FETÖ’nün perde arkası *** 14 yaşında FETÖ’yle tanıştı, 24’te hakim oldu! * Eagle Uygulaması Nedir, Ne İşe Yarar?

14 yaşında FETÖ’yle tanıştı, 24’te hakim oldu!

© Haberturk

HABERTURK
MSN

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), FETÖ soruşturması kapsamında en son 107 hâkim ve savcının meslekten ihracına karar vermişti. İhraç edilen hâkim ve savcılar hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Gazete Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre bu isimler arasına Düzce Hâkimi Sümeyye K. da bulunuyordu. Ankara’da gözaltına alınan Sümeyye K., savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

‘KİM OLDUKLARINI SÖYLEYEMEM’
Hâkim Sezer Söylemez tarafından sorgulanan Sümeyye K., FETÖ bağlantısını kabul etti. Hakkında FETÖ ile irtibatlı olduğuna dair beyanda bulunan kişiyi tanımadığını ancak söylediklerinin doğru olduğunu kaydeden Sümeyye K., şunları kaydetti:

DİNİ SOHBETLER:
Ben 14 yaşından beri Fethullah Gülen cemaatinin (FETÖ) içindeyim. Cemaate ait dershanelere gittim. Ankara Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Ankara’da bulunan Gülen cemaatine (FETÖ) ait eve yerleştirildim. Bu evde benim gibi hukuk fakültesi öğrencileri kalıyordu. 2’nci sınıftayken kaldığım evin ablalığını yaptım. Evin mali idaresi bendeydi, akşam da dini sohbetler yapıyordum. Evde kalan öğrenciler zaman zaman değişiyordu. Aynı anda en fazla 5 kişi oluyorduk. İdare ettiğim kişilerden hiçbirini hatırlamıyorum. Kim
olduklarını söyleyemem.

EAGLE KULLANDIM:
Yine hâkimlik sınavına hazırlanırken, cemaate ait çalışma evinde kalıyordum. Bu evde de 3-4 kişi kalıyorduk. Ancak 2015’in haziran ayında taşındığım ve sınava hazırlandığım bu evde kimlerin kaldığını hatırlamıyorum. 2016 yılı eylül ayında kura çekerek, Düzce Adileyesi’ne hâkim olarak atandım. Gerek hâkim adaylığım sırasında gerekse staj sonunda yapılan mülakat ve güvenlik soruşturmalarında eleneceğimi düşünüyordum, ancak nasıl olduğunu bilmediğim şekilde bu aşamaları geçtim. Gülen cemaati içerisinde gerçek adını bilmediğim ‘Zehra’ kod adlı kişiye bağlıydım. 17-25 Aralık sürecinden sonra ‘Cover Me’ adlı haberleşme ağını telefonuma Zehra Abla yükledi. Tarihini tam olarak hatırlamıyorum ancak yaklaşık 1 sene önce Zehra Abla “Bu programı sileceğiz, Eagle isimli programı yükleyeceğiz” dedi ve telefonuma bu programı yükledi.

İSMİNİ VERECEĞİM KİMSE YOK:
Hukuk fakültesi öğrencisiyken aynı evde kaldığım, ablalık yaptığım, daha sonra yine Gülen cemaatine ait evde birlikte hâkimlik sınavına hazırlandığım, stajda, adliyeden, Adalet Akademisi’nden ve kura çektikten sonra meslekten FETÖ’ye mensup ismini vereceğim herhangi bir kimse yoktur. Serbest bırakılmayı talep ederim.

CEZAEVİNE KONULDU
Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimi Sezer Söylemez, Sümeyye K.’nın tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan Sümeyye K., Sincan Cezaevi’ne gönderildi. *1*
© Haberturk

Eagle Uygulaması Nedir, Ne İşe Yarar?

Bylock uygulamasının kırılmasından sonra, şimdi de Eagle uygulaması çıktı. Eagle nedir, eagle ne işe yarar, eagle uygulamasında FETÖ bağlantısı varmı, eagle uygulaması kimin?

Başımıza birde Eagle çıktı!
ByLock, maylok derken haber aralarında geçen Eagle iyice merak konusu oldu.ByLock hakkında derlediğim teknik bilgileri “ByLock Nedir?” başlıklı yazımda yazmıştım.Şimdi gelelim Eagle uygulamasına!

Tam adı “Eagle IM”…
IM İngilizcede IMİngilizcede Instant Messenger’ın kısaltılmaş hali! Türkçesi ise;  “anlık mesajlaşma”…Uygulamanın piyasa sürüm tarihi Mayıs 2015 veya biraz daha öncesine denk geldiğini söylemek mümkün.

Eagle IM anlık mesajlaşma uygulaması, mobil cihazlarda kullanıldığı gibi masaüstü/sabit tablet bilgisayarlara da kurulabilen bir uygulama. İddialara göre FETÖ denilen kapsamında bulunan Eagle uygulamaları mobil cihazlara yani cep telefonu veya tabletlere değil sadece masaüstüne kurulmuş.

Eagle uygulamasında üç katmanlı bir şifrele yöntemi ve sanal kullanıcı tanımlaması kullanılmış! Yani her kullanıcı kendisine bir kullanıcı kodu oluşturuyor. Sistemde ad, soyad, cep telefonu Numarası veya e-posta adresi yerine kod adı kullanılıyor.
Bu kod, sizinle iletişim kuracak kişiler tarafından bilinmesi gerekiyor.Programı kurmak ve kullanmak için de herhangi bir cep telefonu numarasına veya e-postaya ihtiyaç yok.

Eagle IM programını yazan firma “Businnes Technology Solutions” olarak geçiyor.Burada ilgimi çeken bir konu oldu firmanın adı yanlış yazılmış. Sonu iki “s” ile yazılması gereken Business kelimesi iki “n” ile yazılmış ve firmanın yazdığı tek uygulama da “Eagle IM”!  Bu bilgiler, bir teknoloji firmasından çok özel bir proje adı için uydurulmuş bir isim gibi duruyor.Zaten böyle bir firmanın izine internette de ulaşamıyorsunuz.

Markette geliştirici iletişim bilgisi olarak girilen customer@eagle.com e-posta adresi de bilerek yanlış girilmiş görünüyor. Çünkü e-postanın ait olduğu alanda www.eagle.com gerçekte ABD merkezli ulusal bir finans şirketi.

Eagle IM temel özellikleri şöyle;
End-to-end yani uçtan uca (aracısız) olarak mesajların kullanıcılar arasında mesajlaşma sağlıyor.Her mesaj, 256 bit SSL şifreleme ile AES (Advanced Encryption Standard) gelişmiş şifreleme standardı ile karşı tarafa iletilir.

Yani ileti metinleri şifre anahtarı ile şifrelenir ve karşı taraftaki aynı anahtar şifreleme ile açılır ve okunur.ABD tarafından kabul edilen AES şifreleme standardı, uluslararası alanda da defacto şifreleme (kripto) standardı olarak kullanılmakta!

Uygulamayı sizin isteğiniz olmadan veya zorlama ile açtırılması durumuna karşı “sahte şifre” (fake password) belirleyebiliyorsunuz. Böyle zorlama ile uygulamanın açtırıldığı durumlarda iletişim kurulan kişi ve grupları uygulama göstermiyor.

Bu özelliklerinden dolayı ByLock ile çok benzer yanları bulunmaktadır.
Ama farklı bir konu daha var! Bu uygulama gelen mesajların bildirimi için “Google bulut mesajlaşma teknolojisi” (Google Cloud Messaging ; GCM) kullanmaktadır. Bu teknoloji bile mesajlaşmanın uçtan uca değil de bir sunucu/hafıza üzerinde bulunan mesajın geldiğini karşı tarafa bildiren/ileten bir sistemdir.

Özetle aslında uçtan uca iletişim olarak tanıtılan bir uygulamanın aslında öyle olmadığını, tüm veri ve mesajların bu Google’da olsa bir merkezde toplandığını göstermektedir.

Eğer tüm mesajlar programcı firma veya kişi(ler) tarafından bir veritabanında kaydedilerek depolanıyor ise zaten bunların hiçbirisini konuşmaya gerek yok.

Diğer özellikleri de şöyle;
Program her silinip yeniden kurulduğunda iletişimde olduğunuz kişileri yeniden eklemeniz gerekiyor. Tabi ki eklemek için de kişilerin kullanıcı kodlarını aklınızda tutmak veya bir yere not almak gerekiyor. Kişi grupları / kategorileri oluşturularak o listeye kişiler eklenebiliyor.

Market verilerine göre uygulama 10 bin – 50 bin arası bir sayıda indirilerek kullanılmış. Ama uygulama elden ele apk olarak market haricinde kaç kez yüklenmiş bunu tespit etmek mümkün değil.

Uygulamanın iOS versiyonu yok.Yani Apple/iPhone telefon ve tabletlerde kullanmak mümkün değil. Bu program kolay mesajlaşma için kullanılan whatsapp, viber, telegram veya tango nun kesinlikle popüler bir alternatifi değil. Bu Eagle IM kullanıcı yorumlarından da belli!

Özetle bu programda ByLock gibi çok bilinmeyen, kitlelere yayılarak popüler olmamış, uçtan uca şifreleme olduğu söylenen bir uygulama görünüyor. Eagle IM Uygulması daha birçok yönden teknik olarak ve kullanımına dair incelenebilir ama yüzeysel olarak temek özellik ve kullanımı bu şekilde. *2*

Kalın sağlıcakla!
Hüseyin Kurt

*1*  http://www.msn.com/tr-tr/haber/turkiye/14-ya%C5%9F%C4%B1nda-fet%C3%B6yle-tan%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1-24te-hakim-oldu/ar-BBBdJg5?li=BByc5p5&ocid=spartandhp

*2*  http://www.gercektaraf.com/haber/213/eagle-uygulamasi-nedir-ne-ise-yarar.html

This entry was posted in BİLİŞİM - İNTERNET -, Fetullah Gülen, HUKUK-YARGI-ADALET, İSTİHBARAT KURUMLARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *