SÖYLENEN SÖZÜN ARDINDA DURMAK !!! *** OHAL’de anayasa değiştirilemez * Erdoğan 2010’da şöyle diyordu ; ” O sizin karakterinizde var, bizim iktidarımızın karakterinde OHAL yok, o sizin aczinizin gereği. Terör istatistiklerinden olağanüstü hal dönemlerinde terörün zirve yaptığını göreceksiniz. Olağanüstü hal terörü derinleştirdi, halkı mağdur etti, terörün istismar zeminini güçlendirdi. Olağanüstü hal istemek, terörün diline teslim olmaktır’

cumhuriyet.com.tr
2017-01-04

CHP’li Erkek, Kuzu’nun 1993’te yazdığı kitaptan okudu:
OHAL’de anayasa değiştirilemez

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) dün gece gerçekleşen OHAL görüşmelerine CHP’li Muharrem Erkek’in konuşması damga vurdu. Erkek, Erdoğan’ın 2010 yılında OHAL için söylediği sözleri, AKP’li Burhan Kuzu’nun da 1993 yılında yayımladığı kitabındaki “OHAL ve anayasa” bölümünü okudu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) dün gece OHAL’in uzatılmasını görüştü. Yapılan oylama sonucunda, AKP ve MHP’lilerin oylarıyla OHAL uygulaması üç ay daha uzatıldı. Meclis’teki OHAL görüşmelerine CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in sözleri damgasını vurdu. Erkek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan görevindeyken “OHAL” ile ilgili yaptığı açıklamayı okudu.

Erkek, Erdoğan’ın 2010 yılındaki sözlerini şöyle aktardı:

“Ne diyor Erdoğan? ‘Terör örgütü Şemdinli’de vuruyor. İstismarcılar anında Ankara’dan ses veriyor. Terör örgütü ‘OHAL yeniden ilan edilsin Türkiye yeniden 1990’ların Türkiye’si olsun Türkiye üçüncü dünya ülkesi gibi görünsün’ diye kanlı eylemler yapıyor. Ankara’dan birileri anında terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyor. Malum muhalefet partisi, MHP ‘OHAL ilan edilsin.’ diyor. O sizin karakterinizde var, bizim iktidarımızın karakterinde OHAL yok, o sizin aczinizin gereği. Terör istatistiklerinden olağanüstü hal dönemlerinde terörün zirve yaptığını göreceksiniz. Olağanüstü hal terörü derinleştirdi, halkı mağdur etti, terörün istismar zeminini güçlendirdi. Olağanüstü hal istemek, terörün diline teslim olmaktır’ diyor. Olağanüstü hale ‘evet’ diyenler için söylüyorum, demek ki terörün diline teslim oluyorsunuz, teröre hizmet ediyorsunuz.”

BURHAN KUZU’NUN 1993 YILINDA YAYIMLADIĞI KİTAPTAN BÖLÜM OKUDU
Erkek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlık Sistemi’ne geçiş anayasası için danışmanlığını da yürüten anayasa profesörü AKP’li Burhan Kuzu’nun 1993 tarihli kitabındaki bölümü de okudu. Erkek, Kuzu’nun “OHAL süreçlerinde anayasayı değiştiremezsiniz, çünkü OHAL sürecinde olağanüstü yetkiler kullanan organların bu yetkilerle bir anayasa değişikliğine gitmesi demokrasiyi temelinden zedeler” ifadesini kitabından aktardı.
BURHAN KUZU: ÖYLE BİR ŞEY YOK
Erkek’in bu örneği verdiği sırada TBMM sıralarından AKP İstanbul Milletvekili Kuzu’nun, kendi kitabındaki ifadeler için “Öyle bir şey yok” diye karşı çıkması dikkat çekti.

This entry was posted in FAŞİZM, İNSAN HAKLARI - DEMOKRASİ, SİYASİ TARİH, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *