ADALET YÜRÜYÜŞÜ * İktidar hükümetine vidalanan yargının faşizm hallerine karşı kitlesel demokratik hak arama eylemleri başladı * Türkiye’nin dört bir yanında eylem… Adalet gelene kadar nöbet

Cumhuriyet
16 Haziran 2017, Cuma

Türkiye’nin dört bir yanında eylem…
Adalet gelene kadar nöbet

1 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul Maltepe Cezaevi’ne kadar sürecek“Adalet Yürüyüşü”nü dün Güvenpark’tan başlattı. Kılıçdaroğlu, yürüyüş boyunca, üzerinde “adalet” yazılı pankart taşıdı. Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe tüm Türkiye’den destek geldi.

2 CHP İstanbul İl Örgütü tarafından Maltepe Cezaevi’nin önünde “Adalet nöbeti” tutulmaya başlandı. 39 ilçenin gençlik kolları ve kadın kolları her gün 10.00-22.00 saatleri arasında dönüşümlü olarak cezaevi önünde nöbet tutacak. İlk nöbeti CHP Kartal ilçe örgütü tuttu.İşte yurttan ‘adalet Nöbeti’ manzaraları…

3 Malatya’da eyleme katılanlar, “Bu adalete inananların yürüyüşüdür” dedi.

4 Manisa Garı’na yürüyen CHP’liler “Sadece adalet istiyoruz” sloganı attı.

5 Trabzon Atatürk Meydanı’nda toplananlar arasında her yaştan eylemci vardı.

6 Bolu’da CHP’liler, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmasını, Atatürk Anıtı’na ‘Adalet’ yazılı çelenk bırakıp, adliye önünde oturma eylemi yaparak protesto etti.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İl Başkanı Kazım Karsu, il ve ilçe yönetimleri ile ilçe belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu partililer, ellerinde ‘Adalet’ yazılı dövizler ve ‘Adalet’ yazılı tişörtlerle Anıtpark’ta toplandı. Partililer, Atatürk Anıtına üzerinde ‘Adalet’ yazılı çelenk bıraktı.

7  CHP Burdur Teşkilatı, milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek olmak için Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eylemi yaptı.

8 CHP İl Başkanlığı’nda toplanan partililer, ellerinde ‘adalet’ yazılı pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Burdur Belediye Başkanı CHP’li Ali Orkun Ercengiz’in de destek verdiği katılımcılar burada oturma eylemi yaptı. Grup adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Barış Ayten, “Adaleti mumla aradığımız günlerdeyiz. Bugün mumla aradığımız adalet için meydanlardayız” dedi.

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, FAŞİZM, HUKUK-YARGI-ADALET, İNSAN HAKLARI - DEMOKRASİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *