Başdanışman efendi diyor ki ; Başkanlıkta RİSK VAR ! * Uygularız baktık olmuyor Meclis tekrar değiştirir. * İşte vakti zamanında Avrupa’lıların dediği gibi “Alaturka” siyasetçi tipi budur. Araştırmaz , bilimsel çalışma yapmaz , OLSA OLSA deneme yanılma yöntemiyle Devleti aşağıya çekerler .

Aydınlık 12.04.2017

***

Naci Kaptan

Aydoğan Kekevi dost ne de güzel demiş ;

AL DANIŞMAN’dan haberi.

Anlaşılan Cumhurbaşkanı koşturmaktan,
konuşmaktan, açılış yapmaktan yoruldu;
sahaya danışmanlarla,  (=biraz da “ısınsın” diye)
Bilal’ı sürdüler.

“3 sene uygularız, olmazsa değiştiririz”
“O da olmazsa?“
Yine değiştiririz”
O da olmadı?
Onu da değiştiririz, evvelallah, inşallah!.
….
“Olay bu kadar kolay” mı?

Yani “Devlet yönetme şekli”  veya  rejimi
Çocuk bezi değiştirir gibi değiştirilir mi?.
Devlet yönetmek “yaz boz” tahtasında ekzersiz yapmaya benzemez.
Devlet yönetimi ciddiyet ister, kararlılık ister, deneme tahtası gibi
“dene dene işine gelmedi mi kaldır at”la devlet yönetil(e)mez..

Aydoğan kekevi

***

ŞÜKRÜ KARATEPE KİMDİR ?

Kayseri’de  Laik Cumhuriyet ve Atatürk karşıtlığı nedeniyle tutuklanan , yargılanan ve ceza alan Şükrü Karatepe Cumhurbaşkanı tarafından danışman olarak atandı . Laik Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı bir kişiyi kendisine danışman atayan cumhurbaşkanı Erdoğan’ın amacının ne olduğunu anlaşılmalıdır.

Karatepe şöyle diyordu ;

Süslü püslü görünüşüme bakıp beni sakın laik sanmayın

Türkiye onu 10 Kasım 1996’da yaptığı bir konuşmayla tanıdı. İktidarda Refahyol Hükümeti’nin olduğu, Başbakanlıkta Necmettin Erbakan’ın oturduğu dönemde, Atatürk’ün hatırasını anmak için yapılan törenden sonra katıldığı Refah Partisi Kayseri İl Divan Toplantısı’nda şöyle diyordu:

Hakim güçler ‘Ya bizim gibi yaşarsınız, ya da her türlü fitneyi, fesadı içinize sokarız’ diyorlar. Bu yüzden de Refah Partili bakanlar bile kendi dünya görüşlerini bakanlıklarına yansıtamıyorlar. Bu sabah ben de, resmi görevim, sıfatım nedeniyle bir törene katıldım. Süslü püslü görünüşüme bakıp da laik olduğumu sakın sanmayın. İnancımıza saygı duyulmadığı, sövüldüğü bir dönemde, içim kan ağlayarak, bugünkü törenlere katıldım. Belki Başbakanın, bakanların, milletvekillerinin bazı mecburiyetleri vardır. Ancak sizin hiçbir mecburiyetiniz yok. Bu düzen değişmeli. Bekledik, biraz daha bekleyeceğiz. Gün ola harman ola, Müslümanlar içlerindeki hırsı, kini, nefreti eksik etmesin.’

Karatepe, 1949’da Kayseri’de doğdu. Ankara Hukuk Fakültesi mezunu. Kendisi gibi Kayserili olan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile birlikte İngiltere’de bir buçuk yıl dil eğitimi gördü. 1983’te Dokuz Eylül Üniversitesi’nde siyaset bilimi kürsüsüne girdi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı’na kadar yükseldi. 27 Mart 1994’te Refah Partisi’nden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Yaptığı konuşma nedeni ile 24 Nisan 1998’de cezaevine girdi. Yaklaşık 5 ay cezaevinde kaldı. Çıktığında, ‘Benim için iyi bir yaz tatili oldu’ diyecekti.

This entry was posted in KUMPAS-TEZGAH-ÜÇ KAĞIT, Politika ve Gundem, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, VANDALLIK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *