İstanbul’da bombalı saldırı: 7’si polis 11 şehit, 36 yaralı

Fotoğraf: Twitter

07.06.2016

İstanbul Vezneciler’de metro istasyonu ve otobüs durağı yakınlarında çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Polis aracının geçişi sırasında gerçekleştirilen patlamanın, bomba yüklü araçla gerçekleştirilmiş olabileceği bildiriliyor. İstanbul Valisi, Vezneciler’de olay yerinde yaptığı açıklamada 7’si polis 11 şehit olduğunu, 36 kişinin de yaralandığını söyledi.

Saldırıyla ilgili olarak dört kişi gözaltına alındı.

Vezneciler’deki patlama anı kamerada  – VİDEO

VASİP ŞAHİN: 11 ÖLÜ, 36 YARALI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamanın yaşandığı Vezneciler’de incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklama yapan Şahin, 7’si polis 4’ü sivil 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 36 kişinin de yaralandığını söyledi. Saldırının bombalı araçla yapıldığını belirten Şahin “Bugün saat 8:40 sıralarında yoldan geçen çevik kuvvet araçlarına bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Olay yerinde hiç bir yaralımız  yok”

[Haber görseli]

Bir yılda 10 büyük saldırı | FOTO GALERİ

[Haber görseli]

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Vezneciler’de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerin kimlikleri belli oldu.
Şehit 7 polisten 6’sının isimleri şöyle:Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem

YAŞAMINI YİTİREN SİVİLLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Vezneciler’de polislere yönelik saldırıda hayatını kaybeden sivillerden 4’ünün cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındı.

Vezneciler’de polislere yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitiren sivillerden 4’ünün cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından yakınları tarafından alındı. Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemleri biten Ahmet Bayraktar, Elif Tutuş İnce, Esra ve Hakan Tekin çiftinin cenazeleri yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alındı.

ŞEHİT 4 POLİS MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Saldırısında şehit düşen 6 polisten 4’ü bugün Atatürk Havalimanı Askeri Havalimanı’ndan memleketlerine uğurlandı.

Şehit olan polis memurlarından Yaşar Özlem, Duha Beker, Emrah Pekdoğan, ve Ramazan Kırboğa’nın naaşları saat 20.15’te Atatürk Havalimanı Askeri Havalimanı’ndan memleketlerine uğurlandı. Şehit polis memuru Yaşar Özlem Afyonkarahisar’da, Duha Beker Yozgat’ta, Emrah Pekdoğan Kırıkkale’de, Ramazan Kırboğa da yarın Kayseri’de defnedilecek.

Şehit polis memuru Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü ise, yarın Fatih Camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Edinilen bilgiye göre, olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu da patlamadan etkilendi. Patlama nedeniyle savrulan parçalar yurdun camlarını kırıp odalara girdi, öğrenciler büyük tehlike atlattı.

[Haber görseli]

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Emniyet güçleri yurttaşları patlama bölgesinden uzaklaştırıyor.

[Haber görseli]
Fotoğraf: Odatv

İKİNCİ PATLAMA

Olayın ardından ikinci bir saldırının gerçekleştiği iddiaları yalanlandı. Duyulan sesin bomba ihma uzmanları tarafından yapılan kontrollü patlamadan geldiği ifade edildi.

CAMİDEN KONTROLLÜ PATLAMA ANONSU

Beyazıt Vezneciler’de çevik kuvvet polislerini taşıyan polis otobüsüne yapılan bombalı saldırının meydana geldiği alan cami hoparlöründen yapılan anonsla boşaltıldı.

Anonsta, “Kontrollü olarak patlatma yapılacaktır. Bu sebepten dolayı görevlilerimiz dikkatli olsunlar, sivillerimiz de lütfen emniyet görevlilerimizin ikazlarına uyarak çalışmalarına yardımcı olsunlar” denildi. Bölge boşaltılırken, bomba imha ekiplerinin, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yaptığı bildirdi.

 

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ

İstanbul Vezneciler’deki Beyazıt karakol binası ve otobüs durağı arasında meydana gelen patlama nedeniyle çevredeki otobüs ve metro seferleri iptal edildi. Edinilen bilgiye göre İstanbul Üniversiyesi öğrencilerinin sınavları iptal edildi.

 

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

[Haber görseli]

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ, RADİKAL İSLAM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *