TÜRKİYE ÜZERİNDE EMPERYALİST İSTİKRARSIZLAŞTIRMA OPERASYONLARI * FETÖ – PKK – IŞİD EL ELE * İşte tüm bunlar BOP / GOP / BİP KURGULARIDIR * AKP’nin iktidarıyla birlikte uyguladığı öngörüsüz – savaşçı – İslamist ve mezhepçi politikaları ülkemizi bu derin kaosa sürüklemiştir.*** TERÖR PATLADI

19.08.2O16
=========

Terör patladı

Türkiye’nin doğusu dün yine kan gölüne döndü. Van, Elazığ ve Bitlis’te dün ve önceki gece meydana gelen saldırılarda 2’si çocuk 10’u şehit toplam 12 kişi yaşamını yitirdi, Şemdinli’de polis kontrol noktasına düzenlenen bombalı saldırıda 2 polis yaralandı.

Alev alev yandı

Malatya yolu üzerindeki Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne saat 09.20 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamanın şiddetiyle bahçede bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçlar yandı. Saldırıda polis Serhat Öztürk (Yozgat), Yusuf Kenan Mutlu (Malatya) ve Elvan Özbay (Kütahya) şehit oldu. 217 kişinin yaralandığı, 72 kişinin ilk tedavisinin ardından taburcu edildiği, 60 sivil ve 85 polisin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

İntihar saldırısı

Malatya yönünden Elazığ’a gelen bomba yüklü kapalı kasa beyaz minibüs, Çaydaçıra Kavşağı’na ana yoldan saparak, 25 metre uzaklıktaki Emniyet Müdürlüğü bahçesine girmek istedi. Yayaların kullandığı kaldırım yolunda birkaç metre ilerleyen bomba yüklü araçtaki intihar eylemcisi, duvar seviyesi ile hemen hemen eşit olan bahçeye girip burada bombayı patlatmaya çalıştı, ancak aracın duvar ve korkuluklara çarpmasıyla birlikte bahçeye giremeden duvarın dış tarafında patlayıcı yüklü minibüsü infilak ettirdi.

10 metrelik çukur oluştu

Patlamanın olduğu yerde yaklaşık 5 metre derinliğinde ve 10 metre çapında bir çukur oluştu. Patlamanın şiddetiyle Emniyet Müdürlüğü’nün ön cephesi ve yaklaşık 1 kilometre uzaklığa kadar binalarda hasar oluştu. Patlamayla birlikte bahçedeki bazı araçlar yanarken, hem çevrede park halinde olan hem de Malatya yolunda seyir halindeki 100’den fazla araç hasar gördü. Binanın önünde toplanan vatandaşlar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı.

Saldırıyla ilgisi olduğu düşünülen 4 kişinin ise arandığı öğrenildi. Saldırının ardından yaklaşık 100 Malatyaspor taraftarları kan yardımı ve destek amaçlı Elazığ’a hareket etti.

Ağabeyi de polisti

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırsında şehit olan evli 2 çocuk babası polis Elvan Özbay’ın (46) acı haberi Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Gecek köyünü yasa boğdu. Baba Ahmet İrfan Özbay’a kara haberi Altıntaş Kaymakamı Mehmet Alparslan ile askeri yetkililer verdi. Şehidin eşi Neval Özbay ile oğulları 21 yaşındaki Emirhan, 16 yaşındaki Ahmethan’ın Gecek köyünde kaldıklarını belirtti. Şehidin kendisi gibi polis ağabeyi Necati Özbay’ın 10 yıl önce Eskişehir’de geçirdiği rahatsızlık sonucunda yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Babasına bakıyordu

Elazığ İl Emniyet Müdürü’nün şoförü Yusuf Kenan Mutlu’nun (48) Malatya Yeşilyurt’taki evine acı haber gitti. Şehidin eşi Nahide Mutlu yıkılırken, şehidin 3 çocuğu olduğu belirtildi. Mahalle muhtarı Ali Yiğit, bir hafta önce Mutlu ile görüştüğünü belirterek, “Neşeliydi, neden hiç uğramıyorsun? ‘İşlerim yoğun Malatya’ya günü birlik gidip geliyorum babam Alzheimer hastası olduğundan uğrayamıyorum’ dedi” diye konuştu. Şehidin annesinin 1 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

HDP binasına yürüdüler

Saldırının ardından Türk bayraklarıyla HDP binasına yürüyen bir grup, binaya girerek pencereye Türk bayrağı astı ve “Bozkurt” işareti yaptı. Güvenlik güçleri önlem alırken, HDP’liler daha sonra Türk bayrağını kaldırdı.

[Haber görseli]

[Haber görseli]

İkisi de çocuktu

Van’da önceki gece saat 23.00’te Emniyet Müdürü Suat Ekici’nin makam olarak da kullandığı 2 Nisan Polis Merkezi ve polis evine 1 PKK’linin bombalı araçla düzenlediği saldırıda polis Hacı Ahmet Öztürk şehit oldu, çalıştıkları marketten çıkarak evlerine gitmekte olan Faruk Tam (13) ile Dilek İdrak (17) yaşamını yitirdi, 20’si polis 73 kişi yaralandı. Araç uzaktan kumanda ile infilak ettirilirken patlama kentin birçok noktasından duyuldu. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen PKK’li M.O. yakalandı. Saldırı sırasında makamında bulunan Suat Ekici’nin yara almadığı öğrenildi.

Teröre karşı birlik yürüyüşü

Saldırının ardından dün Hazreti Ömer Camii önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi teröre karşı birlik yürüyüşü yaptı. Van Ekonomi Konseyi, Van Barosu ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi de saldırıyı kınadı.

‘Beni kalbine gömün’Van’daki saldırıda şehit olan polis Hacı Ahmet Öztürk’ün (27) Adana Seyhan’daki evine ateş düştü. Öztürk’ün 30 Eylül’de evleneceği nişanlısı Sevilay Gündüz “Seni o mezara tek koymasınlar. Beni onun kalbine gömün‘ diye feryat etti. Şehidin yakınları ve arkadaşları da tabuta sarılarak ağıt yaktı.

Operasyondan dönüyorlardı

Bitlis’in Hizan ilçesi Gayda köyü yakınlarından PKK’liler tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı dün saat 13.09 sıralarında operasyondan dönen askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirildi. 5 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralılar helikopterle Tatvan’a getirilerek tedavi altına alınırken, bölgede takviye birlikler sevk edilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı. Hizan’ın Nazar bölgesinde önceki gece PKK’ye yönelik başlatılan geniş çaplı operasyonda çıkan çatışmada köy korucusu Müslüm Yaldız şehit olmuş, 1 asker de yaralanmıştı. Şehit olan 5 askeri taşıyan konvoyun da bu operasyondan döndüğü öğrenildi. Şehit sayısı korucuyla birlikte Bitlis’te 6’ya yaralı sayısı da 5’e yükseldi.

Duman altında

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi girişinde bulunan polis kontrol noktasına dün sabah PKK’liler tarafından otomatik silah ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin saldırıya karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2 polis yaralandı. Operasyon nedeniyle ilçenin giriş ve çıkışları da kapatıldı. Şemdinli girişindeki Altınsu köyü civarında çatışmalar meydana gelirken, silah ve patlama sesleri ilçe merkezinden de duyuldu. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve askeri birlikler sevk edildi. Zırhlı araçların bölgeye gitmesi sırasında bir patlama oldu.

Şemdinli-Yüksekova Karayolunun 2. kilometresinde meydana gelen patlama sırasında zırhlı bir araç, oluşan çukura düştü.

GÜVENLİK 2 KATINA ÇIKTI DİYARBAKIR:Sur ilçesi tarihi On Gözlü Köprü yakınlarında 10 Ağustos’ta aynı aileden 2’si çocuk 3’ü kadın 5 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda ağır yaralanan 25 yaşındaki Veysel Eroğlu da yaşamını yitirdi. Saldırıda ölen sivillerin sayısı 6’ya yükseldi. Öte yandan önceki gece saat 22.00’den itibaren Diyarbakır’da güvenlik önlemleri arttırıldı. Bölgede arka arkaya yaşanan bombalı saldırılar nedeniyle güvenliğin 2 katına çıkarıldığı belirtildi.KÖYLÜ KAÇIRILDI

BİNGÖL: Adaklı Aysaklı köyüne önceki gece giden bir grup PKK’li köylülerden erzak istedi. Erzak vermeyi reddeden Nevzat Paçacı adlı köylü kaçırıldı.

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, DIŞ POLİTİKA, PKK TERÖRÜ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *