DOĞRU SÖZE NE DENİR ? *** İslamo-(yani İslam ideolojisine dayalı) faşizmin egemen olduğu yerde demokrasi, fikir özgürlüğü, temel insan hakları, kadın-erkek eşitliği, evrensel hukuk kurallarının şekillendirdiği adalet güvencesi gibi uygarlık, gelişmişlik göstergeleri ve değerleri yeterince yoktur.

Kemal Rastgeldi
17.06.2017

İslamo-(yani İslam ideolojisine dayalı) faşizmin egemen olduğu yerde demokrasi, fikir özgürlüğü, temel insan hakları, kadın-erkek eşitliği, evrensel hukuk kurallarının şekillendirdiği adalet güvencesi gibi uygarlık, gelişmişlik göstergeleri ve değerleri yeterince yoktur.

Laiklik karşıtı girişimlerle Demokrat Parti halkımızın dindarlaştırılması yönünde öncülük etmiş ve ülkemizi bu karanlık günlere taşıyan yolun ilk taşlarını döşemiştir. Karşı devrimin kararlı adımlarla o yolda yürüyüşünü hiç bir güç engelleyememiş, yavaşlatamamış ve sonuçta ülkemizin kaderi fanatik, muhteris bir imamın pençesine, “tek adam despotluğuna” teslim edilmiştir.

Cumhuriyet, Sözcü gibi dürüst gazeteler tehdit ve baskı altına alınmış, hukuk çiğnenerek, yurtsever, aydın yazarları zindana atılmıştır. Ölçü kaçırılmış, bardak çoktan taşırılmış olduğu için ana muhalefet partisi nihayet eyleme geçmek zorunda kalmıştır. Bağımsızlığını, tarafsızlığını yitirmiş, örtülü gözü oyulmuş Adaletin zincirlerinden kurtarılması, laikliğin tekrar kazanılmasına, ülkenin azgın din baskısından,”islamofaşizm”den kurtarılmasına bağlıdır.

Ankara’da başlatılan yürüyüşe uzaktan seyirci kalmamalı, örneğin Mersindeki biz yurtseverler de (başta ÇYDD, ADD, YKKE, İşçi Sendikaları olmak üzere) özel günlerde Atatürk Heykelinden başlayarak Adalet Sarayına (tek pankartla) yürüyüş düzenlemeli, iktidarın adaletsizliğine, dinciliğine, en çok da eğitim sisteminin “dindarlaştırmasına” karşı tepkimizi, direncimizi barışçı yoldan, ama kararlılıkla göstermeliyiz.

This entry was posted in AKIL FİKİR YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *