GÖRME’z *** Mercedes zırhlı arabaya, millet açken bin odalı saraya, kıytırık her müdüre Porsche, Range Rover, Audi, BMW verenlere “İsraf eden şeytanın kardeşidir” demedin. En büyük günah sayılan israfı görmezden geldin.

Yeliz KORAY
yelizkoray41@gmail.com

Görme’z

“Bize oy vermezseniz…” diye başlayan ve bizleri açlıkla, işsizlikle, terörler tehdit edenlere karşı “Allahtan başka kimseden korkmayın” diyemedin. Kula kulluk isteyenleri görmezden geldin.

Yüce Peygamberimizin (SAV) ”Elinizde bir fidan varsa, kıyamet kopmaya başlasa bile onu dikecek kadar vaktiniz varsa, mutlaka dikiniz” öğüdüne rağmen AVM için kesilen, villa için yakılan ağaçları görmezden geldin.

Mercedes zırhlı arabaya, millet açken bin odalı saraya, kıytırık her müdüre Porsche, Range Rover, Audi, BMW verenlere “İsraf eden şeytanın kardeşidir” demedin. En büyük günah sayılan israfı görmezden geldin.

Sonu S ile biten her sınava eş dost akraba ve cemaat kadroları kopyayla yerleştirilirken “Kul hakkı çok günahtır” demedin. Hakkı gasp edilenleri görmezden geldin.

FETÖ kumpasıyla askerler, gazeteciler, yazarlar bir bir içeri tıkılırken “Devletin dini adalettir” demedin. Adaleti vicdanda arayanları görmezden geldin.

Camilerde ‘evet’ – ‘hayır’ propagandası yapan imamlara “Siyaseti camiye sokmayın” demedin. Laikliğe sahip çıkanları görmezden geldin.

“Ne kadar besmele o kadar huri” diyen soytarılara ‘uydurma hadisler türetmeyin’ demedin. Oku’yarak gerçek İslam’ı anlatmaya çalışanları görmezden geldin.

“Şu terliği giyersen Peygamber Efendimizi rüyanda görürsün” “Bu kefenle gömülürsen kabirde rahat edersin” diyen din tüccarlarına milleti kandırmayın demedin. Cennet vaadiyle cebimizi boşaltanları görmezden geldin.

Çalışanlarının hakkını yiyip Cuma’ları kaçırmayan, birilerine hoş görünmek için her hafta bir camide fotoğraf çektiren, dinimizle alay edip her Cuma ‘bakara makara’ sallayanlara “Dinde gösteriş olmaz, Allah her niyetini görür” demedin. Kötü niyetini namazla ört pas etmeye çalışanları görmezden geldin.

Miting meydanlarında, sahnelerde, siyaset kulislerinde Kuran’ımızı eline alıp oy isteyenlere “Kutsal kitabı oy için kullanma” demedin. Ne kadar din söylemi, eşittir o kadar oy denklemini görmezden geldin.

“Babanın öz kızına şehvet duyması karısıyla nikahını düşürür mü?” sorularına “Kardeşim sen sapık mısın?” demedin “Nikaha etkisi yoktur. Babanın kızına şehvet duyması haramlık oluşturmaz ancak kızın 9 yaşından büyük olması gerek” diyenleri görmezden geldin.

“Türk erkeğinin kıllısı Hz. Ali’ye kadının kıllısı ayıya benzer” diyerek mezhepleri ve kadınları aşağılayan sözde Müslümanlara ‘Sana mı kaldı Allah’ın kulunu bir şeye benzetmek’ demedin. Yaratılanı yaratandan ötürü sevenleri görmezden geldin.

“Aç kalırsanız karınızı yiyin” diyen sözde şeyhler İslam’a zarar veriyor demedin.
Karısı öldükten bilmem kaç dakika içinde ilişkiye girmenin hesabını yapanları görmezden geldin.

“7 yaşından sonra kız çocuklarını kucağınıza almayın” saçmalıklarına “Peygamber Efendimiz bir dizine kızını bir dizine torununu alıp severdi” demedin. Dinimizi yozlaştıranları görmezden geldin.

“Camide içki içmediler. Ben Allah’a hesap vereceğim yalan söyleyemem” diyen imama sahip çıkmadın. Gözümüzün içine baka baka yalan söyleyenleri görmezden geldin.

“Bir elin verdiğini öteki el görmez” demedin. Oy için göstere göstere verilen bulguru makarnayı, kömürü görmezden geldin.

Peygamber Efendimizin bir hurma ve suyla açtığı oruçla, yırtık yelekle geçirdiği ömürle övünenlerin bir bardağı asgari ücret değerindeki sofralarda oruç açmasını görmezden geldin.

“Kıyamet koparsa çocuk istismarından kopar” dedin ama Kutlu Doğum Haftasını, Ensar Vakfı sponsorluğunda yaptın. Doğduğuna doğacağına pişman olan çocukları görmezden geldin.

“Alevi ile evlilik caiz midir?” sorusuna, “Müslüman olanla evlenilir, olmayanla evlenilmez” dedin ama Müslümanı hedef alanlara silah satanları görmezden geldin.

Alkol haram diye milleti gavur ilan edenlere ‘Haram yemenin daha büyük günah’ olduğunu söyleyemedin. Topraklarımızı babasının malı gibi parsel parsel satanları görmezden geldin.

Atatürk ve silah arkadaşlarına “Ayyaş” diyenlere ‘Atatürk sayesinde insan yerine konuldun’ diyemedin. Ata’mızın İslam’a katkılarını görmezden geldin.

Belediyelerin dağıttığı ‘kadın nasıl dövülür’ kitaplarına, namusu kadınların kıyafetinde, gülmesinde, oturmasında kalkmasında arayanlara, çalışan kadını zina yapmakla suçlayanlara “Kadınlar bize Allah’ın emanetidir. Onlara iyi davranın” demedin.
Dövülen, öldürülen, tecavüz edilen, aşağılanan kadınları görmezden geldin.

“Kulum beni andığı ve dudakları benim için kımıldadığı an ben kulumla beraberim” diyen Allah varken, ‘Dinde aracı yoktur. Kimsenin elini ayağını öpmeyin’ demedin. Sen bile taa Pensilvanya’ya mektup yazıp icazet alırken, devleti kandıranları görmezden geldin.

Ve… görmezden gelinen onca şeyi yazıyoruz diye bir bir susturulmaya çalışılıyorken, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” demedin. Şeytana kılıç sallayanları görmezden geldin…

Şimdi diyorsun ya “Hakkınızı helal edin..” falan filan…
Ben de seni görmezden geliyorum.

http://www.kocaelikoz.com//yazar/yeliz-koray/gormez/472.html

This entry was posted in DİN-İNANÇ, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *