AYNANIN SIRLARI *** ‘Poliste teşkilat kurduk, başına Gülen’i koyduk’ AKP’liler Danimarka kanalında itiraf etti: FETÖ’cüleri devlete biz yerleştirdik

Aydınlık
15.3.2017

‘Poliste teşkilat kurduk, başına Gülen’i koyduk’

AKP’liler Danimarka kanalında itiraf etti:
FETÖ’cüleri devlete biz yerleştirdik

Ünsal Turan / Kopenhag

Danimarka’nın devlet televizyon kanalı DR2, dün gece, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili belgesel yayınladı. Hollandalı aşırı sağcı lider Wilders ile ilgili belgeselin hemen ardından yayınlanan “Erdoğan’ın Güçlü Adamı” adlı programda röportaj yapılan AKP’liler, Gülen Cemaati üyelerine devlet dairelerine yerleştirdiklerini itiraf ettiler. AKP’nin Türk ordusunun yetki ve etkilerini yok etmek için kurulduğu açıkça belirtilen programda. Erdoğan’ın, Erbakan’ın yanında nasıl yetiştiği, belediye başkanlığından Cumhurbaşkanlığına kadar olan siyasi yaşamı, Ergenekon, Gezi olayları, bin 200 odalı saray gibi her konuya değinildi. Programda AKP kurucularından, HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Erdoğan ile ilk kez cezaevinde yaptığı ziyaret sırasında tanıştığını belirterek, görüşmeyi şu ifadelerle anlattı: “Poliste bir istihbarat teşkilatı oluşturduk. Başına ve yönetimine Fethullah Gülen cemaatinden insanları getirdik. Tayyip Erdoğan’a bunun sakıncasını anlatmaya çalıştığımda bana aynen şunu söyledi: ‘Dengir bey, kıblemiz aynı olan insanlardan zarar gelmez.”

YAKIŞ: CEMAAT’LE İŞBİRLİĞİ KAZANDIRIYORDU

AKP kurucularından, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış da aynı programda, “Gülen cemaatiyle işbirliği yapmak partiye bir artı kazandırıyordu. O zaman aradaki çizgiyi ayırt etmek mümkün değildi. Zaman içinde ayrışmalar başladı. Askerlerin üretilmiş delillerle içeri alındıklarını anladık” ifadelerini kullandı.

GÜLEN SAVUNMAYA GEÇTİ: BAŞBUĞ’U O TUTUKLATTI

Belgeselde, Pensilvanya’da Fethullah Gülen ile yapılan röportaja da yer verildi. Gülen şu ifadeleri kullandı:

(Tayyip Erdoğan) Parti kurmak istediği zaman kendisi bize geldi. Çok iddialıydı. Ben kendisine dikkatli olmasını önerdim. Parti kurmak için fikrime başvurmak istediğini söyledi ama daha çok oy avcılığı yapıyordu. Yani bizim oylarımızın peşindeydi. Askerler konusunda uyardım, ‘iyi geçinmezseniz size sorun yaratabilir’ dedim. İlker Başbuğ’u da o tutuklattı. O içinde olan ayrılık düşüncesini dışa vurdu ama bizim ayrılmamız söz konusu değil. Bunlar kitap okumazlar, Kuran’ı okumazlar. Sağlam bir mantığı olmayan insanlar. Çevresinde insafsız, onun imkanlarıyla geçinen insanlar var. Onların da verdikleri fikirlerle önü alınmaz bir tren gibi, Hitler, Saddam gibi bir tren haline gelebilir.”

https://www.aydinlik.com.tr/dunya/2017-mart/poliste-teskilat-kurduk-basina-gulen-i-koyduk

This entry was posted in FAŞİZM, Fetullah Gülen, SİYASİ TARİH, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *