DIŞ POLİTİKA * New York Times’dan ağır eleştiri: Erdoğan’ın ağızları açık bırakan ikiyüzlülüğü * Schulz: Erdoğan Almanya’ya gelirse eleştirilere maruz kalmayı göze almak zorunda

cumhuriyet.com.tr
2017-03-09

New York Times’dan ağır eleştiri:
Erdoğan’ın ağızları açık bırakan ikiyüzlülüğü

New York Times: Hukukun üstünlüğünü çökertmek için hemen her şeyi yapan Erdoğan’ın bu hakaretleri yağdırması tamamen rezalet

ABD’nin New York Times gazetesi “Erdoğan’ın ağızları açık bırakan ikiyüzlülüğü” başlıklı başyazısında “on binlerce kişiyi hapse atan, 150’den fazla medya kuruluşunu kapatan, yetkilerini daha da genişletmek için nisanda referanduma gidecek olan Erdoğan’ın, Almanya’da bakanlarının kampanya etkinlikleri yasaklanınca çileden çıktığına ve Almanya’yı Nazilikle, demokrasiyi bilmemekle suçladığına, Almanya’da konuşması engellenirse dünyayı birbirine katmakla tehdit ettiğine” dikkat çekti.

Üstelik bunu Alman gazeteci Deniz Yücel’in “Alman casusluğu” ve ”PKK temsilciliği” suçlamasıyla hapisteki gazeteciler kervanına katıldığı sırada yaptığını belirten gazete, Alman Başbakanı Angela Merkel’in stratejik güvenlik çıkarları nedeniyle Erdoğan’a itidalli cevap verdiğini, daha da önemlisi “Erdoğan’ın seviyesine inmek istemediğini” dile getirdi.

© 2017 www.yaynet.com.tr

cumhuriyet.com.tr
09 Mart 2017 Perşembe

Schulz: Erdoğan Almanya’ya gelirse
eleştirilere maruz kalmayı göze almak zorunda

Eski Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı etkinliklere Almanya’daki yerel yönetimler tarafından izin verilmemesiyle ilgili olarak “Bir dışişleri bakanının rolü, diplomatik seviyede yabancı ülkelerle ilişki sürdürmektir. Kutuplaştırıcı bir seçim kampanyasında miting düzenlemek değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya gelmesi durumunda, bir devleti temsil ettiği için saygıyla karşılanacağını ifade eden Schulz, sözlerine şöyle devam etti: “Ama bu tür bir siyasi kampanyanın için geldiği zaman, eleştirilere maruz kalmayı göze almak zorundadır. Biz elbette Türk milletinin en yüksek temsilcisine saygı göstermek istiyoruz. Sayın Erdoğan’ın stratejisinin arkasındaki mantığı anlayamıyorum”

This entry was posted in AB, ANAYASA, DIŞ POLİTİKA, DÜNYA ÜLKELERİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *