PERDE ARKASI * HALKBANK MÜDÜRÜ BİLEREK Mİ YAKALANDI?

CAN ATAKLI
01.04.2017

HALKBANK MÜDÜRÜ BİLEREK Mİ YAKALANDI?

Salı gecesi haber merkezlerine şok bir haber düştü. Halkbank’ın Dış Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla New York’ta tutuklanmıştı. Atilla’nın Zarrap’ın tutuklanmasına neden olan İran’a ambargo sırasında para aktarmak suçundan tutuklandığı açıklanmıştı.

Bu aslında Türkiye’de çok iyi bilinen 17-25 Aralık büyük yolsuzluk olayının yansıması. Erdoğan 17-25 Aralık için “Darbe girişimidir, hepsi yalandır, kurmacadır, düzmecedir” diyor ama belli ki elin Amerikalısı olaya böyle bakmıyor. Zarrap gibi bir işadamından sonra bir kamu görevlisini tutuklamaktan kaçınmıyor.

Bu tutuklamanın etkileri Zarrap’tan daha tehlikelidir Türkiye için. Çünkü sonuçta Zarrap İran asıllı bir Türk işadamı olarak “Para kazanmak için yaptım” diyebilir buna karşı tutuklanan Mehmet Hakan Atilla bir kamu görevlisi olduğu için işlediği suç “bireysel” olmaktan çıkıp bir devlet suçu olarak nitelenebilir. Bu da Türkiye’yi yönetenlerin başını hayli ağrıtacaktır.

Peki, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı nasıl oldu da tutuklandı? Rıza Zarrap davası sürerken, bu davanın iddianamesinde Halkbank’ın adı da sıkça geçerken, oluşan suçun içinde Türk devlet yetkililerinin de parmağının bulunduğu ileri sürülürken bu Genel Müdür Yardımcısı nasıl oldu da hiç önlem almadan Amerika’ya gitti?

Halkbank’ın hukuk servisi bu dava ile ilgili hiç mi bilgiye sahip değil ya da Amerika’ya giden bir üst düzey yetkilisinin suçlanabileceği konusunda hiç mi şüphelenmedi?

Ankara’dan konuştuğum bir haber kaynağım çok ilginç bir iddiada bulundu. “Bu kişi Amerika’ya bilerek gitmiş ve hatta anlaşma ile tutuklanmış olabilir” dedi.Dediğine göre Ahmet Hakan Atilla cemaatçi olarak biliniyormuş. FBI ile önceden konuşup “itirafçı” olabileceğini söyleyerek “tanık koruma programından” yararlanmak istemiş olabilirmiş. Yani bir tür Kamikaze.

Ankara’daki kaynağım “Çok iddialı söyleyemem ama bu cemaatin bir operasyonu olabilir. Rıza Zarrap sonuçta işadamı olduğu için kendi iş bağlantılarını açıklayıp cezasını azaltabilir. Hükümet ve devlet yetkilileri ile ilgili fazla bilgi vermeyebilir. Ama tutuklanan genel müdür yardımcısı devlet görevlisi ve İran’a ambargonun delindiği olaylar zincirinde hükümetin rolünü birinci ağızdan anlatabilir” dedikten sonra Mehmet Hakan Atilla’nın her şeyi anlatıp sonra Amerika’da izini kaybettirebileceğini söyledi.

Zarrap davasında bir devlet görevlisinin itiraflarda bulunup Türkiye’de hükümeti ve önemli devlet adamlarını suçlaması herhalde Türkiye’nin başını çok ciddi sıkıntıya sokacak bir gelişmedir.

Ankaralı kaynağım: “Bakın Can Bey” dedi ve ekledi “Olayın duyulmasıyla birlikte dolarda ciddi artış oldu, Halkbank hisseleri de rekor seviyede düştü, demek ki piyasanın bu yönde bir korkusu var, bu nedenle önlemini almaya çalışıyor.”

This entry was posted in DURUM VAZİYETİ, Ekonomi, Gundem, PERDE ARKASI, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *