REFERANDUM VE HİLELER *** YSK’ye zor soru: Erdoğan nasıl başbakan oldu?

cumhuriyet.com.tr | 2017-04-18

YSK’ye zor soru: Erdoğan nasıl başbakan oldu?

Cumhuriyet Yazarı Özgür Mumcu, ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bakın nasıl başbakan olmuştu!..’  diyerek tartışmalı YSK kararına gönderme yaptı.

YSK’nin seçimler devam ederken verdiği tartışmalı karar sonrasında Türkiye ayağa kalktı. CHP yaklaşık 2,5 milyon oy için harekete geçeceklerini açıkladı ve YSK Başkanı Sadi Güven’e tepkiler de artarak devam ediyor.Gazetemiz yazarı Özgür Mumcu bu hararetli tartışmalar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nasıl Başbakanlık koltuğuna oturduğunu bir kez daha hatırlattı.

İŞTE MUMCU’NUN MESAJI

“Erdoğan, Siirt’te üç sandığın kurulu yok diye YSK’nın tekrar ettirdiği seçimle milletvekili oldu. Milyonlarca mühürsüz oy> 3 sandık.

ERDOĞAN NASIL BAŞBAKAN OLMUŞTU?

Siirt seçimlerinin iptali

Bu adımın ardından AKP, Erdoğan’ı hapse girmesine yol açan konuşmayı yaptığı Siirt’ten milletvekili çıkarmak üzere harekete geçti.

AKP, Siirt’in Pervari ilçesinde 3 sandık kurulunun oluşturulmadığını ve 1 sandığın kırıldığını öne sürerek bu ildeki seçimlerin iptali istemiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulundu.YSK bu başvuruyu kabul etti ve 2 Aralık 2002’de Siirt seçimleri iptal edildi. Böylece TBMM’ye Siirt’ten giren 3 milletvekilinin milletvekillikleri düştü.

Siirt seçimleri 9 Mart 2003 günü tekrar edildi ve seçime giren 4 parti arasından AKP oyların %84,8’ini alarak 3 milletvekili adayını da meclise gönderme hakkı kazandı. Hakkındaki siyasi yasağın kalkması sonucu milletvekili olmasının önünde engel kalmayan Erdoğan’la birlikte 2 milletvekili daha (Öner Gülyeşil ve Öner Ergenç) böylece AKP sıralarından meclise girmiş oldu.

© 2017 www.yaynet.com.tr

This entry was posted in ANAYASA, FAŞİZM, SEÇİM - SEÇSİS, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *