AKIL FİKİR YAZILARI * “DARBE”(!) İZLENİMLERİ. *** .“Abi, was sagst du für die Putsch Insinierung?” (Abi darbe oyunu/ mizanseni için ne diyorsun?)

18.07.2016
===========

“DARBE”(!) İZLENİMLERİ..

Kim yaptı,  neden, niçin yaptı, nasıl yapıldı bilmiyorum, danışıklı döğüş mü değil mi bilmiyorum, şu anda önemli de değil; önemli olan sonuç: Sonuçla ilgileniyorum ve sonuçta darbe girişiminin RTE ve AKP’ye en büyük iyiliği yaptığı gibi  Türkiye’ye  Türk toplumun birlikteliğine ve geleceğine yapılabilecek en büyük kötülüğü yaptığını düşünüyorum:

AKP/ Hükümet açısından son günlerde İsrail ile başlayan ilişkiler, Mavi Marmara, Davutoğlu olayı, Suriye ve Suriyeliler  vs. gibi nedenlerle gevşeyen saflar yeniden sıklaştırılmış, belki yeni “dostlar” da edinilmiştir.

***

Toplumsal yaşam açısındansa; güvenlik kuvvetleri birbirleriyle karşı karşıya getirilmiş;  toplum daha çok ayrıştırılmış; Ordu ve polisin hem araları açılmış hem de kendi içlerindeki çatlak derinleşmiş; mahallede komşu komşuya  daha bir kinlenmiştir. Baş kesilmiş(!), yüzlerce insanın kanı dökülmüş, kan davası doğmuştur.

Görünen o ki iktidardakilerin “Seçimle gitmeleri” de iyice imkansızlaşmıştır; “Seçim”bundan sonra sadece slogan veya fantasi olarak kalmaktan ileri gidemeyecek; seçimlerde kaybetseler bile birilerinin „Seçimlerde hille yapıldı“ demesi “sela” okunması ve iktidar yandaşlarının sokağa dökülmeleri için yeterli olacaktır.

Anlaşılan o ki bu “mağdurluk” da geçmiştekiler gibi  daha çok kullanılacaktır.

***

Eğer bu girişimin arkasında önünde “paralel” varsa AKP iktidarına şimdiye kadar yapamadıklarını da yapma fırsatı sağladığı için bence “paralel” ile barışılmalı, nikah tazelenmese bile en azından bir muta nikahı yapılmalıdır..

Özetle:

Görünüş o ki bu darbe Laik Cumhuriyet’e vurulan son darbedir, Belki de “Teokratik devlet” yolundaki altın vuruştur.

Başkanlık/Halifelik (araya başka bir şey girmezse) garantilenmiş gibidir: Şimdilik kaydıyla hayırlı olsun.16.7.16

* * *

Öğleden sonra bir alış veriş merkezinde  şarküteri işi yapan bir İranlı tanıdığa uğradım.

Daha görür görmez “Abi, was sagst du für die Putsch Insinierung?” (Abi darbe oyunu/ mizanseni için ne diyorsun?)

Yapanlara, yaptıranlara sebep olanlara, kan dökenlere bir süre birlikte verip veriştirdikten,  ölenlere ayırım yapmadan üzülüp birlikte rahmet dilekdikten sonra ayrılırken

– Ne diliyorum biliyor musun? dedi

– Bilmem, ne diliyorsun?

– Türkiye’nin de İran gibi olup molla rejimi altında yaşamalarını, o zaman anlarlar”

***

Anlaşılan İranlı arkadaşım  bu ülkede molla rejimini dört gözle bekleyenler olduğu gibi bir o kadar olmasa da IŞID rejimini özleyenler de bulunduğunu  bilmiyordu.

Yani onun “ilenmesi” iktidar yandaşlarının çoğunun canına minnetti.. 16.7.16

* * *

“Hükümet/Devlet TSK, istihbarat vs. nasıl haberdar olamadı” deniliyor.

Ya haberdar olunup da bu günlere hazırlık olarak göz yumulduysa?

Yani bir tür  “11 Eylül İkiz Kuleler” olayı gibi “bahane yaratmak” amaçlı engellenmediyse..18.7.16

* * *

İlk gece karanlıkta  “el yordamıyla” önümüzü görmeye çalışıyorduk; şimdilerde “Kibrit” ve “mum”la aramaya başladık:  Görünen o ki “Spot”lar yanıncaya kadar daha çok “varsayımlar” duyacak , “olasılılar”la  yaşayacağız..

Aydoğan 18.7.16

This entry was posted in AKIL FİKİR YAZILARI, VATANDAŞIN KÖŞESİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *