YURDUMUZUN AÇMAZLARI *** Varlıkları ile övüneceğimiz milli irade temsilcileri

Prof Dr Coşkun Özdemir /  17.04.2017

YURDUMUZUN AÇMAZLARI

Varlıkları ile övüneceğimiz milli irade temsilcileri

Köy Enstitülerini, Halkevlerini yıkmasalardı Türkiyemiz bu açmazlara düşmeyecekti.Bu okullarda yılda 25 kitap okunuyordu.Tarih,bilim sanat,tarım üretim ,ekonomi yaşamı ,gelişmeyi ilgilendiren her şeyi en üst düzeyde öğreniyordu o çocuklar.Bir ülke bir halk nasıl sevilir,nasıl savunulur bunu bilerek çıkıyorlardı oradan.

Feodalite,toprak ağaları geri kafalı politikacılarla işbirliği yaparak bu aydınlanma odağını bilerek, isteyerek yıktılar.Bir başka aydınlanma odağı Halkevleri idi.Orada halk tiyatro izliyor, çeşitli konularda,(tarih,dil,sağlık,eğitim) konferanslar, seminerler dinliyordu.Onu da yok ettiler.Hızla kalkınmakta olan bie eğitim devrimi gerçekleştirmiş bir ülkeye vurulmuş en büyük darbe idi bu.

Atatürke, ,cumhuriyet devrimlerine ihanetti.O günden sonra bu halka akla bilime hümanizme, aydınlanmaya dayanan bir eğitim verilmedi (Milli Eğitim Bakanlığı 50 yıldır, Milli ihanet bakanlığı olarak görev yapmıştır;. Ahmet Taner Kışlalı) .Halkın bağımısız özgürce düşünebilen, kendi dünyasını kurabilen bir birey olmasına izin verilmedi.Bunun doğal sonucudur.Çok sıkıntılar yaşadık.Çok çatışmalar,askeri darbeler,idamlar.Sokaklarda ülke çocukları birbirini öldürdü.Gerçek bir demokrasi kuramadık. Yıllar boyu seviyesi düşük politik çatışmalara tanık olduk.Söylemler inandırıcı olmaktan uzaktı.

Yurdun kalkınması,gelişmesi,çağdaşlığa doğru adımlar atması değil oy kaygısı egemendi.Bütün iktidarlar vicdansızca din ve inanç sömürüsü yaptılar Bunun nerelere vardığına, milli irade temsilcilerinin söylemlerine bakar mısınız?

Dindar ve kindar gençler yetiştireceğiz. (başbakan RTE; Necip Fazıl ideologia. Başyüce)

Müziğin her türlüsü günahtır Hele kadın sesi varsa bu günah iki katına çıkar (Üniversite profesörler)

Örtünmeyen kadınlar fuhuşu davet ederler (Üniversite profesörü)

Sokağa giyinip süslenip çıkan kadın yolda rastladığı her erkekle zina yapmış sayılır.(Asaleti onaylanan maarif müdürü)

Şu kadınlara bakın Osmanlı kadınının burnu görülmezdi, bunların karınları açık (Nişantaşında restoranlar arasından elinde mikrofonla geçen imam)

Kadınların sesli gülmesi,hele kahkaha atması günahtır.(Bülent Arınç)

Tıp bugün çıkmaza girmiştir. Peygamber efendimizin hadislerinde hastalıkların ip uçları vardır Bunun için Tıbbi Nebevi enstitüleri kuracağız.Orada bu tedaviler araştırılacak.(Başbakan yardımcısı)

Allah hastalıklar yaratmışsa mutlaka çaresini de yaratmıştır.Bunlar Kuranı-Kerimde vardır.Şifrelerini bulabilmek lazım(TV de iki profesör)

Beni tefe koyacaklar ama söyleyeceğim. Yunan kazansaydı daha iyi olacaktı,saltanat ve hilafet devam edecekti 10 kasımlarda Anıt Kabire gideceğinize kenefe gidin).(Saray sofrasında oturan Kadir Mısırlı)

T.C Devleti ile hesaplaştık (Beşir Atalay)

Cuma pazara döndü,islam medeniyeti mezara döndü.(Şevki Yılmaz)

Evet için hadis var.Evet kuranda yazılı.Hayır diyen inkar niyeti ile ahirette gözleri dizine düşecek.Hayır diyen müsüman değil.  Evet demek farzdır (Allahın emri)

Sayın basınımız puşt tarlasıdır.(Milli irade temsilcilerinden)

Hayır ile ahiretiniz de tehlikeye girer(Erdoğan)

Tayyip Erdoğan Allahı Tealanın bütün vasıflarını toplamış bir lider.Ona dokunmak bile ibadettir.(Milletvekili Hüseyin Şahin)

Her evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir fatihadır.

Bu cumhuriyet parantezini bu reklam arasını kapatacağız.(Devlet TV lerinde iktidar yandaşları) . 94 yıllık enkazı kaldırıyoruz (Emine Erdoğan)

10 kasımlarda kininizi içinizde tutun, biriktirin (Şükrü Karatepe.Saray Başdanışmanı)

Biz Atatürkü değil Humeyniyi seviyoruz.sömürge olsaydık dinimizi daha iyi yaşayacaktık (Fatih Altayı cevaplayan iki genç kızımız)

Hayır diyenlerin malı canı,kızı karısı evetçilere helaldir (Osmanlı Şeyhülislamı Ebussuddan)

Ne kadar övünsek azdır bu milli irade temsilcileri ile
Ne dersiniz ?

İyi yoldayız gelişiyor kalkınıyor ve çağdaşlaşıyoruz değil mi? Bunlar ayni zamanda Müslümanlığı nasıl anladığımıza ait örnekler.

Ama çok şikayet etmeyelim .Sayın Cumhurbaşkanı Yavuz Sultan Köprüsünü Hayırcılara yasak etmeyerek tarafsızlığını ortaya koydu.Bunu şükranla anmalıız.

This entry was posted in FAŞİZM, İrtica, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, SİYASİ TARİH, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *