PERDE ARKASI * Gizlenen AKP’li BYLOK’çular * AKP’deki FETÖ’cüler ‘Siyah Bylok’çular’ listesinde!

Aydınlık Gazetesi / 03.04.2017

AKP’deki FETÖ’cüler ‘Siyah Bylok’çular’ listesinde!

“FETÖ’nün siyasi ayağı gizleniyor” tartışması yeniden gündeme oturdu. Hükümet kanadı, “Bizde FETÖ’cü yok” derken, muhalefet iktidardaki FETÖ’cülerin gizlendiğinde ısrarcı. AKP içinde ne kadar ByLock’çu var? Listesi hazırlandı mı? Onlara operasyon yapılacak mı? Sorularının yanıtını Aydınlık, 15 Mart 2017 tarihli “Siyasi ayak listelendi” başlıklı haberiyle vermişti.

Siyasetteki “ByLock’çu milletvekilleri” tartışması yeniden alevlendi. Başbakan Yıldırım’ın “FETÖ’nün siyasi ayağı yok” açıklamasına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP içindeki ByLock’çular gizleniyor. İktidarda 120-180 ByLock’çu olduğu biliniyor” diye yanıt verdi. Aydınlık, 15 Mart 2017 tarihli “Siyasi ayak listelendi” başlıklı haberiyle Ankara gündemini hızlandıran “ByLock” sorularına yanıt vermişti.

İşte Aydınlık’ın tartışmayı bitirecek o haberi:
“15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında MİT, FETÖ’cülerin örgüt faaliyetlerinde haberleşmek için “ByLock” adlı bir sistem kullandığını ortaya çıkarmıştı. Yapılan incelemede içinde çok sayıda AKP’li bakan, milletvekili ve yöneticinin de ByLock’u kullandığı belirlendi. Dosya referandum nedeniyle beklemeye alındı. ‘Siyasi ayak’ta ‘ByLock’ kullananlar için ‘Siyah ByLockçular’ ifadesi kullanılmaya başlandı.

BYLOCK KORUMAYA ALINDI
ByLock kullananların listeleri korumaya alınırken listeler en tepeden belirlenen bir komisyonun denetimine verildiği öğrenildi. Verilen ByLock listelerinin MİT’in süzgecinden geçtiği kaydedildi. Konu ile ilgili olarak bilgi veren bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi, ByLock listelerinin ortalıkta dolaşmasının bazı sakıncaları olduğunu iddia ederken, ByLock görüşmelerinin de yargı dışında kolluk kuvvetlerine verilmemesini gerektiğini savundu. Yetkili, ‘Şu anda ByLock listeleri ve görüşmeler bir komisyonun denetiminde. Polis soruşturmalarında ilgili kişi ile bilgi isteyince kendisine sadece ByLock kullanıp kullanmadığı bildiriliyor. Yazışmalar yargı aşamasında veriliyor’ dedi.

Şu anda hapiste olan tüm emniyetçilerde ‘ByLock’ olduğunu kaydeden İçişleri Bakanlığı yetkilisi “siyasi ayak”taki “Siyah ByLock’cular” la ilgili bilgi vermekten kaçındı. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin “siyasi ayağı”nın üzerine gidilmemesinin, soruşturmalara kamuoyu desteği açısından en büyük zaaf olduğunu ifade etti.

SİYASİ AYAK İÇİN 2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ
Bu arada 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin “siyasi ayağı” ile ilgili olarak yürütülen soruşturmalar için ayrı bir birimin kurulacağı, bu iş için 2 savcının görevlendirildiği öğrenildi. Daha önce yapılan soruşturmaların bazı bakan, eski bakan ve AKP yöneticisine dayandığı için durdurulduğu ve beklemeye alındığı öğrenildi.ByLockçuların kendi aralarındaki yazışmalarda örgütün birçok mahreminin de yer aldığı belirtilirken, yapılan yazışmalarda “siyasi ayağın” izlerinin de bulunduğu bildirildi. Yapılan çözümlerin dosya halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildiği kaydedilirken, siyasi ayakla ilgili inisiyatifin Erdoğan’da olduğu iddia edildi.

‘EVET’ OYLARINA ZARAR VERİR
AKP’li bir üst düzey yönetici “Siyah ByLockçular”la ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Her yere sızan FETÖ’nün bize sızmadığını söylersek kimse inanmaz. Ama şu anda bazı öncelikler var. Şu anda parti içinde bir karışıklık ‘Evet’e zarar verir” dedi.”

This entry was posted in FAŞİZM, Fetullah Gülen, TERÖR, TSK, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *