bile yok haliyle tarihinin en büyük uçak gemisini indirdi denize. Dünya bir yerlere doğru koşuyor. Ulusların kanını zehirlemeye kalkan emperyalist Siyonizm bu dünyadan temizlenmedikçe de böyle devam edecek. Yeni bir Dünya Harbinin ayak sesleri Dünyanın bile merkezinden duyulur hale geldi. Ne ki bir Dünya Harbi sağa sola eey çekmekle de olmuyor.

Önce teknoloji, yani bilim, dolayısıyla da bilimsel evrim lazımdır. Güvendiğin Türk ordusu da olsa, kendi silahı olmadan bir işe yaramaz. Hiç unutma ki o orduların da başında Atatürk gibi her şeyi yoktan var eden, Dünya orduları Komutanlarına bedava eğitim vermiş bir Kumandanın da yok. Ve bu iş menşei belirsiz, ben Türk’üm diyemeyen kanı bozuklarla da hiç olmaz.

Bak ‘ayı bokuyla oynuyor’ tabirini bile kulak arkası eden Kuzey Kore, ABD’ne posta koyuyor. Neden, çünkü silahını kendi yapıyor, milli sanayii, teknolojisi var. Bir zamanların atom (teknoloji) mağlubu, bugün hiçbir harp silahı reklamı yapmayan Japonya bile, gerekirse oturduğu yerden ABD veya bir uzak Dünya ülkesinde taş üstünde taş bırakmaz. Ki buna kalıbımı basarım.

Bir zamanların Şah’a ve müstevlilere başkaldırarak tek başına bağımsızlık savaşı vermiş ve bunu da hayatıyla ödemiş rahmetli Musaddık’ın ülkesi İran bile, atom teknolojisini arkasına alınca ses tonunu yükseltti.

Charlottesville ırkçı olaylarına, iki tarafı da aynı terazide tartarak farklı bir yorum getiren ve pot üstüne pot kıran Trump, şimdi çok zor durumda kalmıştır. Bu bağlamda artık kendi antipati sınırını da aştığı için, parti yandaşlarının bile desteğini kaybetmiş olduğu görülüyor. Ne diyelim darısı bizdeki yoldaş sanalının başına. Ki bu da pek uzak değil.

Ya işte böyle arkadaş, yaban ellerde ülke yıkmakla, ocak söndürmekle uğraşırsan, bir gün senin de yıkarlar ülkeni, söndürürler ocağını bilesin. Bilmenin dışında da giderek ülkelerinde sıkıntıya düşürdüğün insanların durumlarına zorunlu olarak empati oluşturman, şimdi olduğu gibi gerektiğinde, bir zahmet de kendi milli misakının olup olmadığını düşünüver istersen.

Belki de o zaman ulus Devletlere olan hasedinin nedenini de anlayabilirsin. Türkiye İstiklal tarihini sen de oku da, biraz bir şeyler öğren yüce Atatürk’ten, eğer aklın varsa. Hele tam da bu sıralar ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ne ifade ediyor, anlam ve değerini öğrenmeye çalış eğer biraz arifsen. Ki buna da aşırı dozda ihtiyacın olduğu anlaşılıyor…

Not:

Son elektrik harcama tutarım    52,92 TL
Fatura Tutarım                               102,00 TL

Sakın ne alaka demeyin. Çünkü bu zorunlu ve sorunlu bir genel alakadır. Acaba yok hallerimizde cebimizden zorla alınan bu yüzdeler nerelere harcanıyor. Lütfen biraz empati, içinde bulunduğumuz bu gemiyi kayalara çarpmaktan kurtarır belki de, kim bilir…

Serendip Altındal

Özün Kişiliğinin Aynasıdır…

serendipaltindal.blogspot.com

serendipaltindal@gmail.com

This entry was posted in AKIL FİKİR YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *