OKYANUSUN ORTASINDA ÖRGÜT YÖNETEN YÜZBAŞI

Cumhuriyet 10.05.2013
OZAN YAYMAN

DENİZ YÜZBAŞI ENGİN KARATEKİN

‘Okyanustan örgüt mü yönetilir?’

İZMİR – İzmir merkezli gizli belge ve bilgi bulundurma davasının iddianamesinde, koordinatör olarak gösterilen 11 kişiden biri olan Deniz Yüzbaşı Engin Karatekin, suçun oluştuğu savlanan 2 yıllık süreçte, sadece 61 gün karada kaldığını, bunun dışında sürekli “Giresun” gemisiyle TSK adına okyanuslarda dolaştığını söyledi. Karatekin, “Gemiden neyi, nasıl koordine edeceğim” diye sordu.

Marmaris Aksaz Deniz Üssü’nde görevli ve hakkında müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Karatekin, iddianamede suç işlediği öne sürülen tarihlerde, Hint Okyanusu’nda olduğunu söyledi. Karatekin, “Sadece 140 metrekarelik bir geminin içerisinde denizlerde görevdeydim. Neyi, nasıl koordine ediyorum ve kimi ne şekilde yönetiyorum anlayabilmiş değilim” dedi.

Daha önce gazetelerde çıkan bazı haberler üzerine Askeri Savcı Mustafa Yusuf Kök’ün, hakkında soruşturma başlattığını da söyleyerek “Askeri Savcı Mustafa Yusuf Kök de şu an benim yargılandığım dava kapsamında sanık ve tutuklu. Bu nasıl bir örgüttür ki örgüt üyeleri birbiri hakkında soruşturma açabiliyor? Savcının yanı sıra yargılandığım mahkemenin başkanı ve üye hâkimi de şu an örgüt üyesi iddiasıyla sanık durumunda. Tek başına bu durum bile örgüt yöneticisi olduğum iddialarını çürütmeye yeter” dedi.

Yüzbaşı Karatekin, şu görüşlere yer verdi: “2 yıl içerisinde sadece 61 gün Marmaris’te kaldım. 61 günün 15’inde nöbetçiydim. Diğer zamanlarda iletişim imkânım kısıtlıdır. Sadece 140 metrekarelik bir geminin içerisinde denizlerde görevdeydim. Neyi nasıl koordine ediyorum ve kimi ne şekilde yönetiyorum anlayabilmiş değilim. Denizde bulunduğum sürenin büyük kısmında Hint Okyanusu’ndaydım. Yöneticisi olduğum iddia edilen 13 şahsın da rütbeleri benden üst seviyede. Bir yüzbaşının tümamiral, tuğamiral ve kurmay albayın bulunduğu 13 kişiye yöneticilik yapması mümkün değildir. Hangi güçle komutanlarımın üzerinde hâkimiyet kurabilirim!”

Karatekin, “Ben Hint Okyanusu’nda olduğum sırada evimde arama yapılmıştır” diye konuştu.

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, DENİZ VE DENİZCİLİK, ERGENEKON - BALYOZ, FAŞİZM, HUKUK-YARGI-ADALET. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *