ZEHİRLİ SARMAŞIK

semih aktekin
semihaktekinn@hotmail.com
13 Haziran 2017

“Eski” Boğaziçi Üniversitesinden “Yeni” Manzaralar!..

Şu an ismini hatırlamadığım ağaç şeklinde bir sarmaşık vardır. Kökleri yer altından her yere dağılır ve olmadık yerden dışarı fışkırarak o bölgeyi bahçeyi kullanılamaz hale getirir Asla yok edemezsiniz. Bulup yok ettiğinizi sanır, bakarsınız başka yerden yine fışkırmış. Komşumun bahçesindeki bu sarmaşık, yine komşum tarafından dibinden kesilmesine rağmen dağılmış kökler ikimizinde bahçesini heba etti. En sonunda asit kullanarak ve toprağı tamamen değiştirerek kurtulduk.

Bunu neden mi anlattım:

Sekiz sene evvel ,yeğenimin oğlunun kazandığı Boğaziçi Üniversıtesine kaydını yaptrmaya gittiğimizde, bir kaç delikanlı yanımıza gelip saygılı bir üslupla nereden geldiğimizi sordu, Muğla Ortaca’dan dedik. Aslında yeğenim de ben de Istanbul Aksaraylıyız, ama şimdi Ortaca da yaşıyoruz. Bu gençler bize; “Boşuna yurt parası ev kirası ödemeyin. Bizde iki senedir burada öğretim görüyoruz; bizim kaldığımız yurt hayırsever birinin; bu arkadaşımız da bizimle kalsın. Göreceksiniz çok memnun olacaksınız” dedi. Bunun altında ne yattığını sezerek kabul etmedik, ev tuttuk. Sonunda Üniversitenin Turzim bölümünden mezun oldu. Bu gün Hilton otellerinden birinin finans müdürlüğünü yapıyor.

İşte maddi durumu böyle bir teklife hayır diyemeyecek, ama böyle bir ünüversiteyi kazanmış, zeki, pırıl pırıl gençleri böyle tuzaklarına düşürüp, gece kaldıkları yurtta, beyinlerine kimbilir nasıl giriyorlarsa sonunda, o dünyaca da tanınan, bahçesinde geleneksel kızlı erkekli parti düzenleyen Robert Kolej, bu gün bahçesinde parti değil, paylaştığınız resimdeki manzarayı arz ediyor.

Ne yazık ki bu zehirli sarmaşığın hala mevcut köklerini temizlemek kolay olmayacak. Kanımca, içinde bulunduğumuz bu dönemde temizlemek isteyen de olmayacak.

This entry was posted in EĞİTİM, HAYATIN İÇİNDEN, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *